Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Løsninger med intelligent videoovervågning vinder frem i Danmark
I kølvandet på pandemien er der kommet et øget fokus på at lave bedre normer for sikkerhed, sundhed og berøringsfrie løsninger i diverse sektorer samt i bybilledet.
Videoovervågning er en teknologi, der ikke kun bruges rundt omkring i danske byer for at hjælpe politiet i deres arbejde, men også ved store spillesteder og hospitaler, hvor der er er brug for smarte løsninger til at lette arbejdsgangene. Samtidig producerer videoteknologi en stor mængde af data, som man kan analysere på med henblik på at skabe mere saglige løsninger i dagligdagen.
Thomas Bagger, medejer af Danmarks største sikringsvirksomhed, siger således om intelligent videoanalyse i forbindelse med videoovervågning til erhverv:
”Teknologien bag videoovervågning faciliterer en række specialfunktioner. De bliver med succes udnyttet til både områdeovervågning, bevægelsesdetektion, temperaturovervågning og også talevarsling, som f.eks. kan bruges til at bede uvedkommende flytte sig fra stedet eller advare om brand og andre problematikker. Videoovervågningsteknologi kan altså processere en stor mængde data på ét sted, og det giver virksomheder muligheden for at forbedre deres bevidsthed om, hvad der foregår i deres virksomheder og erhverv.”
Teknologien bruges med andre ord til at effektivisere et væld af arbejdsgange og øge sikkerheden for både besøgende og medarbejdere.
Videoovervågning er en fast del af fremtiden
Videoovervågning blev en stor del af genåbningen af stadioner landet over efter pandemien. Her havde man et større behov for let at kunne overskue menneskemængden for bl.a. at overholde retningslinjerne, og i forlængelse heraf kunne man ikke undgå at få øje på alle de andre fordele, som denne teknologi bød på.
Intelligent videoovervågning er også kendt som proaktiv videoovervågning, fordi de specialfunktioner, som Thomas Bagger også nævner, alle har til formål at gøre personale opmærksom på et lurende problem, inden det bliver alvor. Derfor kan man også kun forvente, at det vil blive en fast del af fremtidens by- og erhvervsbillede for at mindske f.eks. sikkerhedsrisikoen ved større forsamlinger og forebygge kriminalitet i områder, hvor kriminaliteten er på sit højeste.
Politiet afprøver TV-overvågning i danske byer
I 2019 resulteret Justitsministeriets handlingsplan i en større pengesum til de danske politikredse, som skulle bruges til at opsætte overvågningskameraer i Sønderborg og Aabenraa. Den slags proaktiv videoovervågning er allerede udbredt med stor succes i f.eks. USA og Kina, hvor videomaterialet hjælper politiet med lettere at genkende personer, der begår kriminalitet, og giver dem samtidigt uvurderligt bevismateriale i sager, der ellers er svære at løse.
De danske politikredse lægger dog vægt på, at der først og fremmest er tale om et forebyggende tiltag, der skal skabe øget tryghed for borgerne og sænke kriminaliteten i området. Videoovervågning vil altså med al sandsynlighed kun blive en større del af hverdagen i fremtiden.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.