Annonce
Ældreliv

Ældre i Bevægelse tog afsked med instruktør: 77-årige Birgitte dansede flamenco som tak

77-årige Birgitte Schierbeck (til højre) giver en opvisning i flamencodans sammen med Henriette Vedsegaard. Foto: Hanne Bjørton
Ældre i Bevægelse holdt i torsdags afskedsfest for Birgitte Schierbeck, der har været instruktør i 25 år. - Vi mangler medlemmer, kom og vær med, appellerer hendes instruktørmakker.

Normalt er det tilråb fra trænerbænken og slagsange fra publikumsrækkerne, som danner lydtapet i Sundby Idrætspark. Men denne torsdag lige over middag lyder der i stedet kastagnetter, spansk guitar og flamenco-sang mellem de blå bygninger.

Foreningen Ældre i Bevægelse Sundby, der tilbyder fysiske aktiviteter til borgere over 60 år, holder nemlig afskedsfest for instruktøren gennem et kvart århundrede, Birgitte Schierbeck på 77 år.

- Jeg har været instruktør hos Ældre i Bevægelse i 22 år, og før det på nogle tilsvarende hold i det, der hed Gimle. Så nu syntes jeg, at jeg ville frede mig selv lidt. Men det betyder jo ikke, at jeg stopper med at bevæge mig, siger Birgitte, der bor på Amagerbro.

- Der er medlemmer, som ikke har været her i et halvt år på grund af coronaen. De er kommet bare for at sige farvel til Birgitte, fortæller Henriette Vedsegaard, foreningens anden instruktør.

Ældre i Bevægelse Sundby har slet ikke flamencodans som aktivitet, men det er en passion for både Birgitte  og Henriette, så de giver et flamencoshow for medlemmerne sammen med sanger og danser Titta Karjalainen og guitarist Mads Koefoed, begge fra Flamencoforeningen El Duende.

77-årige Birgitte Schierbeck får masser af afskedsgaver fra medlemmerne i Ældre i Bevægelse Sundby. Foto: Hanne Bjørton

- Jeg har danset hele mit liv, men med Henriette har jeg fundet det, der virkelig var mig, nemlig flamenco, og jeg startede først som 50-årig, fortæller Birgitte.

Og sætter sig til at pakke nogle af de mange gaver ud, medlemmerne forærer hende som afsked.

Coronapause kan mærkes

Medlemmerne hos Ældre i Bevægelse Sundby spreder sig aldersmæssigt fra 60'erne og op til 91 år.

Under normale omstændigheder trænes der indendørs med styrketræning, volleyball med en badebold, afspænding og badminton. Og så sluttes der altid af med kaffehygge og et par velvalgte sange.


Vi kan godt mærke på deltagerne, at de har haft et halvt år uden gymnastik - balancen bliver dårligere

Henriette Vedsegaard


Men på grund af forsamlingsloftet har træningen været lukket ned, indtil det blev så lunt, at holdene kunne bevæge sig lidt udenfor.

- Vi kan godt mærke på deltagerne, at de har haft et halvt år uden gymnastik - balancen bliver dårligere, siger Henriette, som bor i Holbæk og desuden er instruktør for flere seniorhold i sin hjemby samt for Pensionistidræt i København.

Ingrid Svenningsen (til venstre) er med sine 91 år ældste deltager hos Ældre i Bevægelse Sundby. Foto: Hanne Bjørton

Coronapausen har gjort, at medlemstallet hos Ældre i Bevægelse Sundby er røget et stykke ned under 30, og så begynder det at knibe med at kunne have to instruktører.

- Det kan godt klares med én instruktør, men udbyttet bliver mindre for de ældre, siger Henriette.

Hun og foreningens medlemmer vil derfor gerne opfordre læsere over 60 år til at komme og være med, få lidt motion og hygge sig. Er man interesseret, så ring til Henriette på tlf. 26 23 39 69.

Medlemmerne har også en gave til Elsie Larsen (i rød jakke), fordi hun er fyldt 90 år under coronanedlukningen. Foto: Hanne Bjørton
Willie Jørgensen (til venstre) har været med i foreningen i tre år, John Frederiksen i hele 15 år. Foto: Hanne Bjørton
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce