Annonce
Trafik

Ørestad plages af bilkø til testcenter: Placer det i tomt parkeringhus i lufthavnen, siger konservativ politiker

Ofte er der massiv bilkø i Ørestad, tæt på drive-in testcentret i Bella Center. I storebededagsferien forsøges trafikken omlagt. Foto: Niki Funch/Pro-street.dk
Udstødningsgas og trafikkaos fra bilkøen til testcentret i Bella Center generer beboerne i Ørestad. Jakob Næsager (K) beder regionen overveje at bruge et parkeringshus i lufthavnen i stedet.

Beboere i Ørestad City er generet af de lange bil-køer til drive-in testcentret i Bella Center. Både på grund af bilernes udstødningsgas, men også det trafikale kaos, køerne giver.

Problemerne eksploderede lige før jul og påske og tog til igen fra omkring 21. april, hvor mange fik brug for testsvar for at komme på restaurant og værtshus.

Christa Moesgaard Løwenstein bor på Doris Lessings Vej sammen med sin mand og deres lille datter, lige over for drive-in testcentret. Ud over at den lille familie ikke kan åbne vinduerne på grund af osen fra de mange biler i tomgang, har trafiksikkerheden også lidt et knæk.

- Jeg var ved at blive 'klippet' to gange. Jeg stod med barnevognen og ventede på at få grønt lys i krydset ved C.F. Møllers Allé og Center Boulevard, og der var massiv kø. Bilerne svingede ind til højre og venstre fra Center Boulevard, og en så sit snit til at svinge ind foran en anden, så han blokerede fodgængerovergangen og var ved at ramme mig, fortæller Christa Moesgaard Løwenstein.

Christas mand har to gange været ved at blive ramt af biler, fordi utålmodige bilister tog turen op på fortovet, for at komme udenom køen.

Hun har undret sig over, hvordan et testcenter, der giver så massive trafikale udfordringer, kan blive etableret uden en forudgående høring blandt naboerne.


En så sit snit til at svinge ind foran en anden, så han blokerede fodgængerovergangen og var ved at ramme mig

Christa Moesgaard Løwenstein


Vi har spurgt Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning, om kommunen har givet tilladelse til drive-in testcentret, og hvorfor der ikke har været høring.

Forvaltningen svarer, at den ikke har været inde over en tilladelse, eftersom det er en aftale mellem regionen og Bella Center på privat areal.

Læg det i et P-hus

Den konservative gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation, Jakob Næsager, vil nu foreslå Region Hovedstaden at flytte sit drive-in testcenter til en af parkeringshusene i lufthavnen.

- Det er malplaceret, at lægge et mobilt testcenter lige der, hvor københavnerne bor. Samtidig ligger lufthavnen nærmest øde hen, og deres parkeringshuse har en struktur, hvor man vil kunne køre ind og ud, siger Jakob Næsager, der nu vil tage kontakt til regionen med sit forslag.

- Et testcenter i lufthavnen vil også ligge tæt på metroen, så dem der ikke kommer i bil også har let adgang. Der er forventeligt behov for at teste, indtil vi alle er vaccineret anden gang henne i august/september, så det er sandsynligt, at generne er der de næste tre-fire måneder, siger Jakob Næsager.

Annonce

Trafik omlægges nu

Region Hovedstaden beskriver i dag i en pressemeddelelse, at de trafikale problemer og nabo-klager nu betyder, at regionen, Københavns Kommune, Københavns Politi og aktøren på teststedet, Copenhagen Medical, i bededagsferien vil teste ny skiltning og ændre tilkørselsforhold for at se, om det kan lette kødannelserne.

Københavns Kommune har i løbet af i dag sat ekstra skilte op, så trafikken omlægges og ledes via Center Boulevard og en U-vending ved Arne Jacobsens Allé, så køerne bliver på Center Boulevard. Copenhagen Medical har desuden ansat yderligere personale.

Det evalueres på mandag 3. maj, om den indsats er tilstrækkelig.

Vi har i en mail til regionen onsdag spurgt, om det overvejes at placere testcentret et andet sted samt videregivet Jakob Næsagers forslag om en placering. Vi har endnu ikke hørt fra regionen.

Billedet øverst er venligst udlånt af E-magasinet Pro-Street.dk, som også har beskrevet trafikproblemerne i en artikel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce