Annonce
BYUDVIKLING

Øresunds Allé-sagen: Dragør Kommune har brugt over 800.000 kroner på advokater

Villaen på Øresunds Allé, der nu skal en tur i Landsretten. Foto: Jan Jeppesen.
Et flertal i Dragør Kommunes økonomiudvalg har besluttet at anke Københavns Byrets dom om villaen på Øresunds Allé, der er opført ulovligt, men godkendt af kommunen. Advokatudgifterne beløber sig til over 800.000 kroner, og der er kun skatteyderne til at betale for yderligere en retssag.

- Det er en ulykkelig sag for alle parter. Nu er vi hældt ned ad brættet to gange. Først via en administrativ afgørelse i Planklagenævnet, og siden i Københavns Byret. Ingen kender udfaldet af sagen, når den kommer i landsretten. Derfor giver det ingen mening at bruge skatteydernes penge på endnu en retssag.

Det siger den konservative leder i Dragør Kommunalbestyrelse, Kenneth Gøtterup.

Han var den eneste, der stemte imod at anke dommen fra Københavns Byret. Gøtterup måtte konstatere, at et flertal bestående af Liste T, Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vil have landsrettens ord for, at kommunen handlede efter reglerne i sagen om villaen på Øresunds Allé.

Annonce

- Det tjener bare ingen af parterne at slås videre. Og politisk burde vi anerkende vores nederlag, siger Kenneth Gøtterup, der selv stemte for byggetilladelsen tilbage i 2016.

- Forudsætningen var blandt andet at højdegrænsen blev overholdt, men da vi skulle stemme om at give dispensation, så stemte vi imod, forklarer han.


Det tjener bare ingen af parterne at slås videre. Og politisk burde vi anerkende vores nederlag.

Kenneth Gøtterup


Millionerstatning

Dragør Kommune kan risikere at skulle betale millioner af kroner i erstatning til villaejeren på Øresunds Alle 67. Villaejeren fik nemlig kommunens godkendelse til at opføre huset med udnyttet tagetage svarende til et halvandet plans hus. Det fik naboer og genboer til at stævne Dragør Kommune den 28. juni 2018. Sagsøgerne mener, at der er tale om et to etagers hus.

Sagsøgerne fik medhold i Københavns Byret den 8. juni

I afgørelsen lægger Københavns Byret til grund, at der ikke er sket fysisk lovliggørelse i overensstemmelse med de af Planklagenævnets formulerede retningslinjer, og at der heller ikke er truffet afgørelse herom, hvorfor sagsøgerne får medhold i deres påstand.

I domsudskriften fra Københavns Byret skrives:

- Dragør Kommune tilpligtes inden 8. juli 2021 at udstede påbud til ejeren af Øreunds Allé 67 om fysisk lovliggørelse af enfamiliehuset, således at det biver ændret fra to etager til 'en etage evt. med udnyttet tagetage' i overensstemmelse med de retningslinjer, der er nævnt i Planklagenævnets afgørelse af 2. maj 2017 og Planklagenævnets afgørelse af 29. april 2019.

Annonce

Advokatudgifter

Sagen har allerede kostet Dragør Kommune et anseeligt beløb i udgifter til advokat.

Kommunen benytter advokatpartnerskabet Horten. Siden 2017 er der betalt i alt 807.645,75 kroner. I år er der alene betalt advokatregninger for i alt 301.651 kr., mens der i årene 2020 og 2019 blev betalt henholdsvis 129.000 og 108.000 kr.

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Amager

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Dragør Bådeværft bliver kulisse for Warner Bros.-filmoptagelser

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Alarm 112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Byliv

814.000 ton mad går til spilde hvert år: Spiser du "grimme" grøntsager?

Byliv

Her er øens nye gavlmaleri: - Forhåbentlig vil folk undre sig

LOKALHISTORIE

Bakspejlet: Eksplosionen der rystede Amager

BYLIV

Birk giver liv til kedelig og lang hvid væg

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

VEJR

DMI-varsel: Voldsomt vejr kan ramme Amager

Amager

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Annonce