Annonce
Amager

13-årige Omra forsvandt på vej til skole: Derfor er sagen ekstra svær for politiet

Foto: Jan Jeppesen.
Den 13-årige Omra Khanwali dukkede ikke op i skole fredag morgen og har været efterlyst af politiet lige siden.

Fredag 29. april forsvandt den 13-årige Omra Khanwali, og hvad der siden er hændt er stadig  uvist.

Mandag 2. maj oplyste Købehavns Politi i en pressemeddelelse, at Omra Khanwali sidst blev set, da hun fredag den 29. april kort før klokken 8 gik i skole sammen med sin storesøster. De var sent på den, og søsteren løb derfor i forvejen, men Omra Khanwali dukkede ikke op i skolen efterfølgende, og hun vendte heller ikke hjem til bopælen på Woltersgade som aftalt.

I løbet af weekenden har Københavns Politi sat en omfattende efterforskning i gang, men man har endnu ingen klare indikationer på, hvor Omra Khanwali befinder sig, eller hvorfor hun overhovedet skulle være forsvundet i første omgang.

Annonce

Det betyder, at Københavns Politi må efterforske meget bredt, fortæller Brian Belling, vicepolitiinspektør og leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi.

- Der har ikke været nogen indikationer, som har ledt op til hendes forsvinden. Så det er også det, vi arbejder ud fra; at der ikke umiddelbart er noget der godtgør, at hun skulle forsvinde. Hverken for hendes omgangskreds eller for hende selv.

- Vi efterforsker bredt, og vi har mange forskellige retninger, som vi prøver at afdække i forhold til, om det er noget, vi skal undersøge nærmere.

Lokalt og internationalt

Københavns Politi oplyser, at de indtil videre har fået omkring 40 henvendelser, og de meddeler på Twitter, at de stadig har behov for at høre fra alle, der kan vide noget.

Mandag var Københavns Politi til stede på Skolen ved Amagerbro for blandt andet at tale med klassekammerater. Igen opfordres venner af Omra Khanwali til at kontakte politiet, hvis man endnu ikke har talt med dem, eller har den mindste viden om, hvor hun kunne være, lyder det på Twitter.

- Det er klart, at udgangspunktet for eftersøgningen er det sted, hvor hun forsvandt. Og så kigger vi overalt, hvor hun færdes. Udgangspunktet er, hvor hun forsvinder, og der hvor nogen sidste har set hende. I det her tilfælde er det er hendes søster på vej til skole fredag morgen, siger Brian Belling.

Men selvom udgangspunktet for efterforskningen er lokalt, har Købehavns Politi også eftersøgt Omra Khanwali internationalt.

- Det er en måde at styre, at hvis hun bliver antruffet i et andet land - ved en grænseovergang eller lignende - får vi besked om det. Det ville vi ikke få, hvis hun ikke var efterlyst internationalt.

Er der noget der tyder på, at hun kan have søgt ud af landet?

- Nej. Men vi kan heller ikke udelukke det. Man kan kalde det en helgardering, at vi sætter en internationalt efterlysning på hende.

Broren til Omra Kahnwali har fortalt til Ekstra Bladet, at hun efter hans vidende ikke havde penge med, da hun forsvandt. Til gengæld havde hun sit pas med, da hun forlod hjemmet.

– Det har hun altid med i sin skoletaske, forklarer han til mediet.

Det har Brian Belling ikke ønsket at af- eller bekræfte, skriver mediet.

Annonce

No Clue

Men hvordan kan man forsvinde så sporløst? 

- Det er et godt spørgsmål. For det er jo det, vi prøver at finde ud af. Så det kan jeg ikke svare dig på - havde jeg det, havde vi nok en anden melding til, hvad der var sket.

Hun har været efterlyst siden fredag, hvor speciel en situation er det, at man på femtedagen stadig ikke har nogen spor at gå efter?

- Det er meget specielt. Det er meget sjældent at en 13-årig bare forsvinder. Vi har nogle unge mennesker, som forsvinder, hvis de er uvenner med nogen, men det her er over en længere periode nu, og der er ikke nogen indikationer på, at uenigheder eller uoverensstemmelser, skulle gøre sig gældende her. Så derfor er det specielt, siger Brian Belling og forklarer, at Omra Khanwalis ud fra deres oplysninger ikke var oprevet,

da hun forsvandt.

Familien taler om kidnapning, er det et sandsynligt senarie? 

- Det er en hypotese, men sandsynlighed arbejder vi ikke med i politiet. Men vi prøver at afdække, om det kunne være sket. Det er der ikke noget, der tyder på lige nu, siger Brian Belling.

At sagen bliver efterforsket i afdelingen for personfarligkriminalitet skyldes de manglende spor i sagen, forklarer Brian Belling.

- Vi har et bredt spektre af kompetencer inden for efterforskning (i afdelingen for personfarlig kriminalitet red.), og vi har et rimelig stort antal betjente, som kan sættes ind på den her sag med det samme.

- Så når vi ikke har nogen åbninger, så ligger sagen hos mig. Det er der ikke noget unaturligt i, og det skyldes, at vi ikke har udelukket noget endnu.

- Havde der været tale om en ung, der havde været oppe at diskutere med sin mor, eller de havde råbt og skreget af hinanden,  eller havde sagt 'jeg gider fandme ikke bo her mere', så havde vi nok ikke sat så voldsomt ind i forhold til poweren herinde efterforskningsmæssigt.

- For så havde vi haft en vej at gå. Her har vi ikke noget clue i forhold til hvilken vej, vi skal gå.

Ved du noget, der kan hjælpe politiet, kan de kontaktes på telefon 114.

Signalement af Omra

  • 160-165 cm høj
  • almindelig af bygning
  • mørk i huden og langt, brunt hår.
  • Da hun forsvandt, bar hun sandsynligvis på en sort skuldertaske.

Har du set Omra, eller har du oplysninger om sagen i øvrigt, opfordrer Københavns Politi til at tage kontakt på telefon 1-1-4.

Kilde: Kbh Politi


Annonce
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Kommunen har udpeget de farlige steder, hvor der risiko for ulykker med dødelig udgang

ALARM 112

Tragisk dødsfald ved Ørestads Boulevard

anholdt

Dræbte en på hotelværelse og stak en anden ned i Silkegade samme aften - nu er han anholdt

VALGKAMP

Venstre i Dragør: Vi er udsat for systematisk sabotage

Vindmølle-mekka i Nordsøen skaffer flere tusinde arbejdsplader til landsdelen: Men dette kan spolere jobfesten

Efterlysning

Skar offers øre af: Her er medgerningsmanden, politiet søger

Sigtelse

Gerningsmand på volds-turné: Dræbte 28-årig på luksushotel og skar venstre øre af 25-årig mand senere samme aften

HISTORISK

Det her er nostalgi, så det batter: August blev ansat som 12-årig og skabte et Amager-eventyr

Amager For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Amager

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

112

Politiet fik anmeldelse om hasarderet kørsel: Nu er fire personer anholdt for besiddelse af våben

BOLIG

Efter 38 år er det slut: Købte huset for 483.455 kroner, nu er det i en helt anden prisklasse

EKSPROPRIATION

Borgmester til truede husejere: Det ligger mig på sinde at varetage borgernes interesser

Annonce