Annonce
Byliv

Amager Bakkes skiløjpe slidt ned på to år: Risikerer lukning til 2024

Skiunderlaget på Amager Bakke er blevet overraskende hurtigt slidt ned. Foto: Ehrhorn Hummerston
Underlaget på Amager Bakkes skiløjpe er slidt overraskende hurtigt ned. En renovering vil koste 9,5 millioner, og en tvist om ansvaret risikerer at ende i en voldgiftssag.

En uventet og voldsom slitage på Amager Bakkes skiunderlag kan tvinge den populære og verdenskendte attraktion, tegnet af arkitektfirmaet BIG, til at lukke ned fra efteråret og helt frem til 2024.

- Allerede efter få måneders drift kunne der iagttages en punktvis slitage de steder, hvor skibelægningen er monteret fast i tagopbygningen. Slitagen er accelereret igennem de sidste sæsoner og skibelægningen er nu i så dårlig stand, at den snart ikke egner sig til skiløb og kan udgøre en sikkerhedsmæssig risiko, skriver Amager Bakke Fonden i et notat fra juni.

Det tager ikke tre år at udskifte skiunderlaget, men der verserer en sag mellem Fonden Amager Bakke, totalrådgiveren og Tryg, hvor fonden har tegnet rådgiveransvarsforsikring. Der er ikke enighed mellem parterne om årsag og ansvarsplacering, og Tryg har afvist anmeldelsen af skaden, fortæller fonden i notatet.

Annonce

Fonden Amager Bakke forventer derfor, at tvisten om ansvar skal afgøres i en voldgiftssag, som i yderste konsekvens først vil være afgjort i 2024.

Hvis fonden vinder sagen eller der indgås forlig, kan skibakken åbne igen i 2024, men hvis den taber sagen, må anlægget lukke permanent, hedder det i notatet.


Slitagen er accelereret igennem de sidste sæsoner og skibelægningen er nu i så dårlig stand, at den snart ikke egner sig til skiløb og kan udgøre en sikkerhedsmæssig risiko.

Amager Bakke Fonden


Der er yderligere den risiko, at en midlertidig nedlukning kan medføre krav fra operatøren Copenhill A/S om tabt indtjening.

Men der er en anden løsning, og fonden appellerer nu til Amager Ressource Centers fem ejerkommuner (København, Frederiksberg, Tårnby, Dragør og Hvidovre) om at bevilge et ekstra lån på de 9,5 millioner kroner, så udskiftningen af ski-underlaget kan foretages i løbet af to-fire måneder.

Fonden Amager Bakke har fået afslag på yderligere donationer fra Lokale- og Anlægsfonden, Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden, ligesom Handelsbanken har afvist et banklån.

Kommunerne skal nu behandle anmodningen om ekstralånet politisk. I forvejen har Fonden lån hos ARCs fem ejerkommuner på i alt 50,1 mio. kroner fordelt efter kommunernes indbyggertal.

Vi blev opmærksomme på historien i lokalavisen 2770.

Annonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Efter trafikkaos på centrale broer: Seks personer anholdt

naturliv

Nu kan det ikke gå galt: Kæmpe sten på Amarminoen viser vej

Amager

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

CORONA

Dagens coronatal: Et lille knæk på smittekurven

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Amager

Almene boliger på Christiania er en del af ny milliardaftale: - Jeg tror, at de er glade for det derude

JUL PÅ AMAGER

Din ø-guide til julen: Lørdag byder på juleoptog, juletræstænding, julemarkeder og en julepyntet villavej

Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

SERIEFORBRYDER

Amagermanden: Politiet har efterforsket drabssager med fornyet intensitet

AMAGER FÆLLEDS VENNER

Fire år med fire årstider og Amager Fælled

CORONA

Dagens coronatal: Tårnby har nu landets højeste smittetal

Annonce