Annonce
Byudvikling

Amager Fælled-byggeriet fortsætter: Nu sagsøges kommunen

Bag indhegningen opføres Fælledby. Mandag begynder nedrivningen af vandrerhjemmet. Foto: Jan Jeppesen
For en uge siden fejrede Amager Fælleds Venner, at den store vandsalamander fik sat en midlertidig stopper for byggeriet af Fælledby. Nu fortsætter en del af byggeriet alligevel, og derfor indstævner Amager Fælleds Venner nu Københavns Kommune.

Én uge stod det stille. Byggeriet af Fælledby blev midlertidigt indstillet, og Amager Fælleds Venner fejrede naturens sejr. Helt præcist var det den store vandsalamander, der fik sat byggeriet i bero.

Men stilheden varede ikke længe, for en del af arbejdet med etableringen af Vejlands kvarter fortsatte 15. juli, og projektselskabet Fælled By P/S holder på, at de dele af byggeriet, som ikke påvirker salamanderens levesteder, kan fortsætte.

Fælledby P/S, der består af det kommunale udviklingsselskab By & Havn og PensionDanmark, og har orienteret teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune om deres intentioner om at fortsætte arbejdet, og det har fået Amager Fælleds Venner til at indstævne kommunen.

Annonce

Anklagen går på, at Københavns Kommune overtræder Planklagenævnets og Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse fra 7. juli om at give klager over byggeriets påvirkning af sort salamanders rasteplads opsættende virkning, skriver Amager Fælleds Venner i en pressemeddelelse.

Byggeriet skulle sættes i bero mens mulige miljøskader og stor vand salamanders levekår i området bliver undersøgt.

Fælledby P/S har truffet beslutningen, efter at advokatvirksomheden Horten har vurderet konsekvenserne af klagenævnenes afgørelse. Juristerne konkluderer i korte træk blandt andet, at allerede meddelte tilladelser ikke er suspenderet med klagenævnenes afgørelse og derfor 'som udgangspunkt' fortsat kan udnyttes. Det gælder blandt andet nedrivning af vandrehjemmet på grunden.

Steffen Rasmussen, talsperson for Amager Fælleds Venner skriver, at de med indstævningen håber, at "Ankestyrelsen og nævnene vil gøre det klart at alle tilladelser er sat i bero og at al byggeaktivitet derfor skal standses, omgående indtil den endelige afgørelse af klagerne kan finde sted."

Vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen, Hans Christian Karsten skriver til AmagerLIV, at forvaltningen er "frataget kompetencen til at tage stilling til, om dele af byggeprojektet kan fortsætte." og at "den kompetence nu ligger hos Miljø- og Fødevareklagenævnet." Han fortæller videre:

- Fælledby P/S har mulighed for at udnytte de tilladelser, som de allerede har fået, og at de har understreget, at kompetencen ligger hos Miljø- og Fødevareklagenævnet, og at de derfor har opfordret Fælledby P/S til at rette henvendelse til klagenævnet for at få rette myndigheds stillingtagen til spørgsmålet.

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Amager

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Dragør Bådeværft bliver kulisse for Warner Bros.-filmoptagelser

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Alarm 112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Byliv

814.000 ton mad går til spilde hvert år: Spiser du "grimme" grøntsager?

Byliv

Her er øens nye gavlmaleri: - Forhåbentlig vil folk undre sig

LOKALHISTORIE

Bakspejlet: Eksplosionen der rystede Amager

BYLIV

Birk giver liv til kedelig og lang hvid væg

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

VEJR

DMI-varsel: Voldsomt vejr kan ramme Amager

Amager

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Annonce