Annonce
AMAGER FÆLLED

Amager Fælleds Venner kan blive mødt med erstatningskrav

Indgangsportalen til Fælledby. Illustration: By & Havn.
To klagenævn har givet Fælledby P/S medhold og Københavns Byret har ophævet fogedforbuddet om byggeriet på Amager Fælled. Projektselskabet oplyser, at man derfor trækker sig fra kære sagen ved Østre Landsret. Selskabet overvejer nu om der skal rejses en erstatningssag mod Amager Fælleds Venner.

Projektselskabet Fælledby P/S, der skal stå for opførelsen af det nye byggeri på Lærkesletten på Amager Fælled, har ikke længere nogen interesse i at fortsætte en kæresag ved Østre Landsret. Det fastslår selskabet, efter to klagenævn har givet selskabet medhold og Københavns Byret har ophævet fogedforbuddet mod byggeriet.

Fælledby P/S kærede Københavns Byrets afgørelse om forbud tilbage i august sidste år, mens den såkaldt opsættende virkning stadig havde effekt som følge af byrettens afgørelse dengang. Spørgsmålet om betydningen af den opsættende virkning er dog ikke længere relevant, nu hvor de to klagenævn er kommet med deres endelige afgørelser og har givet Fælledby medhold på alle punkter, oplyser selskabets advokat, Håkun Djurhuus, fra advokatfirmaet Lundgrens:

- Der er reelt ikke længere et retsligt spørgsmål på spil, som landsretten skal afgøre. Vi har fået fuldt medhold ved nævnene, og Københavns Byret har ophævet sit forbud, hvorfor der ikke er nogen interesse i at få prøvet forbudsafgørelsen. Det principielle spørgsmål, som handler om, at man som NGO eller forening ikke kan sagsøge en privat aktør, når man er uenig med myndighedernes anbefalinger og tilladelser eller politikernes beslutninger, kan i stedet prøves i forbindelse med en almindelig erstatningssag ved Københavns Byret. Fælledby kan have interesse i fortsat at få prøvet spørgsmålet om erstatning for det forbud, som vi mener blev meddelt med urette.

Annonce

Erstatningssag overevejes

Selskabet har endnu ikke besluttet om og i hvilket omfang, der skal rejses en erstatningssag mod Amager Fælleds Venner.

- Det vigtigste for Fælledby som projekt var at få renset vores navn og få de uafhængige klagenævn til at stadfæste lovligheden af både kommunens lokalplan og det enorme forarbejde, som vi og vores mange fagfolk har udført. Det har vi nu fået, og derfor fokuserer vi på at komme videre med vores kerneopgave, som er opførelsen af boligprojektet. Vi vil derudover følge de anbefalinger, som kommer fra vores advokat og fra landsretten, siger Fælledbys administrerende direktør, Erling Thygesen.

Den supplerende dokumentation, som Fælledby i sin tid sendte til klagenævnene, bestod blandet andet i at dokumentere effekten af projektets naturbeskyttende tiltag. Dette har ikke ført til ændringer i projektet, som stadig skal gennemføres med de tiltag, som den oprindelige lokalplan og miljøkonsekvensrapport foreskriver.

Næste skridt i processen bliver at igangsætte de naturbeskyttende tiltag i projektets nordøstlige kratområde og at fortsætte grundmodningen med jordarbejde og nedrivning af det tidligere vandrehjem, oplyser selskabet.

Annonce
Amager For abonnenter

København S: Islands Brygge 38D solgt for 8.850.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LYKKE ER LYKKEN

Ingen slinger i valsen: 95-årige Lykke hundser med eleverne i bassinet

STORMEN MALIK

Krisestab har været samlet: Frygter vand i gader og huse efter stormen Malik

CORONA

Dagens coronatal: Smittetallene falder på Amager

Vejr

Kraftig storm rammer hovedstaden lørdag: Bliv indenfor

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

vanvidskørsel

Han kørte Emilie ihjel: Nu er dommen faldet

Amager fælled

Borgmester: Jeg kan ikke gribe ind og stoppe fældningen på Amager Fælled

Mystik

Mystisk brummen hærger i København: Her er de mulige forklaringer

Amager For abonnenter

København S: Nordre Digevej 19 solgt for 7.500.000 kroner

BYLIV

Bygninger og byrum kan placeres på motorvejsoverdækning

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

samfund

Historisk få indbrud: Forklaringen er ikke kun corona

CORONA

Dagens coronatal: Her er der et lille knæk på kurven

TRAFIK

Reaktioner: Amager Landevej-sving er direkte livsfarligt

Annonce