Annonce
BUTIKSLIV

Amagerbrogade opdeles i tre områder: Den Nordlige Port, Passagen og Den Sydlige Port

Amager Butikkernes formand Mogens Steffensen ved en af de butikker, der bliver en del af festivitasen den sidste lørdag i august. Foto: Jan Jeppesen.
Amager Butikkerne har modtaget 280.000 kroner fra Københavns Kommunes genopretningspulje til at opsætte tre pyloner med kort over områdets butikker, arrangere skattejagt i butikkerne, musik, underholdning og aktiviteter. Det sker for at styrke borgernes kendskab til butikkerne.

- Det kommer medlemsbutikkerne til gavn, siger Amager Butikkernes formand Mogens Steffensen, efter handelsforeningen har modtaget 280.000 kroner fra Københavns Kommunes genopretningspulje. Pengene er reserveret for at holde hånden under de erhvervsdrivende, der har været presset på grund af coronanedlukningerne.

- Vi har ansøgt om pengene for at styrke kendskabet de lokale butikker på en ny og interaktiv måde. Det sker med arrangementet 'Kend din Amager Butik', der holdes lørdag 28. august på Amagerbrogade og i sidegader, forklarer Mogens Steffensen.

I ansøgningen til Københavns Kommune skriver Amager Butikkerne, at konskvensen af nedlukningerne har været, at borgerne ikke længere går på opdagelse i lokalområderne. Det betyder, at mange butikker ikke får nye kunder. Derfor er der behov for, at handelsforeningen får borgerne til at bevæge sig rundt og genopdage de lokale butikker.

Annonce

De tre pyloner

En hjørnesten i kampagnen bliver opsætningen af tre pyloner i tre områder af Amagerbrogade. Områderne er tidligere blevet defineret i helhedsplanen 'Ny Amagerbrogade', hvor de omkringliggende byrym er inddelt i 'Den Nordlige Port', 'Passagen' og 'Den Sydlige Port.

På hver pylon vil det respektive områdes særlige karakteristika blive beskrevet, og der vil være et kort over, hvor områdets Amager Butikker er at finde.

Mogens Steffensen fortæller, at det skal motivere borgerne til at gå på opdagelse, blandt andet via en skattejagt. I medlemsbutikkerne bliver placeret badebolde med Amager Butikkernes logo, som borgerne skal finde frem til.

Under skattejagten vil gaderne være prydet med feststemning og oplevelser for store og små.

Ved hver af pylonerne vil der spille et live band. Og med børnefamilierne for øje vil der være trylleshows i områderne. Og på Sundbyøster Plads vil Sebastian Klein optræde med et dyreshow og autografsignering.

Handelsforeningen ønsker også at cementre Amager Butikkernes professionalisme ved at lade fyre dygtige florister udvikle en Amagerbuket, som vil være til fri afhentning i floristernes egne butikker.

Mogens Steffensen understreger, at pylonerne vil blive stående i fjorten dage efter arrangementet 28. august, og at der arbejdes på at opnå tilladelse fra kommunen og politiet til at afvikle flere af aktiviteterne.

Kend din Amager Butik

Gennem hastagget #kenddinamagerbutik vil Amager Butikkerne skabe interaktion på de sociale medier, hvor de opfordrer borgerne til benytte hashtagget, når de handler i de lokale butikker og deltager i 'skattejagten', koncerter eller shows.

Endvidere går handelsforeningen analog, når pylonerne opsættes i gadebilledet for skabe opmærksomhed og interaktion fra de forbipasserende og øge trafikken til butikkerne, både på Amagerbrogade, men ligeledes også til de små butikker i sidegaderne.

Er du butik og endnu ikke medlem af Amager Butikkerne, men gerne vil være en del af kampagnen, så kan medlemsskab til handelsforeningen ske via formand Mogens Steffensen på telefon 41 21 00 60.

'Kend din Amager Butik'-kampagnen handler om at øge borgernes kendskab til de lokale butikker, fastslår handelsforeningens formand. Foto: Jan Jeppesen.


Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Amager

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Dragør Bådeværft bliver kulisse for Warner Bros.-filmoptagelser

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Alarm 112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Byliv

814.000 ton mad går til spilde hvert år: Spiser du "grimme" grøntsager?

Byliv

Her er øens nye gavlmaleri: - Forhåbentlig vil folk undre sig

LOKALHISTORIE

Bakspejlet: Eksplosionen der rystede Amager

BYLIV

Birk giver liv til kedelig og lang hvid væg

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

VEJR

DMI-varsel: Voldsomt vejr kan ramme Amager

Amager

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Annonce