Annonce
Offentlig transport

Asger bakker to unge piger op: - Uretfærdigt at de fik kontrolafgift i bus 250S

Asger Varding er flittig buspassager og overværede 15. april, at to piger fik en kontrolafgift i bus 250S, som han ikke fandt rimelig. Foto: Hanne Bjørton
Asger Varding fra Dragør overværede 15. april, at to piger med en cykel fik en kontrolafgift i bus 250S. Han syntes, det var urimeligt og vil forsvare dem over for Movia, men trafikselskabet har en anden opfattelse af sagen.

Asger Varding skulle en tur til frisøren torsdag 15. april, så han tog bus 250S fra Krudttårnsvej i Dragør lidt efter klokken 13 ind mod byen.

Ved et stoppested på Englandsvej stod to teenagepiger på bussen og kom ind ad midterdøren, fordi den ene af dem havde en cykel med.

- Den ene sagde til den anden: Kan du ikke holde på cyklen, så den ikke vælter, så går jeg op og betaler. Hun havde sådan et hvidt rejsekort i hånden, og der var intet check-ind sted ved midterdøren, så hun gik op mod forenden af bussen. Ved samme busstoppested var to kontrollører steget på bussen ad fordøren, og dem mødte hun på vejen op gennem bussen. De konstaterede: Vil det sige, at du ikke har betalt? Og så fik de en bøde, fortæller Asger Varding.


De to kontrollører burde have set, at de to piger stod ved samme stoppested som dem selv


Han ville ikke blande sig, men han bemærkede, at pigerne begyndte at græde.

- Jeg stod af ved Øresundsvej, og det gjorde pigerne også, så jeg spurgte dem, hvad der var sket, og de havde fået en bøde på 750 kroner. Jeg fortalte dem, at jeg syntes det var uretfærdigt. Den ene sagde: Og så har jeg endda fødselsdag i dag. Sikke en fødselsdagsgave. De to kontrollører burde have set, at de to piger stod ved samme stoppested som dem selv, siger Asger.

Da han kom hjem var han både forarget og vred.

- Så jeg prøvede at komme ind på Movias klageside, og det var ikke så nemt, men til sidst fik jeg sendt en klage. Det kunne være fint, hvis du kunne hjælpe med at finde de to piger ved at skrive en artikel, siger Asger til journalisten.

Kontakt os, piger!

Vi har spurgt Movia, om der i situationen ikke skal vises konduite fra kontrollørers side, så passageren kan nå op til chaufføren og betale eller tjekke ind. Jo, og det blev der også, svarer Movia.

- De to piger fik ekstra mange minutter til at få tjekket ind, hvilket den ene af dem også gjorde. Da kontrollørerne herefter kontaktede pigerne for at se deres billet, forsøgte de at vejlede pigerne om reglerne. Pigerne blev desværre meget grove over for vores kontrollører, som blot passer deres arbejde. Kontrollørerne talte med pigerne i næsten 10 minutter, før de skrev en afgift, og det fremstod ikke i situationen som om, at der var tale om en forglemmelse. Også selvom kontrolløren godt lagde mærke til, at den ene af pigerne efter episoden blev ked af det, hvilket selvfølgelig gør indtryk, skriver Movia i sit svar.

Vi har også spurgt, om Movia har modtaget henvendelsen fra Asger Varding og om den kan medvirke til en revurdering af bødesagen.

- I Movia har vi hverken hørt fra pigerne eller deres forældre, og det er kun dem, der kan klage over afgiften. Generelt har man selv ansvar for at have billet, når man skal med bussen. Vi kan oplyse, at vi er opmærksomme på, at børn er en særlig kundegruppe, som vi skal passe ekstra godt på. I klager over en afgift tager vi derfor også generelt hensyn til, hvis børn er involveret, inden der bliver truffet en endelig afgørelse, skriver Movia og lover, at de vil svare Asger Varding direkte, når de har modtaget hans mail eller brev, men at de onsdag morgen ikke havde modtaget noget.

Vi har ikke hørt sagen fra pigernes side, men de eller deres nærmeste må meget gerne kontakte AmagerLIV (skriv til hanne@amagerliv.dk), hvis de finder anledning til det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce