Annonce
begejstring

Børn sætter fut i fritidsklub: Nu får lokalt herberg stor donation

Børnene byder velkommen til fundraising, og fortæller om indsamlingens opstart og forløb. Fra venstre: Sia Elin Lynghøft Nielsen, Cornelia Freja Horn af Rantzien, Karla Marchen Palm Anderskov, Hannibal Frimer-Rasmussen og Ellen Clara Bæk Olsen. Foto: Privat
En gruppe 10-12-årige børn fra Norgesgades Fritidsklub har været i sving med produktioner af kager, smykker og kunst som er solgt til et fundraising-event for at hjælpe folk i hjemløshed.

Hvorfor er man hjemløs, og hvad betyder det i det hele taget?

En gruppe 10-12-årige børn fra Norgesgades Fritidsklub undrede sig over det, og satte sig for at undersøge sagen og undersøge, hvordan man kan hjælpe folk i hjemløshed.

Det kulminerede i en bog og en hel fritidsklub i sving med produktioner af kager, smykker og kunst som alt sammen blev solgt til et fundraising-event med børnene ved roret.

Annonce

- På klubben har vi månedens ordsprog, og i november er ordsproget "Mange bække små, gør en stor å." Det får mig til at tænke på, at det godt kan virke uoverskueligt at skulle redde hele verden, men hvis man bare starter på Amager og alle gør en lille smule, kan man ende med at hjælpe en masse, siger Karla Marchen Palm Anderskov.

Det godt kan virke uoverskueligt at skulle redde hele verden, men hvis man bare starter på Amager og alle gør en lille smule, kan man ende med at hjælpe en masse, siger Karla Marchen Palm Anderskov.

Karla Marchen Palm Anderskov, Norgesgade Fritidsklub

Hun går i 6. klasse og har stået i spidsen for logistikken af fundraisingeventet og en tøjindsamling til hjemløse.

- Jeg syntes, det er ret vildt, at man kan sætte sig ned og måske bruge tyve minutter af sin dag på at lave armbånd, og så er du faktisk med til at gøre en kæmpe forskel i en andens liv. Og så er det lige meget, om du er ti eller tres år gammel, alle kan gøre bare en lille forskel, siger Karla Marchen Palm Anderskov.

Børnene fik samlet bunker af tøj og godt to tusind kroner ind som i de kommende dage skal omsættes til tandbørster og underbukser og afleveres til herberget.

Vigtige samtaler

Projektet har også startet vigtige samtaler og inspireret børnene til at udforske, hvad man selv kan gøre for at hjælpe andre, fortæller Cille Böiken-Hansen, der er pædagog i fritidsklubben.

- At se børnenes drive for at hjælpe mennesker, som de ikke kender, har virkelig rørt mig. Og der er noget særligt over at se, hvordan projektet har udviklet sig fra en uformel samtale og er endt med at rykke og berøre så mange mennesker, siger Cille Böiken-Hansen, og fortsætter:

- Og så har projektet helt klart startet vigtige samtaler om, hvordan man ender som hjemløs, og hvor vigtigt det er, at man støtter op og hjælper andre, når man kan. Og jeg kan høre på børnene at de er inspireret til at engagere sig i andre organisationer, og de snakker allerede om næste projekter, siger Cille Böiken-Hansen.

Også fritidscenterets pædagogiske leder, Mikkel Hjortkjær Hansen, er stolt og begejstret.

- Herberget ligger lige i nærheden, og mange af børnene går forbi det til og fra klub. De bliver konfronteret med virkeligheden. Så jeg er både stolt og imponeret over måden pædagogerne formår at lave børneinddragelse og gribe de idéer, som børnene får, og hjælpe dem i mål med koncept og afvikling. Det er fedt at se institutionen og børnene blomstre, siger Mikkel Hjortkjær Hansen.

Oveni indsamlingen til Herbergcenter Sundholm har børnene også samlet tusind kroner ind til Børnetelefonen.

Annonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Efter trafikkaos på centrale broer: Seks personer anholdt

naturliv

Nu kan det ikke gå galt: Kæmpe sten på Amarminoen viser vej

Amager

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

CORONA

Dagens coronatal: Et lille knæk på smittekurven

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Amager

Almene boliger på Christiania er en del af ny milliardaftale: - Jeg tror, at de er glade for det derude

JUL PÅ AMAGER

Din ø-guide til julen: Lørdag byder på juleoptog, juletræstænding, julemarkeder og en julepyntet villavej

Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

SERIEFORBRYDER

Amagermanden: Politiet har efterforsket drabssager med fornyet intensitet

AMAGER FÆLLEDS VENNER

Fire år med fire årstider og Amager Fælled

CORONA

Dagens coronatal: Tårnby har nu landets højeste smittetal

Annonce