Annonce
BYLIV

Beboer må sidde med høretelefoner for at se tv: Ordenskorps skal gøre op med støjhelvede

Søren Pape Poulsen og Jakob Næsager med de to beboere, der har taget initiativ til Facebook-gruppen 'Nej tak til Soundbox-støj på Islands Brygge’, Bettina og Lissi. Foto: Jan Jeppesen.
De Konservative på Københavns Rådhus kommer støjplagede beboere på Islands Brygge og i Nordhavn til undsætning med et konkret udspil om at etablere ordenskorps, der skal hive bødeblokken frem, når der bliver spillet alt for høj musik efter klokken 20.00 på hverdage og efter klokken 22.00 på fredage og lørdage.

I foråret besluttede et flertal på Københavns Rådhus at skærpe reglerne for afspilning af elektronisk forstærket musik. På Islands Brygge og Sandkaj i Nordhaven betyder det, at musik fra eksempelvis en soundbox skal være slukket senest klokken 20.00 på hverdage samt klokken 22.00 på fredage og lørdage.

Men reglerne har ingen effekt, mener beboerne bag Facebook-gruppen 'Nej tak til 'Soundbox-støj på Islands Brygge'. De ser gerne at generelt forbud mod at spille forstærket musik på offentlige områder - døgnet rundt. Samtidig ønsker beboerne mere handling og konsekvens fra politiets side, idet det er få gange, at bødeblokken har været fremme til folk, der spiller høj musik efter klokken 22.00.

De Konservatives spidskandidatpå Københavns Rådhus, Jakob Næsager, arbejder konkret for at få etableret et ordenskorps fra årsskiftet, der skal komme de støjplagede beboere til undsætning.

Annonce

Jakob Næsager fortalte om planerne ved et møde fredag morgen i Kulturhuset Islands Brygge. Han var sekunderet af partiets formand Søren Pape Poulsen, som er med i politiforliget på Christiansborg. Her er det nemlig skrevet ind i politifoliget, at Københavns Kommune får tilladelse til at drive ordenskorpset.

- Vi mangler kun at få rammerne på plads, men Københavns Kommune har lovhjemmel til at etablere korpset. Der følger ingen penge med. Kommunen har dog penge nok til at få det løst, forklarer Søren Pape Poulsen.

Der er endnu et par knaster, der skal høvles af i forhold til korpsets beføjelser.

- Vi skal have fastlagt de objektive kriterier, men jeg ser gerne, at korpset kan hive bødeblokken frem og været udstyret med kamera, siger Jakob Næsager.

Nærpolitet er udfordret

Han er frustreret over, at der ikke er afsat en eneste krone på budgettet, men har en forventning om, at partierne er enige om, at det vil til stor gavn for alle byens støjplagede beboere.

Bettina Hartmann, der har været med til at stifte Facebook-gruppen fortæller, at nærpolitiet er udfordret i forhold til den præventive indsats, fordi de fleste mennesker, der kommer i Havneparken, kommer fra hele Sjælland og på flere forskellige dage.

Det har været nyttigt med store skilte, så nærbetjente kan pege på skiltet, mens de oplyser om musikreglerne.

- Det handler om at få løst problemet, og ordenskorpset vil være en stor hjælp, siger Bettina Hartmann, der er frustreret over, at der er en lavere tolerancegrænse for folk, der råber og skriger af egen kraft, mens det kræver en betydelig gene, før politiet kan gøre noget, når der bliver spillet for alt for højt.

- Jeg har svært ved at forstå, hvorfor politiet ikke kan vurdere om det er til væsentlig ulempe, når der bliver spillet høj musik i nattetimerne, siger hun.

Annonce

Store beføjelser

Jakob Næsager ønsker at give ordenskorpset store beføjelser - også til at bevæge sig ind på privat område, hvor der er offentlig adgang.

I dag kan mennesker, der spiller høj musik, forlade de afgrænsede områder og hoppe over på den anden side af stregen og fortsætte med spektaklet.

- Vi kan heller ikke leve med, at larmen fortsætter ned ad sidegaderne, når folk forlader Havneparken, siger Jakob Næsager, og understreger, at ordenskorpset ikke skal foretage et skøn, men om den høje musik er til ulempe eller gene for andre mennesker.

Noget af det, der er frustrerende, er, at politiet ikke kan måle decibel, så derfor må vi have lagt nogle objektive kritrierier ind til ordenskorpset.

- Det handler om at udvise samfundssind og respekt for sine medmennesker. Dér må vi bare konstatere, at alt for kun tænker på sig selv, siger Søren Pape Poulsen.

Annonce

Forbud på soundboxe

Lissi, der bor på anden anden side af gaden Islands Brygge, forklarer, at Facebook-gruppen er etableret for at få et totalt forbud mod soundboxe i området. Og hun har også lagt mærke til, at nærbetjente har ageret i juni, juli og august.

- Men kommunen må have sparet mange penge på renholdelse, for der har aldrig været så rent i Havneparken, siger hun.

Underforstået: Affaldet er væk, men støjen består.

- Det er derfor vi har behov for et ordenskorps, der får beføjelser til at udskrive bøder, siger Bettina Hartmann.

Jabob Næsager ser gerne, at ordenskorpset er klar 1. januar.

- Men det haster, for vi skal også have rekrutteret folk blandt parkeringsvagterne, understreger han.

Annonce

Lissi bruger høretelefoner

Lissi og mange børnefamilier er hårdt plaget af musikstøjen.

- Jeg har boet her i 30 år, men er kommet det punkt, hvor nok er nok. Jeg har endda overvejet at flytte væk fra Islands Brygge, fortæller hun.

- Nogen gange er bare fuldstændigt overladt til os selv. I juli og august har Havneparket fungeret som den skulle. Der har været masser af mennesker. Folk må gerne være her, men de skal lade være med at spille musik på soundboxe.

Landspolitikerne taler meget om, vi skal have begrænset trafikstøjen, men hvad med musikstøjen, spørger Lissi, der har indkøbt høretelefoner for at kunne lytte til udsendelser på sit tv.

- Det fortæller noget om problemets omfang. Nu håber jeg, at vi kan få ordenskorpset på budgettet, siger Jakob Næsgaer, der ikke kan sætte antal på medarbejdere i korpset:

- Vi må skalere op efter behov, men jeg kan fortælle, at jeg har fået henvendelser fra støjplagede borgere på Christianshavn og naboer til Refshaleøen, Nørrebroparken og Sandkaj i Nordhavn.

Vi skal have gjort noget ved musikstøjen og ordenskorpset skal have beføjelser til at hive bødeblokken frem efter bestemte tidspunkter og på flere og større arealer end i dag.

Jakob Næsager

Landspolitikerne taler meget om, vi skal have begrænset trafikstøjen, men hvad med musikstøjen.

Lissi, beboer på Islands Brygge


De Konservatives partileder Søren Pape Poulsen lytter til Bettinas og Lissis frustrationer. Foto: Jan Jeppesen.- Politiet kan ikke løse opgaven, konstaterer Bettina Hartmann og slår ud med armene. Foto: Jan Jeppesen.Annonce
Amager For abonnenter

København S: Islands Brygge 38D solgt for 8.850.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LYKKE ER LYKKEN

Ingen slinger i valsen: 95-årige Lykke hundser med eleverne i bassinet

STORMEN MALIK

Krisestab har været samlet: Frygter vand i gader og huse efter stormen Malik

CORONA

Dagens coronatal: Smittetallene falder på Amager

Vejr

Kraftig storm rammer hovedstaden lørdag: Bliv indenfor

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

vanvidskørsel

Han kørte Emilie ihjel: Nu er dommen faldet

Amager fælled

Borgmester: Jeg kan ikke gribe ind og stoppe fældningen på Amager Fælled

Mystik

Mystisk brummen hærger i København: Her er de mulige forklaringer

Amager For abonnenter

København S: Nordre Digevej 19 solgt for 7.500.000 kroner

BYLIV

Bygninger og byrum kan placeres på motorvejsoverdækning

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

samfund

Historisk få indbrud: Forklaringen er ikke kun corona

CORONA

Dagens coronatal: Her er der et lille knæk på kurven

TRAFIK

Reaktioner: Amager Landevej-sving er direkte livsfarligt

Annonce