Annonce
MÅNEDENS BUKET

Birgit til kamp for en lille perle: Det handler om Kastruplundgades fremtid

Birgit Rostgaard modtog Månednes Buket foran Café Le Perr, der er blevet symbolet på hendes kamp for Kastruplundgades fremtid. Foto: Jan Jeppesen.
Birgit Rostgaard frygter for Kastruplundgades fremtid som en indbydende gade, der inviterer til gode oplevelser. Derfor kæmper hun et stort slag for områdets sidste café, der er truet af nedrivning. Den 56-årige social- og sundhedsassistent modtager Månedens Buket for hendes kamp for at bevare den lille perle.

Der er rift om den buldrende ildsjæl, som ofte starter der, hvor alle andre har givet op. Den 56-årige social- og sundhedsassistent Birgit Rostgaard er arketypen på sådan en ildsjæl. Hun bor i Kastruplundgade og måtte derfor kaste sig ind i kampen, da Café Le Perr fik opsagt lejemålet på matriklen, der ejes af Hotel Best Western. Hotellet vil nemlig opføre busholdepladser på matriklen, da den nuværende indgang er for lav til de høje turistbusser.

- Det er Kastruplundgades lille perle, der er truet af lukning. Og det er den eneste café i hjertet af Kastrup. Katruplundgade er i forvejen blevet en kedelig gade, så denne sag handler om meget mere end caféen. Den handler også om at bevare sammenholdet og fællesskabet, forklarer Birgit Rostgaard, der modtager Månedens Buket af AmagerLIV, doneret af Bristol Blomstergaard.

- Jeg er meget glad og beæret over anerkendelsen, men jeg er også glad for den store opbakning, der er for at redde caféen, siger Birgit, og tilføjer, at hun er overrasket over, hvor mange mennesker, der brænder for sagen.

Annonce

Demonstration foran rådhuset

Birgit Rostgaard er bestyrelsesmedlem i Nye Borgerliges lokale partiforening.

I samarbejde med Café Le Perrs ejer og partiets spidskandidat til kommunalvalget, Benny Bindslev, lykkedes det at få arrangeret en demonstration foran Tårnby Rådhus med flere hundrede deltagere. Og der er også startet en underskriftsindsamling. I skrivende stund har flere end 2.000 borgere skrevet under på, at de imod hotellets planer om at nedrive Café Le Perr.

- Det hele er gået meget stærkt. Vi tænker, det ikke kan vente til efter sommerferien. For caféen samler rigtig mange mennesker på tværs af generationer. Vi har ingen andre perler af denne karat i området. Nu er der også lukket en café i Skottegården, der blandt andet servicerede de ældre med dagens ret. Nu kommer de hernede, så det vil være en katastrofe for mange mennesker, hvis caféen nedrives.

Jeg håber virkelig, det nytter at fortsætte kampen, siger Birgit, og understreger, at hotellet har muligheden for at etablere busholdepladser på matriklen.

- I Nye Borgerlige går vi ind for den private ejendomsret, men denne beslutning omhandler hele lokalområdet. Der er jo andre muligheder for at lave busparkering end lige på dette sted. Måske handler det om noget helt andet. At Café Le Perr er en konkurrent til hotellets restaurant. Så hvorfor ikke bare kalde en spade for en spade?, spørger Birgit.

- Jeg er sikker på, at caféejeren vil være klar til at lave en god deal med hotellet for at få det til at fungere for begge parter. Jeg ved, at caféens advokat er i dialog med hotellet, så vi kan kun håbe det bedste. Jeg undrer mig bare over, at kommunalbestyrelsen har godkendt en ændring af lokalplanen, der giver hotellet denne mulighed.

Annonce

Jeg har masser af idéer

Birgit Rostgaard sender en direkte appel til kommunalbestyrelsen:

- Kastruplundgade ligner efterhånden en gammel østeuropæisk gade med madsteder, spillesteder og frisører, og selv turisterne, der kommer til hotellet, må da gerne have en pæn gade at kigge på. Det billede bliver ikke pænere med en stor busholdeplads.

I gamle dage var der plads til to turistbusser foran hotellet, og det kan sagtens lade sig gøre at skaffe den nødvendige plads ude i gaden. Der er også en stor parkeringsplads bag hotellet, hvor hotellets personale parkerer deres biler. Her er der også muligheder.

Politikerne kan bare komme. Jeg har masser af idéer, smiler Birgit.


Der er jo andre muligheder for at lave busparkering end lige på dette sted. Måske handler det om noget helt andet. At Café Le Perr er en konkurrent til hotellets restaurant. Så hvorfor ikke bare kalde en spade for en spade?


Månedens Buket

Månedens Buket er et skulderklap og en varm anerkendelse. En tak til en eller flere, der gør noget ud over det sædvanlige for andre. En uegennyttig indsats, den ekstra meter eller det, der reddede dagen.

Vi glæder os til at uddele mange buketter og skulderklap i fremtiden, så fortæl os hvem du mener skal overraskes med blomster, tak og blitzlys, og hvorfor - så sørger vi måske for en flot buket. Skriv til: jan@amagerliv.dk

Månedens Buket uddeles i samarbejde med Bristol Blomstergaard i Lyongade, der har doneret buketten.

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Amager

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Amagermotorvejen er spærret: Varevogn i alvorligt færdselsuheld - to er kommet til skade

BYUDVIKLING

Frustrationer på Skøjtevej: Kommunen har mere travlt med hækhøjder og ligustersorter

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Byliv

Rent mareridt på Refshaleøen

Samfund

Borgere inviteres til markedsdag i gammel, historisk område: - En perle, som ikke bare skal bygges væk

MUSIK

Amager-duo hitter på P3

Børn

Melfin skaber populært fællesskab for børn og unge: Snart mangler de tag over hovedet

SAMFUND

Specialområde er kuldsejlet efter hjemtagelse fra Tårnby: Ekstern bistand skal rette skuden op

Miljø

Byggeaffald dumpes igen og igen i naturen: Hvad er formålet, raser skovfoged

TRAFIK

Ventetiden er forbi: Asfaltarbejde vil skabe kaos på Englandsvej

Erhverv

Isabel udvikler hygiejnebind, der kan bruges 240 gange

Miljø

Hårdhændet naturpleje i Naturpark Amager

Annonce