Annonce
BYLIV

Borgergruppe vil etablere skatepark i Amager Strandpark

Mikael Kirkensgaard og Rasmus Steenberger fra borgergruppen ser gerne, at børnene får bedre mulighed for at køre på løbehjul i Amager Strandpark. Foto: Mikael Kirkensgaard.
En gruppe borgere vil gerne modvirke det tætte byggeri på Nordøstmager med flere friluftsaktiviteter. Gruppen arbejder med planen 'leg på hjul', der blandt andet omfatter en skatepark i Amager Strandpark.

Der bliver bygget tæt på Nordøstamager. Alt for tæt. Der mangler liv. Mennesker. Og rammer for fysisk udfoldelse. Men det skal ændres.

En gruppe borgere har taget initiativ til at etablere et område i Amager Strandpark til 'leg på hjul', forklarer Mikael Kirkensgaard.

Han oplyser, at gruppen har været i dialog med kommunens folk og planlægger en præsentation for Parkbrugerrådet for Amager Strandpark.

Annonce

Første fase er etablering af et område ved Strandstation 3. Her er planen at placere faciliteter efter DIY-princippet. Det vil sige, brugerne definerer og fremstiller efter kommunens accept, så disse kan benyttes af skatere, løbehjul og rulleskøjter.

Når området har vist sin berettigelse foreslår gruppen, at der i fase to etableres et lignende område. Denne gang designet og fremstillet af fagfolk.

Gruppen foreslår både fase et og to placeret på det eksisterende betondæk ved Strandstation 3.

Fase tre indeholder en egentlig skatepark til alle former for 'leg på hjul, Alt bygget i beton og granit.

Erfaring med leg på hjul

Michael Elg fra gruppen bygger områder til 'leg på hjul' til daglig. Han ved af erfaring, at sådanne projekter udover kommunal velvilje og fondsmidlerogså skal vise, at berettigelsen er tilstede, det vil sige, at fase et og to bliver den succes, som andre lignende områder antyder.

- Vi vil gerne i gang med fase ét så hurtigt som muligt, fortæller Michael Elg.

- Når området har vist sin berettigelse, foreslår vi, at der i fase to etableres et lignende område. Denne gang designet og fremstillet af fagfolk indenfor parkbrugerrådets årlige budget. Men først er det vigtigt for os, at vi får styr på de byggetekniske begrænsninger, økonomi, placering og inddragelse af Strandparkens allerede eksisterende skatemiljø og kommende brugere I alle aldre. Vi opfordrer så mange som muligt til at melde sig ind i vores Facebook-gruppe ‘Skatepark på Amager Strand’. Her kan man se udkast til området, diskutere, påvirke og følge udviklingen, understreger Michael Elg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksliv

Nyt posthus i Amager Centret

BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce