Annonce
Miljø

Byggeaffald dumpes igen og igen i naturen: Hvad er formålet, raser skovfoged

På sin morgentur 23. september støder Skovfogeden, Sven Norup, endnu engang på store mængder byggeaffald smidt i Naturpark Amager. Her ved parkeringspladsen ved Kongelunden. Foto: Sven Norup
Det hører sig ikke til sjældenhederne, at skovfogeden i Naturpark Amager oplever store mængder byggeaffald der bliver læsset af i naturen i stedet for på affaldsstationerne.

Det er anden gang på en uge, at Sven Norup, skovfoged i Naturpark Amager, støder på store mængder byggeaffald, der er blevet læsset af i naturparken.

- Det er ikke en chokerende oplevelse længere. Hvis det går godt i byggebranchen, så følger mængden af den slags oplevelser desværre med. For tiden oplever vi det en gang om ugen, siger Sven Norup.

Men selvom det ikke længere hører sig til sjældenhederne at starte dagen ud med at konstatere store mængder byggeaffald på parkeringspladsen ved Kongelunden, er han ikke mindre indigneret denne morgen.

Annonce

- Ikke nok med, at et røvhul har læsset alt sit affald i naturen, så har skiderikken gudhjælpemig også spredt det ud over et område på flere 100 kvadratmeter, som øger arbejdsbyrden endnu mere for alle dem, der nu skal rydde op efter vedkomne. Hvad er formålet? Spørger Sven Norup.

Ikke nok med, at et røvhul har læsset alt sit affald i naturen, så har skiderikken gudhjælpemig også spredt det ud over et område på flere 100 kvadratmeter

Sven Norup, Skovfoged Naturpark Amager

Byggeaffaldet, der skulle have været afleveret ved affalds- og genbrusstationer, indeholder ofte forurenet og beskidt jord og genstande, som er skadelige for naturen.

- Der er efterhånden intet der kan overraske mig mere. Folk efterlader campingvogne, biler, hele køkkener, maling og teglsten fra et helt tag. Det giver ingen mening, og jeg bliver indigneret på fællesskabets vegne, siger Sven Norup.

Når nogen dumper sit byggeaffald i naturparken, er det Naturstyrelsens ansatte, der må rydde op. En kostelig affære for alle.

- Vi er ansatte i Naturstyrelsen og lønnet skatteborgerne. Så det er i sidste ende fællesskabet og os alle sammen, der skal bruge penge og ressourcer på at rydde op efter de her idioter, siger Sven Norup.

Skovfogeden Sven Norup oplyser, at han melder hændelserne til politiet.

AmagerLIV arbejder på at få en kommentar fra Københavns Politi.

Det er langt fra første gang, at Sven Norup oplever byggeaffald dumpet på denne parkeringsplads. Han fortæller, at de for tiden oplever det en gang om ugen. Foto: Sven Norup
Byggeaffaldet er spredt ud over et større område, som vil tage mange arbejdstimer for Naturstyrelsens ansatte at rydde op. Foto: Sven Norup
Annonce
Amager For abonnenter

København S: Islands Brygge 38D solgt for 8.850.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LYKKE ER LYKKEN

Ingen slinger i valsen: 95-årige Lykke hundser med eleverne i bassinet

STORMEN MALIK

Krisestab har været samlet: Frygter vand i gader og huse efter stormen Malik

CORONA

Dagens coronatal: Smittetallene falder på Amager

Vejr

Kraftig storm rammer hovedstaden lørdag: Bliv indenfor

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

vanvidskørsel

Han kørte Emilie ihjel: Nu er dommen faldet

Amager fælled

Borgmester: Jeg kan ikke gribe ind og stoppe fældningen på Amager Fælled

Mystik

Mystisk brummen hærger i København: Her er de mulige forklaringer

Amager For abonnenter

København S: Nordre Digevej 19 solgt for 7.500.000 kroner

BYLIV

Bygninger og byrum kan placeres på motorvejsoverdækning

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

samfund

Historisk få indbrud: Forklaringen er ikke kun corona

CORONA

Dagens coronatal: Her er der et lille knæk på kurven

TRAFIK

Reaktioner: Amager Landevej-sving er direkte livsfarligt

Annonce