Annonce
BYLIV

Byggestart på ny firesporet skole med idrætshal, svømmehal og madskole

Den kommende firesporet skole i Ørestad bliver rammen for fællesskab og trivsel. Foto: Københavns Kommune.

I Ørestad er der en ny firesporet skole på Hannemanns Allé på vej med plads til 1.200 elever. En skole, der er ét af Københavns mest ambitiøse og innovative skolebyggerier til dato med svømmehal, idrætshal og madskole under samme tag. Svømmehallen bliver også åben for offentligheden.

Visionen er, at skolen skal danne ramme om socialt liv, fællesskab og byliv i Ørestad. Dens arkitektur er desuden tænkt, så den skaber mange anvendelsesmuligheder med for eksempel tagflader, der kan benyttes til udendørs undervisning og aktiviteter.

- Skolen på Hannemanns Allé bliver ét af Københavns største skolebyggerier til dato. Med både svømmehal og idrætshal er der rig mulighed for, at elever, naboer og københavnerne kan få glæde af de topmoderne faciliteter. Jeg glæder mig meget til at se skole, sport og fritid blomstre i Ørestad, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Annonce

- Skolen bliver suveræn, fordi den skaber rammerne for denne udfoldelse - samlet på ét sted, sagde børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) ved byggestarten torsdag.

Der er afsat en anlægsbevilling på 200 millioner kroner til opførelse af svømmehallen og 571 millioner kroner til skole og idrætshal.

Skolen forventes at stå færdig i sommeren 2023.

Foto: Københavns Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksliv

Nyt posthus i Amager Centret

BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce