Annonce
CORONA

Dagens smittetal kan sende Dragør til tælling

Dragør Kommune er tæt på automatisk nedlukning. Foto: Jan Jeppesen.
Dragør Kommune er tæt på automatisk nedlukning. Derfor vil dagens opdatering fra Statens Serum Institut blive afgørende for om kommunen skal indføre ekstraordinære restriktioner. Det er især aldersgruppen 40-59 årige, der får smittetallene til at stige.

Dragør står på dørtrinnet til at blive lukket helt ned, hvis dagens opdatering fra Statens Serum Institut viser yderligere smitte i kommunen. Incidensen var onsdag 279,4 og dermed tæt på 300, der ud fra de opdaterede regler vil betyde automatisk nedlukning af kommunen.

Der er ingen, der rigtig ved, hvorfor smitten stiger så markant, men tallene viser, at det især er i aldersgruppen 40-59 årige,  at smitten er mest eksplosiv.

Smitte ved reception

I mandags var der afskedsreception for afgående borgmester Eik Dahl Bidstrup, og dagen efter blev kommunaldirektøren testet positiv. Det fik Dragør Kommune til at rundesende en e-mail til deltagerne i receptionen, der foregik i Hollænderhallen.

- Direktør Mads Leth-Petersen for Dragør Kommune er desværre testet positiv for COVID-19 i dag tirsdag den 1. juni. Han blev testet negativ i søndags, og deltog derfor i mandagens arrangement efter retningslinjerne, men blev desværre testet positiv dagen efter.

Det er derfor muligt, at I har været i nærkontakt til Mads ved Eiks reception og dermed risiko for at I også kan være blevet smittet, skrev kommunen.

Kommunen havde ellers sikret sig, at receptionen levede op til de gældende restriktioner med håndsprit, mundbind og afstand. Desuden var receptionen delt op i flere tidslommer og i sportshallen var folk fordelt over tre badmintonbaner.

Alligevel gik det galt.

Annonce

Nye tiltag

For at bremse smitteudviklingen indføres allerede nu flere tiltag.

Kommunen vil lukke biblioteker, kommunale medarbejdere sendes hjem og forældre opfordres til at holde små børn hjemme fra daginstitutionerne. Indendørsidræt skal også lukke, og borgerne har fået besked om at overholde retningslinjerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Butiksliv

Nyt posthus i Amager Centret

Annonce