Annonce
Scene

Der er noget for alle i årets Amager Revy: Grinagtige gasudslip og samfundssatire med bid

Amager Revyen kører igen for fuldt blus hos Teater Play. Fra venstre Mille Berg, Jeanett Rytter og Dorte Munksgaard i et af årets bedste numre. Foto: Ulf Bjørton
Pandaer, en samtykke-app, EM i livsstilssygdomme, en dans med corona, Amager Fælled - det hele og meget mere får en gang gas i årets Amager Revy. Og hold kæft, det er sjovt.

Anmeldelse: Måske er Amager Revyen foran på point allerede fra første nummer, fordi det er så fedt at komme ud i et teaterrum og grine sammen med andre mennesker.

Det bliver nok heller ikke dårligere af, at holdet bag årets revy 'Latter uden Gasser' har stået og trippet i kulissen og ventet på bedre forsamlingslofter i et år. Tiden er blandt andet brugt på at skrive nye numre og opdatere andre til 2021.

- Var revyen god sidste år, så er den bare megafantastisk i år, sagde skuespiller Jeanett Rytter en uge før premieren.

Annonce

Amager Fælleds Venner kan godt skrabe mudderet af støvlerne og tage hen og se revyen alene for et af årets bedste numre: 'Pas nu på os'. Her vil de møde en ny allieret med både bevingede ord om biodiversitet og bevingede væsener, der nødig vil flytte sig for det kommende byggeri på Amager Fælled.

Instruktør Mikkel Løvenholt Reenberg og skuespiller Jeanett Rytter har skrevet teksten og kapelmester Morten Østergaard sat musik til en næsten uundgåelig revsen af en brandvarm politisk sag.

Nummeret viser også, hvor forkælet revyen er med kostumer fra Gadekæret Krea Klub, som Jeanett Rytter fandt nærmest ved et tilfælde i sit boligkvarter. 12 kreative kvinder fra klubben sagde ja til at deltage i at skabe kostumer, og det afspejler sig i mange af revyens numre.

Sjov og alvor

Instruktøren skriver i programmets forord, at revyen både skal rumme det lokale, nationale og internationale. Det grove og det sjove, det lette og det alvorlige.

Og han holder, hvad han lover. Der er bidende samfundssatire i nummeret 'Herregud' med tekst af en af Cirkusrevyens hofforfattere, Carl-Erik Sørensen, hvor Dorte Munksgaard spidder en arrogant bankdirektør uden skyldfølelse.

Der er også alvor i 'Kvinden på risten', som Munksgaard både har skrevet og opfører, om den tørklædeklædte kvinde, som aldrig helt får lov at blive en del af samfundet.

Og i skuespiller Anders Anderskovs tekst til nummeret 'Det offentlige spil', om hvem der belønnes i offentlige stillinger.

Annonce

Revyens kamæleon

Men der er flest af de gode grin - sådan skal det også være. Det er en god lakmusprøve, om man undervejs i en revy oplever at have et rigtigt latteranfald.

Og den var hjemme hos mig, da Anders Anderskov og Jeanett Rytter satte dialog til en ganske særlig episode for nylig mellem en hanpanda og en hunpanda, der kun er i løbetid tre dage om året. Hold kæft, det er sjovt. Anders Anderskov har fundet på ordene til nummeret 'Pandami'.

En anden crazy oplevelse var Mille Bergs fede tekst og mimik i nummeret 'Samtykke-app'en', hvor hun præsenterer sin nyopfundne app, der ser lidt anderledes ud end forventet.


Det er en god lakmusprøve, om man undervejs i en revy oplever at have et rigtigt latteranfald.


Underholdningen var også i top i en forløsende og næsten ordløs 'Dansen med corona', som instruktør Reenberg har fået ideen til.

Og 'EM i livsstilssygdomme' med tekst af Lone Birgitte Ladekarl er også hylemorsom og afslører Mille Berg som revyens virkelige kamæleon. Hun er nærmest ukendelig som en af EM-deltagernes træner med kæmpe overskæg.

Der er 26 numre, men der er ingen kedsomhed undervejs - tiden flyver afsted i godt selskab og vel-akkompagneret af kapelmester Morten Østergaard.

Foruden de nævnte medvirker også Birgit Schou Kjersner på en lidt anderledes måde... ja, det må man selv møde op for at finde ud af.

Revyen spiller på Teater Play, Strandlodsvej 7 frem til 19. juni på udvalgte datoer. Billetter finder du på amagerrevyen.dk.

Kan man ikke spise sin bambus i fred? Foto: Ulf Bjørton
Mille Bergs figur har opfundet en samtykke-app. Foto: Ulf Bjørton
Annonce
Amager For abonnenter

København S: Islands Brygge 38D solgt for 8.850.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LYKKE ER LYKKEN

Ingen slinger i valsen: 95-årige Lykke hundser med eleverne i bassinet

STORMEN MALIK

Krisestab har været samlet: Frygter vand i gader og huse efter stormen Malik

CORONA

Dagens coronatal: Smittetallene falder på Amager

Vejr

Kraftig storm rammer hovedstaden lørdag: Bliv indenfor

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

vanvidskørsel

Han kørte Emilie ihjel: Nu er dommen faldet

Amager fælled

Borgmester: Jeg kan ikke gribe ind og stoppe fældningen på Amager Fælled

Mystik

Mystisk brummen hærger i København: Her er de mulige forklaringer

Amager For abonnenter

København S: Nordre Digevej 19 solgt for 7.500.000 kroner

BYLIV

Bygninger og byrum kan placeres på motorvejsoverdækning

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

samfund

Historisk få indbrud: Forklaringen er ikke kun corona

CORONA

Dagens coronatal: Her er der et lille knæk på kurven

TRAFIK

Reaktioner: Amager Landevej-sving er direkte livsfarligt

Annonce