Annonce
Sport

DIF: De store motionsløb går usikker fremtid i møde

Morten Mølholm Hansen, direktør i DIF, udtrykker bekymring for den usikkerhed, der hersker i forhold til motionsløb og større arrangementer - både i de kommende uger og måneder, men også på den lange bane efter sommerferien. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Genåbningsplanen efterlader de store motionsløb i uvished både på kort og lang sigt, lyder det fra DIF.

Der er flere ting, der skaber bekymring og undren i Danmarks Idrætsforbund (DIF), efter at genåbningsplanen blev vedtaget natten til tirsdag.

Det gælder forbuddet mod tilskuere til sportsarrangementer som eksempelvis håndboldkampe i slutspillet, håndtering af coronapasset i foreningslivet samt breddeidrætten for medlemmer, der dyrker indendørs kontaktsport.

På de fronter er der skuffelse i DIF, og det er der også, når det gælder de kommende måneders motionsløb, der lige nu står til udsættelse eller aflysning frem til 1. august.

Selv efter den dato er det i genåbningsplanen usikkert, om de kan afvikles efter 1. august. Det er Morten Mølholm Hansen, direktør i DIF, utilfreds med.

- Vi er enormt bekymrede for de store motionsarrangementer. De ved, at de ikke kan afholde dem de næste måneder. Men de ved ikke engang, om de er købt eller solgt efter 1. august.

- Det er ekstremt svært at planlægge de store motionsløb, når man ikke aner, hvad der sker fremover. De lever en meget usikker tilværelse, også dem der har arrangementer efter sommerferien, siger Morten Mølholm.

Det drejer sig blandt andet om DHL Stafetten, Copenhagen Half Marathon og Royal Run i august og september

- Det er nogle af de store motionsevents, som virkelig har det svært. De har brug for en længere planlægningshorisont.

- Det bliver umuligt for dem at afholde større motionsløb de næste måneder. Vi frygter, at de skal leve i uvished frem til august, siger Morten Mølholm.

Det er umuligt at afvikle motionsløbene med de krav, der står skrevet i den nuværende genåbningsplan, oplyser DIF-direktøren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce