Annonce
Samfund

Dragør går tiggergang hos staten: Ansøger om tilskud

Der er økonomiske udfordringer i horisonten for Dragør Kommune. Foto: Jan Jeppesen.
Øget pres på udgifterne til ældre og flere ledige i kølvandet på coronakrisen har fået Dragørs politikere til at søge ekstra tilskud fra staten. Der er endnu ikke sat beløb på det præcise behov.

Dragørs politikere har været indkaldt til ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde for at godkende en ansøgning til staten om særtilskud til vanskeligt stillede kommuner. Ansøgningen kommer på et tidspunkt, hvor kommunens likviditet er ok, men der er økonomiske udfordringer i horisonten på grund af øgede udgifter til ældre og større ledighed på grund af coronakrisen.

Politikerne har godkendt ansøgningen til staten, men samtidig besluttet, at der ikke optages lån i 2022. Kommunen optog et lån på 15 millioner kroner i 2020 for at dæmme op for de første konsekvenser af ledigheden i lufthavnen, men selv om der er begyndt at komme flere fly i luften, vil krisen fortsat have store konsekvenser for Dragør, oplyser borgmester Helle Barth (V) til TV2 Lorry, og tilføjer, at det stigende antal ældre giver en række økonomiske udfofringer.

Der er endnu ikke sat beløb på det tilskud, som kommunen vil ansøge om.

Annonce

Fristen for at søge tilskud udløb fredag. Der er tale om en særlig pulje, da reformen om kommunal udligning blev vedtaget, og i den forbindelse lød det fra Social- og Indenrigsminister Astrid Krag (S), at der skal være råd til en ordentlig velfærd i hele landet.

Og tanken med puljen er, at særtilskuddene går til kommuner, som i kortere eller længere tid har så store udfordringer, at de har behov for en ekstra håndsrækning.

I dag holdt kommunalbestyrelsen et ekstra ordinært møde. Der skulle tages stilling til, om Dragør kommune skal søge staten om at optage yderligere lån og tilladelse til at sætte skatten op.

De Konservatives leder på rådhuset, Kenneth Gøtterup, er glad for, at der ikke er flertal for yderligere låneoptagning eller udsigt til en skatteforhøjelse.

- I 2020 optog Liste T, Socialdemokraterne, Venstre og DF store lånoptagninger til dels styrkelse af kassebeholdning og dels finansiering af et havneprojekt der senere viste sig meget dyrere end det optagne lån. Den gang talte vi imod lån og skattestigninger og er stadig imod.

Tillykke til Dragør og lad os så håbe, at det er første skridt på vejen i en helt ny økonomisk politik, hvor vi også i årene fremover kan være enige om, at der ikke er et pengetræ vi bare kan ryste, skriver Gøtterup i et Facebook-opslag.


Tillykke til Dragør og lad os så håbe, at det er første skridt på vejen i en helt ny økonomisk politik, hvor vi også i årene fremover kan være enige om, at der ikke er et pengetræ vi bare kan ryste.

Kenneth Gøtterup (C)
Annonce
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Slut med at klage over Lynetteholm: - Det er en demokratisk skandale

Samfund

Dybvandsbombe fundet i Lynetteholm-undersøgelse

Det sker

`Way out of function`: Kunstudstilling i Amagercentret

KOMMUNALVALG

Han har vist kønsorganet på valgplakat: Nu er Sheriffen fra Amager tilbage

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

112

Knivoverfald ved Urbanplanen

Trafik

Far og datter fikser trafikkonflikt: Slut med sammenstød på stierne

Amager Fælled

Ni personer anholdt: Trængte ind på rådhuset

Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

CORONA

Tårnby har et af landets højeste incidenstal

VALGET 2009 For abonnenter

Bondam gik i seng med fjenden og fik konservativ leder helt op i det røde felt

BYLIV

Havfruer skal lokke flere gæster til kriseramt akvarium

Annonce