Annonce
SAMFUND

Dragør har fået afslag på særtilskud

Budgetforhandlingerne er i gang på Dragør Rådhus. Foto: Jan Jeppesen.
Et politisk flertal på Dragør Rådhus har ansøgt Staten om særtilskud til vanskeligt stillede kommuner. Ansøgningen blev sendt på et tidspunkt, hvor kommunens likviditet var ok, men der er større økonomiske udfordringer i horisonten på grund af øgede udgifter og større ledighed. Dragør er ikke blandt de kommuner, der modtager særtilskud.

På Dragør Rådhus forsøger et politisk flertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Liste T at strikke budgettet for 2022 sammen. De Konservative er ude af forhandlingerne.

Udfordringerne med budgettet er ikke blevet mindre efter Indenrigs- og Boligministeriet har meddelt, at Dragør ikke er blandt de 17 vanskeligt stillede kommuner, der modtager et særtilskud fra Staten. De 17 kommuner modtager i alt 360,4 millioner for 2022, fordi de lever op til tre overordnede kriterier: Demografiske og socioøkonomiske udfordringer, aktuelle økonomiske udfordringer og vedvarende økonomiske udfordringer.

I ansøgningen skrev kommunen, at politikerne ikke ville optage lån i 2022, såfremt Dragør kom i betragtning til særtilskud.

Annonce

De fire partier, der efter al sandsynlighed kan lave en budgetaftale, må derfor tage bestik af, om der nu skal optages lån for at få kassen til at stemme.

Tilbage i 2020 optog kommunen et lån på 15 millioner for at dæmme op for de første konsekvenser af ledigheden i lufthavnen, men selv om der er begyndt at komme flere fly i luften, vil krisen fortsat have store konsekvenser for Dragør, oplyste borgmester Helle Barth (V), og tilføjede, at det stigende antal ældre giver en række økonomiske udfordringer.

Tanken med den særlige pulje for særtilskud er, at tilskuddet går til kommuner, som i kortere eller længere tid har så store udfordringer, at de har behov for en ekstra håndsrækning.

Dragør er ikke i den situation, vurderer ministeriet.

Nej tak til nye lån

De Konservatives borgmesterkandidat Kenneth Gøtterup håber, at flertallet vil holde fast i målet om undgå låneoptagelser:

- I 2020 optog Liste T, Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti store lånoptagninger til dels styrkelse af kassebeholdning og dels finansiering af et havneprojekt der senere viste sig meget dyrere end det optagne lån. Den ang talte vi imod lån og skattestigninger og er stadig imod. Lad os håbe, at det er første skridt på vejen i en helt ny økonomisk politik, hvor vi også i årene fremover kan være enige om, at der ikke er et pengetræ vi bare kan ryste.

Kenneth Gøtterup fastholder også kravet om en kassebeholdning på mindst 60 millioner kroner over de kommende fire år.

Annonce
Amager For abonnenter

København S: Islands Brygge 38D solgt for 8.850.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LYKKE ER LYKKEN

Ingen slinger i valsen: 95-årige Lykke hundser med eleverne i bassinet

STORMEN MALIK

Krisestab har været samlet: Frygter vand i gader og huse efter stormen Malik

CORONA

Dagens coronatal: Smittetallene falder på Amager

Vejr

Kraftig storm rammer hovedstaden lørdag: Bliv indenfor

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

vanvidskørsel

Han kørte Emilie ihjel: Nu er dommen faldet

Amager fælled

Borgmester: Jeg kan ikke gribe ind og stoppe fældningen på Amager Fælled

Mystik

Mystisk brummen hærger i København: Her er de mulige forklaringer

Amager For abonnenter

København S: Nordre Digevej 19 solgt for 7.500.000 kroner

BYLIV

Bygninger og byrum kan placeres på motorvejsoverdækning

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

samfund

Historisk få indbrud: Forklaringen er ikke kun corona

CORONA

Dagens coronatal: Her er der et lille knæk på kurven

TRAFIK

Reaktioner: Amager Landevej-sving er direkte livsfarligt

Annonce