Annonce
KV21

Dragørs tabere og vindere: Lokalliste stryger ind med kontroversiel mærkesag

Konservative Kenneth Gøtterup blev valgets store sejrherre i Dragør her til aften. Foto: Jan Jeppesen

Kommunalvalget 2021 har vendt Dragør på hovedet.

Den helt store sejr gik til De Konservative, som fik en fremgang på 18,1 procent og på den måde sikrede Kenneth Gøtterup (C) sig borgmesterkæden.

Her skal han med Venstres Helle Barth og Socialdemokratiets Nicolaj Bertel Riber samarbejde hen over midten.

Annonce

- Vi er jo utrolig glade og stolte over resultatet. Men vi er også meget ydmyge overfor den tillid, som borgerne har vist os, siger Kenneth Gøtterup (C).

- Det bliver ikke den letteste situation at stå i, at lave flertal hen over midten, så inden vi laver den endelige konstituering, har vi aftalt at sætte os sammen med Socialdemokratiet og Venstre i dag, for at drøfte et ordentlig politisk arbejdsgrundlag. Her skal vi se på, hvilken vej vi kan gå de næste fire år, siger Kenneth Gøtterup.

Få det fulde overblik over, hvordan stemmerne har fordelt sig her.

Også Sydamagerlisten med Flemming Blønd i spidsen har fået et flot valg med en fremgang på 6,3 procent og sikret sig en plads i kommunalbestyrelsen. Borgmesteren hilser partiet velkommen i kommunalbestyrelsen.

- Jeg hilser Sydamagerlisten velkommen og tillykke med valget. Jeg ser, at der er et ønske fra borgerne om at kigge på en anden dagsorden. Vi arbejder ikke mod kommunesammenlægning, men gerne mod et bredere samarbejde mellem Tårnby og Dragør, siger han.

Det er en træt, men glad Flemming Blønd AmagerLIV får i røret dagen derpå.

- Vi er et nyt parti, og det er en fornøjelse at være en del af et hold, som har så godt et sammenhold. Vi har slet ikke haft de samme muskler og penge, og alligevel er vi sluppet godt igennem. Der er mange punkter, der skal bringes i spil de næste fire år, og nu er vi i gang, siger Flemming Blønd.

- Dem, der kommer til at sidde ved roret, kommer til at få det svært. Det er jeg sikker på. Vi holder på vores integritet og er stadig overbeviste om, at vi skal lægges sammen med Tårnby. Selvfølgelig bliver vi samarbejdsvillige, og vi er ikke kun gået på valg på at lægge os sammen med Tårnby, men det kommer til at gøre ondt på nogle områder, hvis Dragørs selvstændighed skal bevares.

Vælgerlussing

I den modsatte ende er det gået helt ned ad bakke for Dansk Folkeparti med Morten Dreyer som spidskandidat. De gik tilbage med 7,3 procent i forhold til valget i 2017.

Partiet tabte begge deres mandater og kan vinke farvel til de varme stole i kommunalbestyrelsen, som hidtil har været besat af Morten Dreyer og Anne Funk.

- Jeg er ked af resultatet, og det må vi leve med. Vi er ramt af den totale storm, hvor vi på landsplan har haft problemer, og det, tænker jeg, har smittet af på os. Det håber jeg på. Men Dragør har aldrig været kernevalg for Dansk Folkeparti, siger Morten Dreyer.

Mest bekymret er han for kommunens kulturtilbud.

- Hvis Kenneth (red. Gøtterup) får indflydelse med sin politik, så bør man fare med lempe. Det kan komme til at gå ud over kulturtilbuddene, og hvis de bliver skåret i, er det ikke sikkert, at det kan genoprettes i fremtiden, siger Morten Dreyer.

Også Venstre er gået væsentlig tilbage, til trods for at de sad med borgmesterposten. De er gået 8,5 procent tilbage og har dermed mistet et mandat.

- Resultatet er klart og tydeligt. Der skal lyde et stort tillykke til De konservative fra mig og resten af Venstre, siger den afgående borgmester Helle Barth (V).

- Jeg er optimistisk over for et bredt og borgerligt samarbejde, og så må vi se, hvor vi havner. Det er hvert fald taget til efterretning, hvad vælgerne har besluttet. Meldingen fra vælgerne angående Sydamagerlisten har rejst en spændende debat, og det må vi forholde os til, siger Helle Barth

Ligesom Morten Dreyer ser hun også, at de landspolitiske tendenser kan være en af årsagerne til tilbagegangen.

- Jeg tror, det læner sig meget op ad det der er sket på landsplan. Der følger Dragør nok de tendenser.

Annonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Efter trafikkaos på centrale broer: Seks personer anholdt

naturliv

Nu kan det ikke gå galt: Kæmpe sten på Amarminoen viser vej

Amager

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

CORONA

Dagens coronatal: Et lille knæk på smittekurven

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Amager

Almene boliger på Christiania er en del af ny milliardaftale: - Jeg tror, at de er glade for det derude

JUL PÅ AMAGER

Din ø-guide til julen: Lørdag byder på juleoptog, juletræstænding, julemarkeder og en julepyntet villavej

Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

SERIEFORBRYDER

Amagermanden: Politiet har efterforsket drabssager med fornyet intensitet

AMAGER FÆLLEDS VENNER

Fire år med fire årstider og Amager Fælled

CORONA

Dagens coronatal: Tårnby har nu landets højeste smittetal

Annonce