Annonce
Trafik

Far og datter fikser trafikkonflikt: Slut med sammenstød på stierne

Thomas Nichols, der arbejder for Naturstyrelsen, hjælper Bjarke Overgaard med at brænde de nye skilte fast til asfalten på Kalvebod Fælled. Bjarke Overgaard håber, at skiltene vil skal skabe tryghed og sikkerhed for fodgængre og cyklister. Foto: Olivia Loftlund
De velbesøgte stier på Kalvebod Fælled har været genstand for en række sammenstød mellem cyklister og besøgende til fods. Nu har Bjarke og Ellen gjort noget ved problemet.

Bjarke Overgaard og datteren Ellen Overgaard er vilde med naturstierne på Kalvebod Fælled, som de ofte bruger til løb og lange gåture. Og det er de bestemt ikke ene om.

Det populære naturområde har mange besøgende hver eneste dag, og på stierne opstår der derfor ikke sjældent karambolage mellem de besøgende, fortæller Bjarke Overgaard.

Du har måske hørt om Bella Marcussen, der blev pløjet ned af en cyklist og fik et brud på albuen? Eller 12-årige Frieda der kom til at træde ud foran en cykel i høj fart?

Annonce

Og Bjarke Overgaard kan selv berette om flere episoder, hvor han er blevet overrumplet af cyklister og løbere, der ikke har været synderligt overbeviste om færdselslovens regel om, at fodgængere skal gå i venstre side og cyklister køre i højre.

Hvilket der, efter Bjarke og Ellen Overgaards overbevisning, er en del af forklaringen på de mange sammenstød.

Derfor har de kæmpet for, at få ordenlig vejmarkering på stierne. Og denne uge, er det blevet en realitet.

- Det kan godt være, at cyklisterne kører uhensigtsmæssigt hurtigt, men det der skaber de farlige sammenstød, er de mange folk, der går i den forkerte side, så man ikke kan se hinandens intentioner, siger Bjarke Overgaard.

det der skaber de farlige sammenstød, er de mange folk, der går i den forkerte side, så man ikke kan se hinandens intentioner

Bjarke Overgaard, repræsentant for grundejerforeningen Ottetallet
Nye skilte på Kalvebod Fælled skal skabe skabe tryghed og sikkerhed for fodgængre og cyklister. Bjarke Overgaard står bag initiativet. Foto: Olivia Loftlund

Skilteskov

Naturstyrelsens Skovfoged, Sven Norup, bakker op om initiativet, og håber, det kan mindske antallet af sammenstød mellem de besøgende.

- Det er både på en positiv og en lidt trist baggrund, at vi sætter skiltene op. Det positive er, at der er mange besøgene herude, og det negative er, at Bjarke langt fra er den eneste der har henvendt sig til os med problemet om, at folk braser ind i hinanden på stierne, siger Sven Norup, der er skovfoged for Kalvebod Fælled.

Skovfogeden fortæller, at sammenstød mellem cyklister og gående har været på dagsordenen i Naturparkrådet siden rådet blev stiftet i 2015, og flere initiativer er blevet sat i værk, for at gøre opmærksom på at, man skal vise hensyn til hinanden på stierne.

- Vi vil som udgangspunkt ikke have en skilteskov i naturen. Du skal have en oplevelse af det uforstyrrede landskab, når du er herude. Så normalt skilter vi kun i vores indgange. Skiltene, som vi satte op i forbindelse med coronaen, da folk væltede herud, var en midlertidig løsning, men Bjarkes løsning forstyrrer ikke naturen på samme måde, siger Sven Norup.

Halvtreds markeringer er det blevet til i alt, og det er Bjarke Overgaards datter, Ellen, der har designet dem. På kortet herunder, kan du se, hvor de er placeret.

Skovfoged Sven Norup og Bjarke Overgaard har nøje udvalgt de steder, hvor vejmarkeringen skal være. - Vi har planlagt dem sådan, at du ikke kan komme ind på Kalvebod Fælled, uden at se et af mærkerne, siger Bjarke Overgaard. Illustration: Naturstyrelsen
Annonce

Nyttigt design

Ellen Overgaard fortæller, at hun lå i sin seng og tegnede på sin iPad, da hendes far bankede på, og spurgte, om hun havde lyst til at hjælpe med at designe skiltene.

- Jeg, og en masse andre, synes det er irriterende, at folk ikke går i den rigtige side. Så da min far spurgte, om jeg ville hjælpe med at lave skiltene, tænkte jeg, 'ja, selvfølgelig!' Og så gik jeg i gang med at tegne dem på min iPad, siger Ellen Overgaard.

- Jeg er lidt overrasket over at det lige præcis er min tegning, der kom ud over det hele på fælleden. Det er lidt vildt, siger Ellen Overgaard, og fortsætter:

Jeg er lidt overrasket over at det lige præcis er min tegning, der kom ud over det hele på fælleden. Det er lidt vildt!

Ellen Overgaard,

- Der er vildt mange mennesker der kommer til at se det, og det er en meget nyttig ting. Jeg er jo bare en trettenårig pige, der bor herude, så jeg havde ikke lige regnet med, at det var noget, jeg havde lavet, der skulle komme derud, siger Ellen Overgaard.

Og nu og de næste mange år, vil Ellens Overgaards design pryde stierne.

Skovfogeden er begejstret for designet, der ikke er til at misforstå, mener han.

- Når du kommer susende afsted på cykel, så ser du ikke de små opstillede skilte, men nu står det både på engelsk og kinesisk. Alle kan forstå de skilte, siger Sven Norup.

13- årige Ellen Overgaard har tegnet skiltene, der nu skal mindske sammenstødene mellem cyklister og gående. Til daglig er hun elev på Kalvebod Fælled Skole. Foto: Privat
Annonce

Bureaukratisk mølle

Bjarke Overgaard tog initiativet og Naturstyrelsen lovede at stille med arbejdskraften, hvis Bjarke kunne skaffe penge til projektet.

- Når vi taler om offentlig privat samarbejde, så er det møg svært at finde vej i som borger. Hvad skal man egentlig? Hvor går man hen? Hvem kontakter man?, siger Bjarke Overgaard.

Han fortæller, at det har været en bureaukratisk mølle at finde rundt i, men da han først fandt vejen, gik det hele lige pludselig meget hurtigt.

-  Så snart fik fat i Amager Vest lokaludvalg, bød de min praktiske løsning meget velkommen. Og det tog dem ikke mere end fem minutter at behandle min ansøgning, og så fik vi pengene! siger Bjarke Overgaard.

- Det er svært at finde vej i systemet med sådan nogle ting, og hvis jeg havde ladet den ligge, og ikke været så ihærdig, så tror jeg ikke, der var sket en skid, siger Bjarke Overgaard.

- Nu kunne det være rart, hvis nogen kunne gøre noget ved det lange stykke mellem Sjællandsbroen og Kalvebodbroen, siger Bjarke Overgaard.

Annonce
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Slut med at klage over Lynetteholm: - Det er en demokratisk skandale

Samfund

Dybvandsbombe fundet i Lynetteholm-undersøgelse

Det sker

`Way out of function`: Kunstudstilling i Amagercentret

KOMMUNALVALG

Han har vist kønsorganet på valgplakat: Nu er Sheriffen fra Amager tilbage

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

112

Knivoverfald ved Urbanplanen

Trafik

Far og datter fikser trafikkonflikt: Slut med sammenstød på stierne

Amager Fælled

Ni personer anholdt: Trængte ind på rådhuset

Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

CORONA

Tårnby har et af landets højeste incidenstal

VALGET 2009 For abonnenter

Bondam gik i seng med fjenden og fik konservativ leder helt op i det røde felt

BYLIV

Havfruer skal lokke flere gæster til kriseramt akvarium

Annonce