Annonce
BORGMESTEREFFEKTEN

Fire år mere til Allan S. Andersen: Vi klarede os bedre end landsgennemsnittet

Allan S. Andersen tager endnu en periode som borgmester i Tårnby Kommune. Foto: Jan Jeppesen.
De landspolitiske vinde kostede dyrt for Socialdemokratiet i flere byer, men ikke i Tårnby, hvor borgmester Allan A. Andersen kun indkasserede en tilbagegang på 0,9 procent. Og det er nok til at bevare borgmesterposten og uafbrudt socialdemokratiske styre.

Med et personligt stemmetal på den anden side af 4.000 er det en stolt Tårnby-borgmester, der gør status efter en lang valgkamp og vælgernes dom.

- I forhold til mandaterne er vi på niveau med 2017. Det er tilfredsstillende. Jeg havde naturligvis gerne set en fremgang, for vi er lykkedes med at skabe en bedre retning for Tårnby de sidste fire år, siger Allan A. Andersen til AmagerLIV.

Socialdemokratiet mistede noget af vælgeropbakningen - 0,9 procent færre satte et kryds ved partiet i forhold til for fire år siden.

Annonce

- Vi må konstatere, der var en lavere stemmedeltagelse ved nogle af de store valgsteder, hvor vi også tabte nogle stemmer. Det er min vurdering, at det er sket på grund af fraværet af kernevælgere, der er blevet hjemme på grund af corona. Jeg kan bare konstatere, vi har tabt langt færre stemmer end partiet har på landsplan. Og jeg er også sikker på det skyldes, vi har kørt en super god valgkamp i forhold til vores mærkesager. Så under normale omstændigheder kunne vi godt have gået frem, forklarer Allan S. Andersen, der skaffede sit parti otte mandater.

Traditionen tro er der opbakning fra SF og Enhedslisten, der begge byder ind med ét mandat. Det er akkurat nok til flertallet i kommunalbestyrelsen, hvor man skal tælle til ti for at få overhånden.

- Der er ikke udarbejdet et arbejdspapir med SF og Enhedslisten. De er blevet fritstillet, men de har peget på mig som borgmester. De kommende fire år vil jeg arbejde for, vi opfylder Socialdemokratiets løfter i valgprogrammet. De sidste fire år har vi opfyldt 95 procent af vores løfter fra 2017, så man kan regne med os, understreger Allan S. Andersen.

Han peger især på løfter om mere borgerinddragelse, den grønne omstilling og bedre forhold for erhversvlivet.

- I forhold til borgerinddragelsen vil det konkret betyde, at jeg flytter borgmesterkontoret ud i kommunen. En dag kan jeg så sidde på Vestamager Bibliotek, en anden dag et andet sted i kommunen, forklarer han.

Tillykke til Liv

Allan S. Andersen har noteret sig, at Venstre går en smule frem i Tårnby, men konstaterer:

- Venstre fik ikke noget godt valg i 2017, så derfor kan man jo altid tale en fremgang op. Jeg er mere optaget af, at vi har haft et godt samarbejde i kommunalbestyrelsen, hvor Venstre står bag 95 procent af aftalerne. Jeg forventer, vi kan samarbejde også de kommende fire år, siger Allan S. Andersen, og sender en lykønskning til Tårnby Listen.

- Jeg havde spået, at Tårnby Listen ville komme ind. Der er grobund for listen, og Liv Gam (Tårnby Listen, red.) har allerede udført et stort stykke arbejde i kommunalbestyrelsen. Jeg er samtidig ærgerlig over, at Dansk Folkeparti har haft et dårligt valg. Det betyder farvel til gode kammerater i kommunalbestyrelsen. Der er ingen tvivl om, at partiet bløder på landsplan, og at det også spillede ind i Tårnby.

I nabokommunen skifter borgmesterkæden fra Venstres Helle Barth til den konservative Kenneth Gøtterup. Tårnbys borgmester regner ikke med, det giver anledning til bekymring.

- Jeg har det godt med pragmatisme og samarbejde - også i forhold til vores nabokommune. Det vil jeg fortsætte, fastslår Allan S. Andersen.

Venstre fik ikke noget godt valg i 2017, så derfor kan man jo altid tale en fremgang op. Jeg er mere optaget af, at vi har haft et godt samarbejde i kommunalbestyrelsen, hvor Venstre står bag 95 procent af aftalerne.


Annonce
Amager For abonnenter

København S: Islands Brygge 38D solgt for 8.850.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LYKKE ER LYKKEN

Ingen slinger i valsen: 95-årige Lykke hundser med eleverne i bassinet

STORMEN MALIK

Krisestab har været samlet: Frygter vand i gader og huse efter stormen Malik

CORONA

Dagens coronatal: Smittetallene falder på Amager

Vejr

Kraftig storm rammer hovedstaden lørdag: Bliv indenfor

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

vanvidskørsel

Han kørte Emilie ihjel: Nu er dommen faldet

Amager fælled

Borgmester: Jeg kan ikke gribe ind og stoppe fældningen på Amager Fælled

Mystik

Mystisk brummen hærger i København: Her er de mulige forklaringer

Amager For abonnenter

København S: Nordre Digevej 19 solgt for 7.500.000 kroner

BYLIV

Bygninger og byrum kan placeres på motorvejsoverdækning

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

samfund

Historisk få indbrud: Forklaringen er ikke kun corona

CORONA

Dagens coronatal: Her er der et lille knæk på kurven

TRAFIK

Reaktioner: Amager Landevej-sving er direkte livsfarligt

Annonce