Annonce
KOMMUNALVALG

Forhandlinger i Dragør sat på standby: Vi har behov for at få sovet på tingene

På valgaftenen tog Nicolaj Bertel Riber, Socialdemokratiet, Helle Barth, Venstre og Kenneth Gøtterup hul på de indledende drøftelser. Foto: Jan Jeppesen.
De Konservative, Venstre og Socialdemokratiet har siden valget forhandlet for at lande en aftale, der vil gøre den konservative Kenneth Gøtterup til Dragørs næste borgmester, men trods flere dages intense forhandlinger er der endnu ikke kommet hvid røg fra Dragør Rådhus.

Efter flere dages intense forhandlinger er det endnu uvist, hvornår Dragør skal have en ny borgmester. De Konservative, Socialdemokratiet og Venstre forhandlede videre mandag, oplyste parterne til AmagerLIV.

De Konservative gik fra tre til seks mandater ved sidste tirsdags valg, mens Venstre tabte et enkelt mandat. Socialdemokratiet er uforandret med tre mandater. Kommer en aftale i hus er der tale om et klart flertal i byrådet, hvor Liste T med tre mandater og Sydamagerlisten med et enkelt mandat er de øvrige partier

Sent søndag eftermiddag var meldingen fra den konservative leder, Kenneth Gøtterup:

Annonce

- Vi har diskuteret politik, og vi er kommet langt. Nu trænger vi til at få noget at spise og få sovet, før vi mødes igen mandag. Der er vigtige ting at tale om. Og vi diskuterer meget, fordi vi alle er engagerede mennesker, der ønsker en god aftale for Dragør, sagde han til AmagerLIV.

Venstres Helle Barth udtrykker også tilfredshed med forhandlingsforløbet:

- Vi har haft en god og konstruktiv forhandling i en god tone, men nu har vi brug for at få hvilet hjernerne, så vi kan diskutere videre og tale tingene i bund.

Socialdemokratiets Nicolaj Bertel Riber sagde søndag, at der er brug for luft, men at han er glad for forhandlingsforløbet.

Store knaster i spil

Det er ingen hemmelighed, at der er nogle store knaster, der skal høvles af, før den kan lande en aftale mellem de tre partier.

Det er knaster, der også var ganske synlige i valgkampen.

Partierne skal være enige om den økonomiske kurs for, hvad der kan og ikke kan blive råd til de kommende fire år.

Er der råd til en udvikling af Dragør Havn? Og kan partierne blive om en fælles udtalelse i forhold til Dragørs ansøgning om optagelse på UNESCOs verdenskulturarvliste?

Endelig er der Engvej-arealet.

Socialdemokratiet og Venstre ønsker en byudvikling på de resterende ledige arealer på Rødtjørnen og en del af Engvej-arealet med forskellige boligformer, blandt andet et bofællesskab for seniorer, almene boliger og private leje- og andelsboliger.

Her er stridspunktet, at Socialdemokratiet og Venstre er klar til at tage en indtægt på 22,7 millioner kroner ved at sælge grund til ejerboliger. De Konservative mener, det er at forære grunden væk, og at grunden samlet burde give kommunen et provenu på cirka 100 millioner kr.

Annonce

Følg slaget på AmagerLIV.dk

Ved redaktionens slutning mandag eftermiddag var der endnu ikke landet en aftale.

Du kan følge slaget om borgmesterposten i Dragør på www.amagerliv.dk, hvor du bliver opdateret med seneste nyt, hvis der kommer et gennembrud eller sammenbrud i forhandlingerne.

Først og fremmest en stor tak til alle Jer har stemt på Konservative i Dragør. Vi er utrolig glade og stolte. Men vi er også meget ydmyge, for det er meget vigtigt at vi nu får lagt en god plan for Dragør og det politiske arbejde. Et stort ansvar hviler på os og vi er klar til at tage ansvaret i en politisk konstituering som skal være arbejdsduelig.

Kenneth GøtterupAnnonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Efter trafikkaos på centrale broer: Seks personer anholdt

naturliv

Nu kan det ikke gå galt: Kæmpe sten på Amarminoen viser vej

Amager

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

CORONA

Dagens coronatal: Et lille knæk på smittekurven

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Amager

Almene boliger på Christiania er en del af ny milliardaftale: - Jeg tror, at de er glade for det derude

JUL PÅ AMAGER

Din ø-guide til julen: Lørdag byder på juleoptog, juletræstænding, julemarkeder og en julepyntet villavej

Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

SERIEFORBRYDER

Amagermanden: Politiet har efterforsket drabssager med fornyet intensitet

AMAGER FÆLLEDS VENNER

Fire år med fire årstider og Amager Fælled

CORONA

Dagens coronatal: Tårnby har nu landets højeste smittetal

Annonce