Annonce
MAD

Frederikke er dansk mester i overskudsretter: Lavede en ret med kartoffel-gnocchier

Frederikke i rampelyset efter DM-finalesejren i overskudsretter, flankeret af dommere og repræsentanter fra sponsorerne. Foto: PR-foto.

Den store DM-finale i overskudsretter er netop løbet af stablen i Storms Pakhus i Odense, og vinderen blev Amager-kvinden Frederikke Grove Knutsen, der imponerede dommerpanelet med sin overskudsret med gnocchi og tomat.

Det danske mesterskab er arrangeret af LIDL og Too Good To Go. I finlaen dystede tre hverdagskokke om at kreere Danmarks mest kreative overskudsret.

Dommernepanelet var mest imponeret over Frederikke Grove Knutsen, der havde tryllet nogle bagte kartofler, en parmasan-rest og nogle halvslatne tomater om til en velsmagende og kreativt ret.

Annonce

Jasmin Gabay, tidligere deltager i Den Store Bagedyst, Christian Wellendorf, holdkaptajn på det danske kokkelandshold og Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, sad i dommerpanelet, der efter en grundig smagning og votering afgjorde sagen:

- Frederikke lavede en ret med kartoffel-gnocchier, hvor hun ramte konsistenser og tilsmagninger spot on. Idéen med at bruge tomater til at give retten syre og sødme og parmesan til at give umami var rigtig god - og det gjorde, at Frederikke fik kreeret en enormt fuldendt ret til trods for, at hun brugte overskudsvarer, fortæller Christian Wellendorf.

Hovedpersonen selv var både glad og stolt over at kunne forlade Storms Pakhus med den nye titel som danmarksmester i overskudsretter:

- Det her er virkelig noget, jeg brænder for. Når jeg laver mad, går jeg enormt meget op i at udnytte mest muligt af råvarene og undgå at smide ud. Derfor håber jeg også, at jeg med min ret kan inspirere andre til også at være mere kreative med deres rester derhjemme, siger Frederikke Grove Knutsen.

Udover titlen kunne Frederikke også tage afsted med et gavekort på 10.000 kroner til LIDL og et års forbrug af Too Good To Go.


Annonce
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Slut med at klage over Lynetteholm: - Det er en demokratisk skandale

Samfund

Dybvandsbombe fundet i Lynetteholm-undersøgelse

Det sker

`Way out of function`: Kunstudstilling i Amagercentret

KOMMUNALVALG

Han har vist kønsorganet på valgplakat: Nu er Sheriffen fra Amager tilbage

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

112

Knivoverfald ved Urbanplanen

Trafik

Far og datter fikser trafikkonflikt: Slut med sammenstød på stierne

Amager Fælled

Ni personer anholdt: Trængte ind på rådhuset

Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

CORONA

Tårnby har et af landets højeste incidenstal

VALGET 2009 For abonnenter

Bondam gik i seng med fjenden og fik konservativ leder helt op i det røde felt

BYLIV

Havfruer skal lokke flere gæster til kriseramt akvarium

Annonce