Annonce
BYLIV

Kunstværker pibler frem på husgavlene

Flyvende hammerhajer på gavlen på Middelgrundsvej. Foto: Jan Jeppesen.
De fleste nye gavlmalerier i København har fundet adresse på Amager. Alene i år har kurator og kunstsamler Jens-Peter Brask kurateret fem gavle i området omkring Kirkegårdsvej.

Har du lagt mærke til, at flere og flere husgavle bliver udsmykket med malerier og masser af kulør?

Alene i år er der dukket fem kunstværker op i området Kirkegårdsvej, hvoraf to af værkerne er i sidegaderne Nordre Røse og Middelgrundsvej.

Kurater og kunstsamler Jens-Peter Brask har kurateret gavlene, som er en del af hans mission om at få mere kunst i det offentlige rum.

Annonce

Motiverne spænder bredt. Her flyvende hammerhajer, langbenede mænd og sort sol, når kunstnere som danske Mie Olise Kjærgaard, ukrainske Koshkosh og franske Joël Bigaignon har omdannet grå facader til markante kunstværker, der skal give både lokalbeboere og forbipasserende en unik, kunstnerisk oplevelse.

- En kunstgavl kan skabe en helt speciel følelse af identitet og nærhed i et lokalområde. Det er altid min mission at skabe kunstværker, der i fremtiden vil kendetegne området, fortæller Jens-Peter Brask.

Jens-Peter Brask og hans team, der går under navnet Curated by Jens-Peter Brask, har tidligere stået bag store kunstprojekter i det offentlige rum. I årene 2016-2019 stod Jens-Peter Brask bag 16 kunstgavle i to gader i Nordvest, og i 2020 fik han syv kunstnere til at udsmykke Valby Hallen.

En kunstgavl kan skabe en helt speciel følelse af identitet og nærhed i et lokalområde. Det er altid min mission at skabe kunstværker, der i fremtiden vil kendetegne området.

Fra start til slut er Jens-Peter Brask involveret. Han skaffer finansiering, finder gavle, søger tilladelser, udvælger kunstnere og sørger for det udstyr, der muliggør tilblivelsen af kunstværker i op til 15 meters højde.

I år har Amager, Islands Brygge, Nordvest, Vesterbro og Søborg fået nye kunstgavle. Ved hver gavl er der opsat skilte med information om kunstneren bag. Desuden tilbyder Jens-Peter Brask guidede ture til de mange kunstgavle, han har kurateret:

- Jeg håber, gavlene vil give besøgende og beboere en lejlighed til at stoppe op og starte en samtale. Måske det også kan vække en interesse for kunst, siger han.

Fra grå husgavle til vilde kunstværker

Her finder du flere af de nye kunstgavle på Amager i 2021

Nicholas Koshkosh: Kirkegårdsvej 12, 2300 København S. Bjørn Magnussen: Kirkegårdsvej 10, 2300 København S. Martha Hviid, Kirkegårdsvej 36, 2300 København S. Joël Bigaignon: Nordre Røse Vej 2A-B, 2300 København S. Mie Olise Kjærgaard: Middelgrundsvej 1, 2300 København S.

Annonce
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Slut med at klage over Lynetteholm: - Det er en demokratisk skandale

Samfund

Dybvandsbombe fundet i Lynetteholm-undersøgelse

Det sker

`Way out of function`: Kunstudstilling i Amagercentret

KOMMUNALVALG

Han har vist kønsorganet på valgplakat: Nu er Sheriffen fra Amager tilbage

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

112

Knivoverfald ved Urbanplanen

Trafik

Far og datter fikser trafikkonflikt: Slut med sammenstød på stierne

Amager Fælled

Ni personer anholdt: Trængte ind på rådhuset

Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

CORONA

Tårnby har et af landets højeste incidenstal

VALGET 2009 For abonnenter

Bondam gik i seng med fjenden og fik konservativ leder helt op i det røde felt

BYLIV

Havfruer skal lokke flere gæster til kriseramt akvarium

Annonce