Annonce
Byudvikling

Grønt lys til midlertidig studieby bag Kløvermarken

Midlertidige studieboliger i Kløverbyen. Illustration: Nova Tegra
Bygherre får dispensation fra lokalplanen til at opføre en midlertidig studieby bag Kløvermarken. Planen er, at huslejen skal under fem tusind kroner, siger bygherren.

I ti år kan studieboligerne få lov til at stå, inden de igen skal fjernes.

Sådan lyder det i Teknik- og Miljøudvalgets referat, hvor bygherren Jan Elving nu kan gives dispensation fra lokalplanen, og opføre 168 midlertidige studieboliger bag Tap1 på Raffinaderivej.

En beslutning som bunder i, at der er mangel på studeboliger i København.

Annonce

Der kan normalt ikke dispenseres fra en lokalplans anvendelsesbestemmelse, men da der er tale om studieboliger, er der særlig hjemmel i planloven, som åbner for denne anvendelse, skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

Bygherre for Kløverbyen og stifter af Øens Murerfirma, Jan Elving, glæder sig over dispensationen, og fortæller til AmagerLIV, at de nu skal indhente de sidste byggetilladelser, inden de midlertidige studieboliger etableres. Men han håber og tror på, at studerende kan tilbydes husly til sommerferien 2022.

- Vi meget glade for det her, for vi kan se, at der mangler studieboliger i København, og vi synes, at området er genialt til studieboliger med beliggenheden tæt på Kløvermarken, Sundby Boldklub og de mange gode sportsforeninger i området, siger Jan Elving og fortsætter:

- Arkitekten er langt i processen, og vi har lavet en prototype, så jeg forventer, at det kommer til at gå hurtigt fra vores side. Jeg tror og håber, at vi har byggetilladelsen inden for de næste seks måneder og min drøm er, alle studieboligerne står klar til studiestart til sommerferien næste år.

Min drøm er, at alle studieboligerne står klar til studiestart til sommerferien næste år.

Jan Elving, bygherre og stifter af Kløverbyen
De midlertidige studieboliger vil kunne flyttes til andre områder, når de ti år, som dispensationen gælder, er gået. Foto: Nova Tegra

Under fem tusind

Boligerne bliver opført som modulbyggeri med bærende konstruktioner og facader i træ og indrettet som en mindre studieby. Dertil kommer et fælleshus med køkken, læsesal, opholdsarealer, vaskeri, studiepladser og mulighed for café og arrangementer.

Der er også planer om vinterhaver, et amfiteater med mulighed for udendørs filmvisninger, koncerter og teaterarrangementer, samt værkstedsmuligheder, cykelparkering, fitness faciliteter, opbevaring og udendørs lounge områder.

Og prisen skal under fem tusind, lyder det fra bygherren.

- Alle studieboligerne er et-værelses, og de får eget toilet, bad og køkken. Planen er, at de skal under 5000 kroner i husleje, siger Jan Elving.

Men det præcise beløb, kan han ikke oplyse.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen er glad for, at flere studerende nu får mulighed for at bosætte sig i København:

- Vi mangler billige, almene ungdomsboliger, som har loft over huslejen og altså er til at betale på en SU. Mens vi arbejder på flere almene ungdomsboliger, er midlertidige ungdomsboliger en del af løsningen på den korte bane. På den lange bane vil Enhedslisten kæmpe for, at der løbende bliver sat penge af til almene ungdomsboliger, som er den rette varige løsning på boligmanglen, udtaler hun i pressemeddelelsen.

Når de ti år er gået, er modulerne lavet sådan, at de kan flyttes til et nyt sted, hvor der mangler studieboliger, fortæller Jan Elving.

Bygherren Jan Elving håber, at de studerende kan være med til at skabe mere liv i Kløverbyen, fortæller han. Illustration: Nova Tegra
Annonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Efter trafikkaos på centrale broer: Seks personer anholdt

naturliv

Nu kan det ikke gå galt: Kæmpe sten på Amarminoen viser vej

Amager

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

CORONA

Dagens coronatal: Et lille knæk på smittekurven

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Amager

Almene boliger på Christiania er en del af ny milliardaftale: - Jeg tror, at de er glade for det derude

JUL PÅ AMAGER

Din ø-guide til julen: Lørdag byder på juleoptog, juletræstænding, julemarkeder og en julepyntet villavej

Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

SERIEFORBRYDER

Amagermanden: Politiet har efterforsket drabssager med fornyet intensitet

AMAGER FÆLLEDS VENNER

Fire år med fire årstider og Amager Fælled

CORONA

Dagens coronatal: Tårnby har nu landets højeste smittetal

Annonce