Annonce
Byliv

Ny grillbar inviterer på skattejagt: Vil være de lokales samlingspunkt

Morten Christensen, indehaver af Social Grill. Foto: Olivia Loftlund
Morten Christensen står bag den nye sociale grillbar ved Amager Strand. Her vil han servere gourmet fastfood og skabe liv og arrangementer for områdets beboere.

Det roder lidt i butikslokalet på Øresundsvej, da AmagerLIV besøger det nye sted et par dage inden åbningen.

En elektriker går og arbejder i det nyopstillede køkken, der indtager en central plads butikken.

- Vi har faktisk et køkken omme i baglokalet, men vi ville gerne have køkkenet helt frem til gæsterne, så de kan følge med i, når deres mad bliver lavet. Så vi har flyttet det herud, siger Morten Christensen.

Annonce

Han står yderst roligt midt i rodet. Morten Christensen er sammen med sin kæreste, Anette Hellerup Nielsen, indehaveren af den nye grillbar, Social Grill, der netop er åbnet på Øresundsvej ved Amager Strandpark.

Men det er ikke en helt almindelig grillbar, for selvom det umiddelbart kan synes som en kommerciel kæde, hvilket det også er, vil Morten Christensen forsøge også at engagere lokalbefolkningen.

Ambitionen er at blive de lokales nye samlingspunkt, lyder det fra Morten Christensen.

- Vi er en mini kulturcafé, og vi vil være kendte for vores gourmet fastfood, men også være de lokales samlingspunkt, siger Morten Christensen.

Vi er en mini kulturcafé, og vi vil være kendte for vores gourmet fastfood, men også være de lokales samlingspunkt

Morten Christensen, Indehaver af Social Grill

Derfor kan Amagerkanerne nu se frem til at blive inviteret på en række arrangementer, heriblandt skattejagt, 'Ren By' hvor der skal samles skrald i området og til jul vil der være 'Julemandens Værksted', hvor man kan lave juledekorationer.

Allerede lørdag 16. oktober inviterer han øens børn på skattejagt. Arrangementet vil foregå om eftermiddagen, og de interesserede kan holde øje med det præcise tidspunkt og mødested på Social Grills facebookside.

- Vi står selv for en del arrangementer, men vi er også åbne for, at andre stakeholders bruger vores rum, hvis nogen vil holde et møde, en talk, vinsmagning eller noget andet. Vi vil gerne have at folk ser muligheder i vores hyggelige udeområde, siger Morten Christensen.

Grillbaren på Amager er nummer otte i rækken, som Morten Christensen har åbnet de sidste tre år sammen med sin kæreste Annette Hellerup Nielsen. Den niende er på vej på Østerbro, hvor de afventer en byggetilladelse, fortæller han.

Foreløbig ligger de andre spisesteder primært i Nordsjælland. Selv er han bosat i Gentofte.

Hoved og hjerte

- Vi er en forretning, og vi er noget socialt. Ligesom i vores navn smelter vi de to ting sammen, siger Morten Christensen og fortsætter:

- Der er mange ildsjæle der laver en fedt, skævt koncept, men nogen gange kører man død i det, fordi det ikke er sjovt at have underskud hver måned.

Derfor er der for Morten Christensen en hårfin balance og en nødvendig sammenhængskraft mellem det at drive forretning og skabe et bæredygtigt, socialt samlingspunkt.

- Jeg tror, det er vigtigt at folk ved, at vi også er en kommerciel forretning. Hvis alle de aktiviteter vi lavede, hvor mange af dem er gratis, og vi ikke kunne se en positiv afsmitning i det kommercielle grundlag, så ville vi i sidste ende ikke kunne gøre det. Forretningen skal også kunne hænge sammen. Vi prøver at finde en balance i det, siger Morten Christensen.

For Morten Christensen er det afgørende at kombinere de to ting, men i sidste ende er det alligevel glæden ved at skabe kontakt mellem mennesker, der er hans afgørende drivkraft, fortæller han.

- Hvis du kun fokuserer på dit coreproduct, så er du for sårbar, så du bliver nødt til at bygge nogle lag på. Om det så er service eller oplevelser eller andre add-ons. Det er mit kommercielle udgangspunkt, siger Morten Christensen.

- Men i sidste ende er drivkraften nok den menneskelige respons. Hvis jeg ikke får den, og det kun er kommercielt, så er det bare penge. Og så tror jeg det er bedre at lave noget andet. Hvis det er penge, der driver værket, så skal man ikke være restauratør, siger Morten Christensen.

Hvis det er penge, der driver værket, så skal man ikke være restauratør

Morten Christensen, ejer af Social Grill
Annonce
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Slut med at klage over Lynetteholm: - Det er en demokratisk skandale

Samfund

Dybvandsbombe fundet i Lynetteholm-undersøgelse

Det sker

`Way out of function`: Kunstudstilling i Amagercentret

KOMMUNALVALG

Han har vist kønsorganet på valgplakat: Nu er Sheriffen fra Amager tilbage

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

112

Knivoverfald ved Urbanplanen

Trafik

Far og datter fikser trafikkonflikt: Slut med sammenstød på stierne

Amager Fælled

Ni personer anholdt: Trængte ind på rådhuset

Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

CORONA

Tårnby har et af landets højeste incidenstal

VALGET 2009 For abonnenter

Bondam gik i seng med fjenden og fik konservativ leder helt op i det røde felt

BYLIV

Havfruer skal lokke flere gæster til kriseramt akvarium

Annonce