Annonce
Byliv

Ny grillbar inviterer på skattejagt: Vil være de lokales samlingspunkt

Morten Christensen, indehaver af Social Grill. Foto: Olivia Loftlund
Morten Christensen står bag den nye sociale grillbar ved Amager Strand. Her vil han servere gourmet fastfood og skabe liv og arrangementer for områdets beboere.

Det roder lidt i butikslokalet på Øresundsvej, da AmagerLIV besøger det nye sted et par dage inden åbningen.

En elektriker går og arbejder i det nyopstillede køkken, der indtager en central plads butikken.

- Vi har faktisk et køkken omme i baglokalet, men vi ville gerne have køkkenet helt frem til gæsterne, så de kan følge med i, når deres mad bliver lavet. Så vi har flyttet det herud, siger Morten Christensen.

Annonce

Han står yderst roligt midt i rodet. Morten Christensen er sammen med sin kæreste, Anette Hellerup Nielsen, indehaveren af den nye grillbar, Social Grill, der netop er åbnet på Øresundsvej ved Amager Strandpark.

Men det er ikke en helt almindelig grillbar, for selvom det umiddelbart kan synes som en kommerciel kæde, hvilket det også er, vil Morten Christensen forsøge også at engagere lokalbefolkningen.

Ambitionen er at blive de lokales nye samlingspunkt, lyder det fra Morten Christensen.

- Vi er en mini kulturcafé, og vi vil være kendte for vores gourmet fastfood, men også være de lokales samlingspunkt, siger Morten Christensen.

Vi er en mini kulturcafé, og vi vil være kendte for vores gourmet fastfood, men også være de lokales samlingspunkt

Morten Christensen, Indehaver af Social Grill

Derfor kan Amagerkanerne nu se frem til at blive inviteret på en række arrangementer, heriblandt skattejagt, 'Ren By' hvor der skal samles skrald i området og til jul vil der være 'Julemandens Værksted', hvor man kan lave juledekorationer.

Allerede lørdag 16. oktober inviterer han øens børn på skattejagt. Arrangementet vil foregå om eftermiddagen, og de interesserede kan holde øje med det præcise tidspunkt og mødested på Social Grills facebookside.

- Vi står selv for en del arrangementer, men vi er også åbne for, at andre stakeholders bruger vores rum, hvis nogen vil holde et møde, en talk, vinsmagning eller noget andet. Vi vil gerne have at folk ser muligheder i vores hyggelige udeområde, siger Morten Christensen.

Grillbaren på Amager er nummer otte i rækken, som Morten Christensen har åbnet de sidste tre år sammen med sin kæreste Annette Hellerup Nielsen. Den niende er på vej på Østerbro, hvor de afventer en byggetilladelse, fortæller han.

Foreløbig ligger de andre spisesteder primært i Nordsjælland. Selv er han bosat i Gentofte.

Hoved og hjerte

- Vi er en forretning, og vi er noget socialt. Ligesom i vores navn smelter vi de to ting sammen, siger Morten Christensen og fortsætter:

- Der er mange ildsjæle der laver en fedt, skævt koncept, men nogen gange kører man død i det, fordi det ikke er sjovt at have underskud hver måned.

Derfor er der for Morten Christensen en hårfin balance og en nødvendig sammenhængskraft mellem det at drive forretning og skabe et bæredygtigt, socialt samlingspunkt.

- Jeg tror, det er vigtigt at folk ved, at vi også er en kommerciel forretning. Hvis alle de aktiviteter vi lavede, hvor mange af dem er gratis, og vi ikke kunne se en positiv afsmitning i det kommercielle grundlag, så ville vi i sidste ende ikke kunne gøre det. Forretningen skal også kunne hænge sammen. Vi prøver at finde en balance i det, siger Morten Christensen.

For Morten Christensen er det afgørende at kombinere de to ting, men i sidste ende er det alligevel glæden ved at skabe kontakt mellem mennesker, der er hans afgørende drivkraft, fortæller han.

- Hvis du kun fokuserer på dit coreproduct, så er du for sårbar, så du bliver nødt til at bygge nogle lag på. Om det så er service eller oplevelser eller andre add-ons. Det er mit kommercielle udgangspunkt, siger Morten Christensen.

- Men i sidste ende er drivkraften nok den menneskelige respons. Hvis jeg ikke får den, og det kun er kommercielt, så er det bare penge. Og så tror jeg det er bedre at lave noget andet. Hvis det er penge, der driver værket, så skal man ikke være restauratør, siger Morten Christensen.

Hvis det er penge, der driver værket, så skal man ikke være restauratør

Morten Christensen, ejer af Social Grill
Annonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Efter trafikkaos på centrale broer: Seks personer anholdt

naturliv

Nu kan det ikke gå galt: Kæmpe sten på Amarminoen viser vej

Amager

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

CORONA

Dagens coronatal: Et lille knæk på smittekurven

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Amager

Almene boliger på Christiania er en del af ny milliardaftale: - Jeg tror, at de er glade for det derude

JUL PÅ AMAGER

Din ø-guide til julen: Lørdag byder på juleoptog, juletræstænding, julemarkeder og en julepyntet villavej

Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

SERIEFORBRYDER

Amagermanden: Politiet har efterforsket drabssager med fornyet intensitet

AMAGER FÆLLEDS VENNER

Fire år med fire årstider og Amager Fælled

CORONA

Dagens coronatal: Tårnby har nu landets højeste smittetal

Annonce