Annonce
Historie

Historisk fane er dukket op: Nu kan alle få den at se

Stig Løvenkrands (til venstre) fra 'Udstillingscentret Ved Diget 26' blev kontaktet af Dines Bogø, der fortalte, at Dorrit Bak gerne ville overdrage ”Dramatens” foreningsfane. Mødet foregik (selvfølgelig) den 4. maj 2021. Lokalarkivar Lone Palm Larsen lægger op til en lille begivenhed efterfølgende, hvor fanen mere officielt, kan blive overdraget til Tårnby Kommune. Foto: Hanne Præst Pedersen
En fane, der har tilhørt Tårnby Selskabelige Dramatiske Forening, hvor flere medlemmer var aktive i modstandsbevægelsen, er nu landet hos Udstillingscentret Ved Diget, fortæller Dines Bogø i artiklen her.

For nogle uger siden blev jeg kontaktet af Dorrit Bak fra Sundby, der fortalte om en fane, som hun havde købt for år tilbage.

Hun fortæller, at der på fanen står 'Dramaten' og at der er to emblemer/metalfanebånd, som henviser til Danmarks besættelse.

Umiddelbart kan jeg sige, at 'Dramaten' var teaterselskabet 'Tårnby Selskabelige Dramatiske Forening', der holdt til på Løjtegårdsvej. Holger Darmer og flere fra foreningen var aktive i modstandsbevægelsen.

Annonce

Dorrit Bak synes, at fanen nu skal afleveres til det rigtige sted, hvis den har historisk interesse.

Da teaterselskabet var fra Tårnby, nævner jeg Tårnby Lokalarkiv, hvor fanen kan opbevares, men måske er det i første omgang bedre at 'Udstillingscentret Ved Diget' får den.

Efterfølgende blev det aftalt, at vi kunne mødes i udstillingscentret, hvor Dorrit Bak ville medbringe fanen.

Stig Løvenkrands fra 'Udstillingscentret Ved Diget' var glad, da man allerede i udstillingen fortæller om 'Dramaten'.

Lone Palm Larsen fra Lokalarkivet var helt med på ideen også, fordi hun i arkivets blad 'Glemmer du' i forbindelse med markering af befrielsen i 2015 har skrevet om 'Dramaten' og Holger Darmer.

I lighed med restaurant Løjtehus skænkede Amagerbladet et emblem i 1945, som tak for indsatsen. Amagerbladets daværende mangeårige redaktør Gunnar Haastrup-Vig var selv aktiv i modstandsbevægelsen. Foto: Stig Løvenkrands
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Butiksliv

Nyt posthus i Amager Centret

Annonce