Annonce
Samfund

Hold øje med metrodriften - de nye tog skal testes igen

Metrodriften bliver forstyrret af testkørsler i den kommende tid, så hold øje med køreplanerne. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I det seneste år har Metroselskabet løbende testet otte nye tog, der skal være med til at øge kapaciteten på M1 og M2.

Inden togene kan blive godkendt til at køre med passagerer, skal de dog igennem en række yderligere tests – og det vil påvirke metrodriften.

De to linjer kører begge fra Vanløse og fungerer som to sammenhængende baner fra Vanløse over Frederiksberg og Indre By til Christianshavn, hvorefter de deler sig mod Vestamager (M1) og Københavns Lufthavn langs Amager Strandpark (M2).

Annonce

Af hensyn til passagererne gennemføres testkørslerne dog i aften- og nattetimerne på hverdage i uge 18-25, hvor der, som erstatning, bliver indsat metrobusser på M1 og M2. Fredag og lørdag bliver således udelukket fra testkørslerne.

De nye tog skal alt i alt igennem cirka 500 tests, inden de kan sættes i drift. Disse tests fokuserer blandt andet på bremser, døre og køreegenskaber.

Der er desuden blevet ændret på indretningen i de nye tog, så sæderne er placeret langs vinduerne. Derudover er der flere klapsæder og færre faste sæder i håbet om, at passagererne kan opholde sig mere fleksibelt.

Det forventes, at de otte nye tog kan sættes i drift ved årsskiftet 2021/2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksliv

Nyt posthus i Amager Centret

BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce