Annonce
Debat

Hvorfor er der ingen private tilbud i Taarnby og i Dragør?

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Debat: Vi kan leve hele livet, som vi selv vil. Fra den dag vi bliver 18 år, kan vi gøre stort set lige præcis, hvad der passer os. Vi vælger, hvor vi vil bo, hvem vi er sammen med, om vi vil have børn og så videre.

Men den dag, vi skal på plejehjem, indsnævrer dele af det politiske Danmark valgmulighederne. Det er ikke i orden, for vi er forskellige. Når vi handler, køber vi ind forskelligt, vi går i forskelligt tøj, og hvorfor skulle vi ikke have forskellige prioriteter, når det kommer til valg af pleje?

I Tårnby og Dragør er der ikke plads til forskellighed. Tårnby og Dragør er nemlig to af de i alt 57 kommuner, som ikke har et privat alternativ i ældreplejen. Det vil sige, at alle ældre bliver sendt i én retning.

Annonce

Og det samtidigt med at andelen af ældre stiger, og nye undersøgelse viser, at alt for mange ældre ikke får gjort ordentligt rent eller kommer i bad, når de har brug for det.Er det værdigt? Jeg synes det ikke.

Vi mener, at når der i fremtiden skal opføres plejehjemspladser, så skal de bestå af private tilbud, som kan være med til at øge det frie valg for de ældre, men også øge konkurrencen og kvaliteten i ældreplejen.

Katarina Ammitzbøll, mf, (K)

Men det er konsekvensen af udelukkende offentlige plejecentre, som mangler konkurrence og kvalitet. Og det er konsekvensen af en ensretning i samfundet, hvor venstrefløjen kun vil give dig velfærd på én måde.

Det Konservative Folkeparti vil hellere give dig velfærd på din måde. For der er en værdighed i at kunne træffe sine egne valg, og hvorfor skulle Amager-borgerne ikke have lyst til at træffe deres egne valg, bare fordi de kommer op i årene?

Jeg synes, at alle skal have lov til selv at vælge, hvordan man vil have hjælp. Hvem der kommer og gør rent, og hvem der leverer maden. Derfor er jeg glad for, at vi fra konservativ side vil indføre flere private tilbud til de ældre. Vi mener, at når der i fremtiden skal opføres plejehjemspladser, så skal de bestå af private tilbud, som kan være med til at øge det frie valg for de ældre, men også øge konkurrencen og kvaliteten i ældreplejen.

Alle fortjener et frit valg – også på Amager.

Hver femte ældre hjemmehjælpsmodtager, der modtager hjælp til bad, angiver,at de ikke kan komme i bad eller blive vasket, når de har behov for det.

Velfærd på én måde eller velfærd på DIN måde?

Tiden er gået, og mediernes dagsorden er skiftet, regeringen har sendt lidt flere penge. Men det er ikke en løsning. For så sender man bare penge til en ledelse, der ikke fungerer, og som ikke ved, hvordan man bruger pengene til de ældres fordel. Det er værdierne og værdigheden – det er ledelsen, vi skal gøre noget ved.

Jeg er utryg ved, om alle ældre får den pleje, de har fortjent, her i Danmark. Det er så urimeligt. Her har vi en generation, som har slidt og slæbt et helt liv. Den generation, hvor mange endda kom ud at tjene efter konfirmationen og arbejdede lige indtil pensionsalderen.

De har ikke stået og krævet alverdens ting fra de offentlige kasser. De har ikke beklaget sig over at skulle arbejde for pengene. De har ikke beklaget sig over at skulle svare enhver sit. De har skabt deres eget liv og deres egen tilværelse ved hårdt arbejde. De er forbilleder. Den generation ER taknemlig, og det er kun sympatisk. Men de har krav på, at vi passer på dem.

Vi skal give dem en pleje, hvor værdigheden og respekten for det medmenneske, man står over for, betyder det meste.

Hvis nogen påstår, at vi ikke har råd til værdighed, eller at velfærden er skåret helt ind til benet, mens vi samtidig har en af verdens største offentlige sektorer, så er det en stor systemfejl. Så gør vi altså noget helt forkert. Så bruger vi pengene forkert.

Vi kan leve hele livet, som vi selv vil. Men når vi bliver gamle, så indsnævrer dele af det politiske Danmark valgmulighederne. Det er ikke værdigt. Vi har da også lyst til at bestemme selv, når vi kommer op i årene. Jeg synes, at alle skal have lov til at vælge, hvor deres pleje skal komme fra. Hvem der kommer og gør rent, og hvem der leverer maden. Ligesom jeg mener, at alle har lov til at vælge en fri- eller privatskole. Der er en værdighed i at træffe sin egne valg.

Tro det eller ej, man kan faktisk leve sit liv på en måde, som ikke står i Socialdemokratiets partiprogram.

Kan I huske, at jeg sagde, at vores dejlige land befinder sig i en brydningstid? Det sagde jeg, fordi det er nu, vi vælger, om Danmark skal være et land med frit valg. Eller ensretning.

Det Konservative Folkeparti er partiet, der vil give dig velfærd på din måde. Regeringen vil give jer velfærd på én måde. En ufri måde. Der gør man intet for, at de ældre kan få andet end det offentlige plejehjem.

Annonce
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Slut med at klage over Lynetteholm: - Det er en demokratisk skandale

Samfund

Dybvandsbombe fundet i Lynetteholm-undersøgelse

Det sker

`Way out of function`: Kunstudstilling i Amagercentret

KOMMUNALVALG

Han har vist kønsorganet på valgplakat: Nu er Sheriffen fra Amager tilbage

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

112

Knivoverfald ved Urbanplanen

Trafik

Far og datter fikser trafikkonflikt: Slut med sammenstød på stierne

Amager Fælled

Ni personer anholdt: Trængte ind på rådhuset

Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

CORONA

Tårnby har et af landets højeste incidenstal

VALGET 2009 For abonnenter

Bondam gik i seng med fjenden og fik konservativ leder helt op i det røde felt

BYLIV

Havfruer skal lokke flere gæster til kriseramt akvarium

Annonce