Annonce
Alarm 112

Ildsjæle skal hjælpe nabolag mod indbrud - over 400 har meldt sig

Mange tusinde borgere har sat et klistermærke med Nabohjælp på deres dør. Særligt dedikerede personer kaldes Nabovenner og skal sikre øget sammenhold og opmærksomhed i lokalområder efter indbrud. (Arkivfoto). Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Ordningen med Nabohjælp skal have et skub af særligt dedikerede personer, som kaldes nabovenner.

Flere end 400 mennesker har erklæret sig villige til at gøre en ekstra indsats for at forebygge indbrud i deres lokalområde.

De har meldt sig som såkaldte Nabovenner og skal styrke samarbejdet og sammenholdet blandt borgere, der har tilmeldt sig Nabohjælp.

Over hele landet har i alt 477 personer meldt sig siden 1. september, oplyser Nabohjælp, som er et samarbejde mellem Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden.

Annonce

Forventningen var at kunne runde 400 venner i løbet af et år, fortæller Sarah Risbøl Jacobsen, der er kommunikationskonsulent i Nabohjælp.

- Vi er blevet blæst bagover af alle de ildsjæle, som har tid, lyst og energi til at gøre en forskel for deres nabolag, udtaler hun i en pressemeddelelse.

En af de vigtigste opgaver for nabovennerne er at få folk til at reagere, når der har været et indbrud i nabolaget. For at undgå at det sker igen, skal folk gå flere ture, være mere synlige og mere opmærksomme.

Hver naboven får en profil i en Nabohjælps app. Herfra kan de kommunikere med de tilmeldte nabohjælpere. Men i det hele taget er det forventningen, at de vil være opsøgende.

- Mange oplever det som grænseoverskridende og påtrængende at spørge naboerne, om de vil være med i Nabohjælp. Men rollen som Naboven gør det legitimt at banke på døren og tage snakken, og dermed vil vi få et langt stærke Nabohjælp, end vi har i dag, siger Sarah Risbøl Jacobsen.

Flere end 200.000 borgere har tilmeldt sig Nabohjælp. De nye Nabovenner findes i alle landsdele. Således er der i Nordjylland 41, i Sydjylland har 62 meldt sig, og i Nordsjælland er tallet indtil videre 69, oplyser Nabohjælp. I København er der foreløbigt 22 venner.

Sidste år blev der anmeldt 17.529 indbrud, har Det Kriminalpræventive Råd tidligere oplyst. Det var et fald i forhold til tidligere, hvilket nok til dels skyldes, at flere var hjemme på grund af corona.

/ritzau/

Annonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Alarm 112

Politichef: Stor sexafpresningssag blev efterforsket for dårligt

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Alarm 112

Ville købe våben ved Field's - blev i stedet anholdt af PET-agent: 26-årig får ti års fængsel for forsøg på terror

Alarm 112

Betjent tiltalt for at filme død mand: Det var bare humor

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Danmark

Sankthansbål risikerer at blive aflyst: Beredskabet planlægger pressemøde

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Annonce