Annonce
JUL PÅ AMAGER

Ingen slinger i valsen: Juleoptoget begynder præcis klokken 16.03

Juleoptoget på Amagerbrogade er Danmarks største og længste éngangsknald af en begivenhed. På lørdag klokken 16.03 - efter julebelysningen er tændt - vil 60.000 mennesker følge det kilometerlange optog. Arkivfoto: Michael Paldan.
Amagerbrogades traditionelle julebelysning er hængt op og lørdag klokken 16.03 lyder startskuddet til Danmarks længste juleoptog på strækningen fra Gyldenrisvej til Christmas Møllers Plads.

Det er blev tid til for de handlende til, at årets største omsætning skal sættes i banken. Den første store juleshopping-dag bliver på lørdag 27. november, når Amager Butikkerne i samarbejde med medlemsbutikkerne inviterer til den 52. udgave af Danmarks største og længste juleoptog.

Præcis klokken 16.03 vil denne Amager-begivenhed, der samler 60.000 mennesker og har flere end 500 deltagere i optoget, blive sat i gang og markere endnu en milepæl for arrangørerne.

I 1969 fik den daværende Sundbyernes Handelsforening idéen til at udsmykke Amagerbrogade med julebelysning i december og indvie juletændingen med et optog.

Annonce

Dengang i en mindre udgave, end vi kender det i dag.

Med årene er optoget vokset fra small til xl-størrelse - en udvikling, der for alvor tog fart i 1990erne under daværende formand Henning Folis ledelse.

Orkan kom i vejen

Sundbyernes Handelsforening skiftede navn til Ama’rbutikkerne, men juleoptoget fik endnu større fokus under formand Lars Albrecht Jensens ledelse.

Orkanen i december 1999 kunne have sat en stopper for herlighederne, da de fleste af julekæderne og guirlanderne blev kraftigt beskadiget under den voldsomme uvejr, og de handlende stod tilbage med en investering på et femcifret beløb for at få genoprettet skader og købt nyt.

Det lykkedes med masser af knofedt, hårdt benarbejde og gode talegaver at overbevise medlemsbutikkerne om at spytte i kassen for at bevare traditionen.

Siden er kredsen af samarbejdspartnere blevet udvidet, og selv om nogle af medlemsbutikkerne ikke ønsker at betale til gildet, så er der stadig opbakning nok til at køre videre.

Arkitekten bag det store show er den nuværende formand for Amager Butikkerne, Mogens Steffensen, og CityKoordinator Jane Enevoldsen, der gennem flere måneder har sørget for at få aftaler i stand med butikker og deltagere, så der igen i år venter et julebal på asfalt med pigegarder, veteranbiler, nisser og udklædte eventyrfigurer, der kan tænde håbet om en god jul.


Annonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Efter trafikkaos på centrale broer: Seks personer anholdt

naturliv

Nu kan det ikke gå galt: Kæmpe sten på Amarminoen viser vej

Amager

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

CORONA

Dagens coronatal: Et lille knæk på smittekurven

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Amager

Almene boliger på Christiania er en del af ny milliardaftale: - Jeg tror, at de er glade for det derude

JUL PÅ AMAGER

Din ø-guide til julen: Lørdag byder på juleoptog, juletræstænding, julemarkeder og en julepyntet villavej

Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

SERIEFORBRYDER

Amagermanden: Politiet har efterforsket drabssager med fornyet intensitet

AMAGER FÆLLEDS VENNER

Fire år med fire årstider og Amager Fælled

CORONA

Dagens coronatal: Tårnby har nu landets højeste smittetal

Annonce