Annonce
Erhverv

Isabel udvikler hygiejnebind, der kan bruges 240 gange

Isabel Aagaard er designer og medejer af LastObject der blandt andet udvikler genanvendelige hygiejnebind og vatpinde. Foto: Olivia Loftlund
I den gamle sukkerfabrik skaber designeren Isabel Aagaard engangsprodukter, der kan bruges flere hundrede gange. Ungdommen er positive, mens de ældre synes, det er ulækkert, fortæller hun.

"Forbliv Naiv" står der med store blokbogstaver på muren foran den gamle sukkerfabrik på Yderlandsvej.

Men det er ikke længere sukker, der kommer ud af den smukke, røde bygning. Det er i stedet genanvendelige vatpinde, lommetørklæder og hygiejnebind. Og sådan har det været siden designeren Isabel Aagaard fra LastObject rykkede ind for fem år siden.

Sammen med sin bror, Nicolas Aagaard, udvikler hun produkter til snot, blod og ørevoks, der tager udgangspunkt i engangsprodukter, men som kan bruges flere hundrede gange.

Annonce

På den måde prøver hun at gøre op med den udbredte køb-og smid væk kultur, og det seneste påfund er det genanvendelige hygiejnebind LastPad, som kan bruges 240 gange.

- Drivkraften var og er, om vi kan lave én af noget, der erstatter hundrede tusinder af noget andet. Jeg synes ikke, plastik er forfærdeligt, men engangsforbruget, synes jeg, er unødvendig, siger Isabel Aagaard.

Drivkraften var og er om vi kan lave én af noget, der erstatter hundrede tusinder af noget andet.

Isabel Aagaard, designer, LastObject

Hvert år bliver der anvendt knap 300 milliarder engangshygiejnebind på verdensplan, og mange af dem ender på lossepladsen som plasticaffald.

Det store ressourceforbrug og affaldsproblem vil hun gerne være med til at komme til livs.

Vi kommer med et produkt, som både føles luksuriøst, er innovativt, og som kan gøre en forskel, siger Isabel Aagaard.

Sammen med sin bror, Nicolas Aagaard, har Isabel Aagaard virksomheden LastObject. - Det er fuldstændig fantastisk og forfærdeligt at arbejde sammen med sin bror, fordi vi kender hinanden så godt. Så jeg er ret glad for vores partner i virksomheden, der kan sørge for, at det ikke bliver for indspist eller søskende agtigt, siger Isabel Aagaard. Foto: Olivia Loftlund

Til dato har hun og LastObject solgt 1,6 millioner genanvendelige produkter over hele kloden og har netop modtaget en investering fra blandt andet Vækstfonden på 18 millioner kroner.

Det skal være med til at skalere Amager-virksomheden op og sætte produkterne på hylderne i dagligvarebutikkerne, lyder det.

- For at vi virkelig kan slå igennem, tror jeg, vi skal ud på hylderne ved siden af engangsprodukterne, og derud hvor folk tager beslutningen. Og det kræver penge. Så vi er rigtig glade for den her funding, siger Isabel Aagaard.

Åben ungdom

Men de genanvendelige produkter har delt vandene, fortæller Isabel Aagaard. Og til hendes store overraskelse, er det de unge, der er mest positive overfor at genbruge.

- Jeg har været meget overrasket over den enormt positive feedback, særligt fra de unge. Det er mere den ældre generation, der er lidt hårde ved os, siger Isabel Aagaard og fortsætter:

- Jeg kunne følge med i Facebook kommentarerne, og halvdelen af kommentarerne var "Ad, det er ulækkert", og "det er da ikke hygiejnisk". Så der er helt klart en del, der lige skal modnes lidt. De synes simpelthen det er ulækkert og besværligt.

- Men jeg tror virkelig, der er et paradigmeskifte på vej. Den unge generation er længere fremme på den klimabevidste front, siger hun.

Det handler i meget højere grad om, at man gerne vil være et ordentlig menneske og gøre noget godt for miljøet, siger Isabel Aagaard.

Annonce

Kreative Amager

Inden Isabel Aagaard blev amagerkaner boede hun på Christianshavn. Og det var det kreative iværksætter miljø, der lokkede hende til Yderlandsvej.

- Jeg valgte at flytte, fordi jeg synes, der er et vildt fedt miljø herude. Der sker bare så meget. For fem år siden, var det meget mere industrikvarter, end der er i dag, siger Isabel Aagaard og fortsætter:

- Der er så mange seje start-ups i det her område. Og det er lidt sjovt, at være en del af den her klynge af virksomheder, som alle vokser sig ret store efter hånden.

De rustikke lokaler i sukkerfabrikken er dekoreret med billeder, farver og designs, som man bliver i godt humør af at kigge på. Foto: Olivia Loftlund
Annonce
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Slut med at klage over Lynetteholm: - Det er en demokratisk skandale

Samfund

Dybvandsbombe fundet i Lynetteholm-undersøgelse

Det sker

`Way out of function`: Kunstudstilling i Amagercentret

KOMMUNALVALG

Han har vist kønsorganet på valgplakat: Nu er Sheriffen fra Amager tilbage

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

112

Knivoverfald ved Urbanplanen

Trafik

Far og datter fikser trafikkonflikt: Slut med sammenstød på stierne

Amager Fælled

Ni personer anholdt: Trængte ind på rådhuset

Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

CORONA

Tårnby har et af landets højeste incidenstal

VALGET 2009 For abonnenter

Bondam gik i seng med fjenden og fik konservativ leder helt op i det røde felt

BYLIV

Havfruer skal lokke flere gæster til kriseramt akvarium

Annonce