Annonce
Samfund

Modstanden fortsætter: Demonstranter går atter på gaden for at bevare Amager Fælled

3. marts var der demonstration på Amager Fælled, og her starter demoen 16. maj også. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Frustrationerne og diskussionerne har været længe undervejs, og følelserne sidder helt uden på tøjet hos de lokale beboere og bevægelser. Kampen er langt fra forbi – men endnu en milepæl passeres, når demonstranter igen går på gaden i kampen mod byggeriene på Amager Fælled og Stejlepladsen.

De har gjort det før, og nu gør de det igen.

På dagen, hvor der er præcist et halvt år til kommunalvalget, arrangerer de tre græsrodsbevægelser Amager Fælleds Venner, Fiskerhavnens Venner og Danmarks Naturfredningsforening København en kæmpe demonstration.

Helt konkret er det en demonstration imod byggerierne på Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavnen – interventioner, der har skabt enormt meget debat i lokalområderne.

Annonce

Vil lægge massivt pres på politikerne

Hensigten med at demonstrere er at synliggøre den brede folkelige modstand mod byggerierne.

Derudover skal demonstrationen fungere som et startskud for en kampagne op til kommunalvalget 16. november, hvor de tre bevægelser vil lægge et massivt pres på politikerne, der bør "stoppe yderligere ødelæggelser af den natur, vi allerede i dag har alt for lidt af".

Konkret for Amager-borgerne vil der inden demonstrationen være et farverigt optog fra Bjerget på Amager Fælled fra klokken 10. Optoget skal synliggøre de mange forskellige arter, der har hjemme på det lokale naturområde, og som vil lide skade ved byggeriet af en helt ny bydel midt i naturen.


Nu siger vi stop.

Rasmus Botoft


Annonce

Kendte navne deltager

Dagen vil ydermere være spækket med kendte ansigter, der alle tager del i demonstrationen imod byggerierne.

Skuespiller Rasmus Botoft, der er vokset op på Amagerbrogade, vil blandt andet være konferencier, og han har en helt særlig relation til lige præcis Amager Fælled.

- Hele min barndom og ungdom har jeg brugt Amager Fælled – denne mystiske, kæmpestore naturlunge midt i storbyen. Jeg har spillet fodbold på Fælleden, plukket vilde blomster, leget gemmeleg, faret vild, cyklet, løbet, levet og åndet på dette, for København, unikke sted. Amager Fælled er allerede blevet betydeligt beskåret og decimeret de sidste 10 år, nu siger vi stop – bevar Amager Fælled – storbyens små og store dyr og mennesker har brug for den, siger han i en pressemeddelelse.

Desuden vil Peter Dits Christensen, medlem af Københavns Borgerrepræsentation, være blandt talerne. Han meldte sig netop ud af Venstre, fordi han ikke ville stemme ja til byggerierne på Amager Fælled og Stejlepladsen.

Annisette Koppel er et af de musikalske indslag, og skuespiller Anette Støvelbæk kommer og læser op.

Demonstrationen foregår søndag 16. maj og starter klokken 12 på Rådhuspladsen. Du kan læse mere via arrangementets begivenhed på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Butiksliv

Nyt posthus i Amager Centret

Annonce