Annonce
BYUDVIKLING

Klager til Indenrigsministeriet: København tvinger bilister til at parkere i Tårnby

Tårnby Kommune frygter, at bilister fra den kommende daginstiution på den københavnske side af Otto Baches Allé, der skal placeres nede i knækket på Ørestads Boulevard 224, vil benytte sig af mulighed for parkering på Naturcenter Vestamager. Foto: Jan Jeppesen.
I forbindelse med nybyggeri på Otto Baches Allé og Oliefabriksvej har Københavns Kommune besluttet at droppe parkeringspladser, men lige på den anden side af kommunegrænsen i Tårnby bliver bilisterne tvunget til at parkere deres biler. Tårnby har klaget til Indenrigsministeriet over den københavnske finte.

En københavnsk finte kan tvinge bilister til at parkere deres biler på den anden side af kommunegrænsen. I Tårnby Kommune er frygten, at den kommende daginstitution på Ørestads Boulevard 224 i knækket før Otto Baches Allé og et kommende boligbyggeri på Oliefabriksvej 100, vil få københavnske bilister til at parkere deres biler i Tårnby. Københavns Kommune har nemlig besluttet, at parkeringsnormen ved de kommende byggerier skal være på et absolut minimum.

Beslutningen er vedtaget i kommunens teknik- og miljøudvalg. De Konservative fremsatte et ændringsforslag om at fastsætte normen til én parkeringsplads pr. 100 kvm. bolig, men det blev stemt ned af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Alternativet. Det var kun Venstre, der støttede De Konservatives forslag.

Tårnby Kommune har nu klaget til Indenrigsministeriet for at få nedlagt veto mod kommunens beslutning. Kommunen er især bekymret for daginstitutionen på kanten til Kalvebod Fælled, idet der er mulighed for at parkere ved Naturcenter Vestamager, der i forvejen er stærkt trafikeret.

Annonce

De Konservatives leder på Københavns Rådhus, Jakob Næsager, forstår godt Tårnby Kommune.

- Der bliver kun etableret personaleparkering, og det er jo ikke nok. Mange forældre vil ikke have mulighed for at bringe og hente deres børn. Jeg synes, det er problematisk. Vi kan ikke være det bekendt. Juridisk er der ikke noget at komme efter, men af hensyn til det gode naboskab bør vi selv etablere de nødvendige parkeringspladser. Desværre er et flertal klar til at tromle og skubbe problemerne til Tårnby, siger Jakob Næsager til AmagerLIV.

En lille nabostrid

Gorm Anker Gunnarsen fra Enhedslisten har været med til at stemme imod en højere parkeringsnorm ved daginstitutionen og boligbyggeriet.

- Vi har stor forståelse for, at det kan give problemer at have et område med forskellige parkeringsnormer. Vi ønsker i den københavnske del at finde en løsning, hvor plads til parkering begrænses, så der er plads til andre ting, siger Gorm Anker Gunnarsen, og tilføjer, at 'der er et udbredt ønske om at begrænse mængden af biler og styrke kvalitet af kollektive transportmuligheder'.

- Vi håber, at denne lille nabostrid kan bruges som afsæt til en god dialog om, hvordan vi sammen kan sikre bedre trafikbetjening af både Tårnby og de sydligste dele af Københavns Kommune, understreger Gorm Anker Gunnarsen.

Annonce

Seks timers parkering

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen (S) fortæller, at kommunen oplever udfordringer med parkering langs kommunegrænsen til København.

- Der er mange bilister med ærinder i Københavns Kommune, der parkerer på de gratis parkeringspladser i Tårnby op mod kommunegrænsen i stedet for at betale for at holde i eksempelvis de offentlige parkeringshuse i Ørestad i Københavns Kommune. Dette er ikke en holdbar løsning. Derfor har vi gjort opmærksom på, at lokalplansforslaget for Ørestad Syd tillæg 4, kan bidrage til, at disse udfordringer vil vokse, siger Allan S. Andersen.

Borgmesteren oplyser, at parkeringspladsen ved Naturcenter Vestamager kan benyttes i seks timer ved brug af p-skive og er udlagt til folk, der ønsker at besøge Kalvebod Fælled og Naturpark Amager.


Det er ikke hensigten, at området skal benyttes til parkering af ansatte eller forældre, som skal ind i en af Københavns Kommunes nye institutioner på Otto Baches Allé.

Allan S. Andersen


- Det er ikke hensigten, at området skal benyttes til parkering af ansatte eller forældre, som skal ind i en af Københavns Kommunes nye institutioner på Otto Baches Allé.

Men vi er bekymret for, at parkeringspladsen ved Naturcenter Vestamager vil blive brugt af ansatte eller forældre, der skal ind i institutionen, da alternativet er en betalingsparkering i parkeringshuset på Robert Jacobsens Vej. Det vil i værste fald betyde, at der ikke er plads på parkeringspladsen til borgere, som er på vej ud for at få en naturoplevelse, siger Allan S. Andersen.

Annonce

Normen skal forhøjes

Tårnby Kommune foreslår, at parkeringsnormen ved lokalplaner nær kommunegrænsen forhøjes - ligesom kommunen selv gjorde ved planen for området ved Oliefabriksvej.

- På den måde vil parkeringsudfordringen i Tårnby Kommune blive reduceret ved, at Københavns Kommune har forsynet sine egne borgere med de nødvendige parkeringspladser. Jeg har i løbet af foråret været i dialog med Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, for at drøfte parkeringsudfordringerne nærmere, siger Allan S. Andersen.

_______________________________

Annonce
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Slut med at klage over Lynetteholm: - Det er en demokratisk skandale

Samfund

Dybvandsbombe fundet i Lynetteholm-undersøgelse

Det sker

`Way out of function`: Kunstudstilling i Amagercentret

KOMMUNALVALG

Han har vist kønsorganet på valgplakat: Nu er Sheriffen fra Amager tilbage

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

112

Knivoverfald ved Urbanplanen

Trafik

Far og datter fikser trafikkonflikt: Slut med sammenstød på stierne

Amager Fælled

Ni personer anholdt: Trængte ind på rådhuset

Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

CORONA

Tårnby har et af landets højeste incidenstal

VALGET 2009 For abonnenter

Bondam gik i seng med fjenden og fik konservativ leder helt op i det røde felt

BYLIV

Havfruer skal lokke flere gæster til kriseramt akvarium

Annonce