Annonce
Natur

Krybskytter på Kalvebod Fælled: Har du set noget?

Dåhjort med en snare viklet om halsen på Kalvebod Fælled i februar i år. Normalt vil dyret kvæle sig selv i snaren, men på grund af geviret har ståltråden sat sig fast og skåret sig 4 cm ind i halsen og ødelagt spise- og luftrør på dyret. Foto: Sven Norup, Skovfoged og Vildtkonsulent i Hovedstaden
Naturstyrelsen har konstateret at der har været krybskytter på Kalvebod Fælled. Nu opfordres naturbesøgende på Kalvebod Fælled til at kontakte politiet, hvis man støder på mistænkelige forhold.

Naturstyrelsen har konstateret at der har været krybskytter på Kalvebod Fælled gennem vinteren, hvorfor de har måtte aflive en dåhjort, der havde fået skåret halsen op i en ulovligt opsat fælde.

- Vi afliver hjorten, fordi den er tydelig svækket. Dyr kan komme til skade på mange måder, men vi opdager, at hjorten har fået skåret halsen op af en snare. Efterfølgende blev der fundet adskillige snarer opsat på dyreveksler i den sydlige del af Pinseskoven på Kalvebod Fælled, siger Sven Norup, Skovfoged og Vildtkonsulent i Hovedstaden.


Annonce

Vi afliver hjorten, fordi den er tydelig svækket. Dyr kan komme til skade på mange måder, men vi opdager, at hjorten har fået skåret halsen op af en snare. Efterfølgende blev der fundet adskillige snarer opsat på dyreveksler i den sydlige del af Pinseskoven på Kalvebod Fælled

Sven Norup


Hvad er en snare?

En snare er en fælde med en løkke af snor, reb, ståltråd eller wire til fangst af vildt, f.eks. fuglevildt, harer, kaniner, eller større dyr. Snaren er udbredt blandt krybskytter.

Brug af snarer som jagtmetode er strengt ulovligt i Danmark og betragtes som dyremishandling. Dernæst er der tale om krybskytteri, da det er ulovligt at jage på en anden mands jord.

Som om det ikke var nok, er der også tale om at det er foregået i fredningstiden, oplyser Sven Norup, Skovfoged og Vildtkonsulent i Hovedstaden.

Det er uvist, hvor længe problemet har stået på, og hvor mange dyr, der er blevet fanget.

Sven Norup er rystet over, at nogen kan finde på at udøve krybskytteri, og han understreger, at krybskytteri ikke er noget de normalt oplever på Kalvebod Fælled.

- Krybskytter er ikke normalt et problem vi har på Kalvebod Fælled. Vi har kun oplevet det én eneste gang de seneste 22 år. Men det er anstødeligt. Hvis man oplever det, vil vi gerne have det at vide, siger Sven Norup.

Naturstyrelsen håber, at brugene af Fælleden kan hjælpe dem med at holde øje med fænomenet.

Et nærbillede af dåhjortens hals, hvor snaren har gnavet sig ind i dyret. På lang afstand kan det være svært at se, om et dyr har ståltråd om halsen. Naturstyrelsen bliver opmærksomme på, at dyret er svækket, og efterfølgende finder de ud af hvorfor. Dyret har haft besvær med at spise og trække vejret pga snaren. Foto Sven Norup

Amager Nærpoliti bekræfter overfor AmagerLIV, at de har efterforsket en sag om krybskytteri på Kalvebod Fælled.

- Undervejs er der fundet en håndfuld snarer, og vi har talt med flere personer, der færdes i området. Det har dog ikke kunne lede os på sporet af en gerningsmand, og da vi pt ikke har flere mulige efterforskningsskridt, er sagen derfor henlagt. Vi modtager gerne nye oplysninger, og hvis de kan give anledning til yderligere efterforskning, kigger vi naturligvis på sagen igen, siger Lars Jacobsen, politiassistent ved Amager Nærpoliti.

Naturbesøgende på Kalvebod Fælled opfordres derfor til at tage kontakt til politiet eller Naturstyrelsen, hvis man støder på mistænkelige forhold, der kunne hjælpe sagen videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Butiksliv

Nyt posthus i Amager Centret

Annonce