Annonce
BUTIKSLIV

Lasse bliver aldrig mæt af grød: Nu vil han åbne butikker i udlandet

Lasse Skjønning Andersen bliver aldrig mæt af grød - eller af ambitionen om at åbne flere butikker. Foto: Jan Jeppesen.
31-årige Lasse Skjønning Andersen har i fire år haft en personlig drøm om at åbne en grødbutik på Christianshavn. Nu er det lykkedes for iværksætteren, der for ti år siden tog på en nærmest umulig mission for at få danskerne til at elske grød. Butikken i Prinsessegade er nummer ti i rækken. Nummer 11 kan få adresse i Norge.

De stod dér i den lange kø og ventede på at komme ind i det forjættede land til iværksætteren Lasse Skjønning Andersens nye GRØD-butik. Nummer ti i rækken. Placeret på Christianshavn. I Prinsessegade 23. De ville alle ind for at smage på åbningstilbuddet. Et bærger grød til fem kroner.

- Det smager rigtigt godt, siger en studerende, der indtager dagens morgenmåltid med en veninde. - Jeg er især glad for de smagsvarianter, der er i grøden. Og så koster det kun fem kroner. Det kunne jeg ikke have lavet derhjemme, siger pigen.

Hun rammer lige ind i det segment, der har ført til, at Lasse Skjønning Andersens nærmest umulige koncept er blevet en bragende succés. Det er nu ti år siden, at den første GRØD-butik blev åbnet. Dengang var Lasse Skjønning Andersen bare en knægt på 21 år med en vanvittig idé. Nu er der ingen grænser for, hvor langt konceptet kan nå ud over de danske grænser. Det store udlandseventyr bliver indledt med en butik i Norge.

Annonce
De stod i kø i flere timer for at smage på grøden i den nye butik på Christianshavn. Foto: Jan Jeppesen.

En personlig drøm

At butik nummer ti lige rammer ned i hjertet af Christianshavn er ingen tilfældighed, forklarer den 31-årige ejer, mens han nyder udsigten til den lange kø af kunder.

- Lige præcis det her lokale var tomt for fire år siden, fordi den tidligere smørrebrødsforhandler stoppede. Jeg kom i dialog med andelsboligforeningen og var millimeter fra at underskrive lejekontrakten, men fik kolde fødder dengang. Vi havde måske ikke helt selvtilliden. Jeg har kørt forbi flere gange om dagen i fire år og tænkt, hvor er det ærgerligt, vi ikke slog til dengang. Jeg er selv flyttet til Christianshavn, så det er også en personlig drøm, der nu er gået i opfyldelse. Men denne del af København har også det højeste indkøb af økologi i Danmark, som mange unge, lidt ældre og turister går efter. Derfor er det et helt perfekt sted, forklarer Lasse Skjønning Andersen.

Han åbnede den første GRØD-butik i Jægersborggade på Nørrebro. Siden er der åbnet butikker på Frederiksberg, Vesterbrogade, Strandvejen og i Aarhus.

Grød-konceptet er nået til Christianshavn. Næste step er en butik i Norge, forklarer Grød-ejeren. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce

Opgør med grød-myten

Ekspansionen var aldrig sket uden en holdningsændring blandt danskerne og et opgør med myten om, at grød kun er en fattigmandsspise eller bare en klistret havegrød.

Alligevel kan det virke overilet at åbne endnu en bar midt i en krisetid, erkender Lasse Skjønning Andersen:

- På papiret har vi aldrig haft dårligere vilkår end vi har lige nu. Før coronakrisen var vi en velpolstret virksomhed med penge på kistebunden, fordi vi havde drevet en fornuftig købmandsforretning i mange år. Og nu har vi en gæld på to millioner kroner til staten efter 14 måneder. Så jo, coronakrisen gør ondt. Og det virker sindssygt at skulle gældsætte sig yderligere for at åbne endnu en bar.

Men grundlæggende tror vi, at vores koncept holder. Et langtidsholdbart projekt, der handler om at lave grød til folket. Fordi det smager godt, og fordi det rammer lige ind i megatrends med lokale råvarer og bæredygtighed.

Det er altid magisk med runde tal, men drømmen er at vise hele verden, at grød er alt andet end kedeligt. Vi skal åbne så mange butikker som vi kan. Vi er på vej til Norge. Og det er første step ud i verden, understreger den danske grød-konge.


Grød skal smage godt. Vi er for priviligerede til at spise dårlig mad. Havegrød skal tænkes kreativt ogi flere smagsaspekter og dimensioner. Det lyder måske lidt højpandet, men det er faktisk ret simpelt. Grøden skal smage godt med god konsistens og saltning, sødt og syrligt.


Det store rykind på åbningsdagen skabte travlhed i det lille køkken. Foto: Jan Jeppesen.

Lasse Skjønning Andersen

Lasse Skjønning Andersen åbnede den første GRØD-butik i 2011.

Butikken på Christianshavn er nummer ti i rækken. Næste butik åbner i Norge.

Som supplement til de fysiske butikker har han udgivet flere kogebøger og opskrifter på blandt andet risengrød, rødgrød med fløde, risotto med svampe, og alt andet som rimer på grød.

Lasse Skjønning Andersen giver selv en hånd med, når der skal serveres grød. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Amager

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Dragør Bådeværft bliver kulisse for Warner Bros.-filmoptagelser

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Alarm 112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Byliv

814.000 ton mad går til spilde hvert år: Spiser du "grimme" grøntsager?

Byliv

Her er øens nye gavlmaleri: - Forhåbentlig vil folk undre sig

LOKALHISTORIE

Bakspejlet: Eksplosionen der rystede Amager

BYLIV

Birk giver liv til kedelig og lang hvid væg

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

VEJR

DMI-varsel: Voldsomt vejr kan ramme Amager

Amager

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Annonce