Annonce
Kaos

Lastbiler kører på cykelstien: Nu bliver parkeringspladser sløjfet på farlig strækning

Lastbilerne er nødsaget til at svinge det ene hjulsæt op på cykelstien, når de skal passere hinanden på Kløvermarksvej. Nu nedlægges 22 parkeringspladser for at give plads til lastbilerne og gøre cykelstierne sikre for cyklisterne. foto: Olivia Loftlund
Parkerede biler langs Kløvermarksvej betyder, at cykelstien bliver inddraget, når to modkørende lastbiler skal passere hinanden. Nu sløjfes parkeringspladserne til fordel for lastbiler og cyklister.

Har du også bemærket, at lastbilerne indimellem svinger et hjulsæt op på cykelstien, når de suser frem og tilbage på Kløvermarksvej?

Det har nogle opmærksomme borgere, og derfor har de rettet henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen.

Her fandt man, at vejen er for smal til at to lastbiler kan passere hinanden på grund af rækken parkerede biler langs det røde rækværk ved HF Vennelyst. Derfor har lastbilerne smækket det ene hjulsæt op på cykelstien og skabt farlige situationer for cyklister.

Annonce

Sådan lyder det i et notat fra Teknik- og Miljøforvaltningen. De har derfor besluttet, at 22 parkeringspladser langs Kløvermarksvej bliver sløjfet i forbindelse med genopretningsprojektet på vejen.

Helt konkret bliver alle de ordinære bilparkeringspladser ud for Haveforeningen HF Vennelyst i den østlige ende af Kløvermarksvej nedlagt, mens de to eksisterende handicappladser uden for indgangen bevares, oplyser forvaltningen.

Dertil vil der også være standsnings- og parkeringsforbud i begge vejsider på nær 25 meter, hvor der kun vil være parkeringsforbud og altså mulighed for vareindlevering og flextrafik, lyder det.

Men meldingen er kolonihaveejer i HF Vennelyst, Birger Andersen, forundret over.

Man fjerner parkeringspladser uden at tænke over, at det er et helt samfund man kvæler

Birger Andersen, kolonihaveejer i HF Vennelyst

- Man fjerner parkeringspladser uden at tænke over, at det er et helt samfund, man kvæler. Vi i haveforeningen får ikke mulighed for at parkere eller læsse af til vores kolonihaver, men vi er glade for at forvaltningen sikrer en aflæsningszone foran vores haveforening, siger Birger Andersen.

Parkeringskoks

Siden marts har der været dobbeltoptrukne midterlinje på strækningen, men bilerne holder  fortsat parkeret langs vejen.

Til det skriver Teknik og Miljøforvaltningen i et svar til AmagerLIV:

- Det er korrekt, at forvaltningen ud fra et trafiksikkerhedsmæssigt perspektiv har udført fuldt optrukket midterlinje den 10. marts 2021, og dermed er parkeringspladserne også principielt nedlagt ifølge vejreglerne. Kommunens parkeringsmyndighed har dog tilkendegivet, at de ikke vil håndhæve parkeringsforbuddet på baggrund af en fuldt optrukket linje alene. Derfor indføres der nu skiltning med parkering forbudt på strækningen.

Beslutningen om nedlæggelsen af parkeringspladserne er taget hos forvaltningen, men Birger Andersen så hellere, at det blev behandlet politisk, da han mener, det er en del af den større og noget mere omdiskuterede sag om af Lynetteholmen.

- Jeg kan ikke se, at det er en sag for Teknik- og Miljøforvaltningen. At fjerne parkeringspladser på Kløvermarksvej til fordel for lastbiltrafik burde tages på politisk niveau. For mig at se indgår det i den større beslutning om trafik og transport til og fra Lynetteholmen, siger Birger Andersen og tilføjer:

- Vi vil hellere have en omfartsvej, men det er jo nemmere at tage en bøtte maling og lave en dobbeltstreg, siger Birger Andersen.

Annonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Efter trafikkaos på centrale broer: Seks personer anholdt

naturliv

Nu kan det ikke gå galt: Kæmpe sten på Amarminoen viser vej

Amager

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

CORONA

Dagens coronatal: Et lille knæk på smittekurven

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Amager

Almene boliger på Christiania er en del af ny milliardaftale: - Jeg tror, at de er glade for det derude

JUL PÅ AMAGER

Din ø-guide til julen: Lørdag byder på juleoptog, juletræstænding, julemarkeder og en julepyntet villavej

Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

SERIEFORBRYDER

Amagermanden: Politiet har efterforsket drabssager med fornyet intensitet

AMAGER FÆLLEDS VENNER

Fire år med fire årstider og Amager Fælled

CORONA

Dagens coronatal: Tårnby har nu landets højeste smittetal

Annonce