Annonce
VALG PÅ AMAGER

Lokaludvalg vil have metro, der dækker Nordøstamager

Amager Øst Lokaludvalg har blandt andet fokus på Amagerbanens fremtid. I januar 2021 var Københavns overborgmester Lars Weiss (S) ud på historiske skinner. Her i selskab med næstformand i Amager Øst Lokaludvalg, Rasmus Steeenberger. Foto: Jan  Jeppesen.
Amager Øst Lokaludvalg har fået opfyldt flere mærkesager de seneste fire år. Nu gælder det om at få trafiksikret endnu flere skoleveje, involvere flere borgere omkring parkeringszoner og arbejde for en metro, der kan dække Nordøstamager.

- Vi glæder os især over vi har fået sat gang i bevillinger til forbedringer af idrætsfaciliteterne på Kløvermarken, samarbejdet med Amager Vest Lokaludvalg om kunst på Amagerbrogade, og at vi midlertidigt har fået åbnet adgang for offentligheden til Prøvestenen Syd.

Sådan lyder beskrivelsen af de tre største sejre de seneste fire år, når du spørger formand for Amager Øst Lokaludvalg, Susanne Møller.

Til februar er der valg til lokaludvalget, og uanset udfaldet, er der lagt en klar plan for lokaludvalgets arbejde de kommende fire år.

Annonce

Susanne Møller fremhæver, at lokaludvalget i denne valgperiode har inddraget borgere i høringer, sendt ønsker til politikerne med henblik på forbedringer og uddelt puljemidler til glæde og gavn for borgere i bydelen.

Men der er også malurt i bægeret:

- Vi havde håbet, at planlægning og opførelse af Ketchersportens Hus var nået længere, men det sker forhåbentlig i den ny periode. Vi er heller ikke tilfredse med udvikling på bibliotekerne, hvor man fjerner bøger og faglighed. Der bliver desværre ikke lyttet til vores kritik. Og så er busbetjeningen flere steder blevet forringet efter åbningen af Cityringen. Der mangler bedre forbindelser på tværs af øen, og der mangler en bedre busforbindelse fra Amager til Hvidovre Hospital, forklarer Susanne Møller.

Trafik og parkering

De kommende fire år vil lokaludvalget arbejde videre med en visionsplan for Nordøstamager. Hvordan skal bydelen forandres og ikke mindst bevares?

- Vi arbejder blandt andet for at sikre bevarelse af Siljangade og Laplandsgade-kvarteret med de mange små erhvervsvirsomheder og kreative værksteder. Og hvad kommer der til at ske med Amagerbanen? Kan vi generelt sætte mere fokus på bevarende lokalplaner, så alt gammelt ikke bare rives ned, men at der er fokus på at bevare gamle bygninger, fortæller Susanne Møller.

Idræt og trafik er to andre mærkesager, der kommer til at fylde meget de kommende fire år.

- Vi vil have stort fokus på at sikre nye og bedre idrætsfaciliteter, men også at de eksisterende klubber fortsat sikres gode forhold. Vi har især fokus på det store idrætsanlæg på Kløvermarken som trænger til nye, tidssvarende og rummelige omklædnings- og klubfaciliteter. Nogle af de nuværende små røde barakker er meget gamle og nedslidte. Det skal vi have gjort noget ved, understreger Susanne Møller.

Med hensyn til den lokale trafik vil lokaludvalget have flere borgere med i processen omkring etableringen af parkeringszoner, så flest mulige bliver tilfredse med løsningerne.

- Vi kommer også løbende til at drøfte og have øje for generel trafiksikkerhed i bydelen, sikre skoleveje og især følge, at ruten med tunge lastbiler bliver udbygget med sikre overgange. Vi vil også følge etableringen af Lynetteholm, og så ønsker vi en kommende metro som en ring, der dækker Nordøstamager, fastslår Susanne Møller.

Vi kommer også løbende til at drøfte og have øje for generel trafiksikkerhed i bydelen, sikre skoleveje og især følge, at ruten med tunge lastbiler bliver udbygget med sikre overgange. Vi vil også følge etableringen af Lynetteholm, og så ønsker vi en kommende metro som en ring, der dækker Nordøstamager.

Annonce
Amager For abonnenter

København S: Islands Brygge 38D solgt for 8.850.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LYKKE ER LYKKEN

Ingen slinger i valsen: 95-årige Lykke hundser med eleverne i bassinet

STORMEN MALIK

Krisestab har været samlet: Frygter vand i gader og huse efter stormen Malik

CORONA

Dagens coronatal: Smittetallene falder på Amager

Vejr

Kraftig storm rammer hovedstaden lørdag: Bliv indenfor

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

vanvidskørsel

Han kørte Emilie ihjel: Nu er dommen faldet

Amager fælled

Borgmester: Jeg kan ikke gribe ind og stoppe fældningen på Amager Fælled

Mystik

Mystisk brummen hærger i København: Her er de mulige forklaringer

Amager For abonnenter

København S: Nordre Digevej 19 solgt for 7.500.000 kroner

BYLIV

Bygninger og byrum kan placeres på motorvejsoverdækning

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

samfund

Historisk få indbrud: Forklaringen er ikke kun corona

CORONA

Dagens coronatal: Her er der et lille knæk på kurven

TRAFIK

Reaktioner: Amager Landevej-sving er direkte livsfarligt

Annonce