Annonce
Børn

Melfin skaber populært fællesskab for børn og unge: Snart mangler de tag over hovedet

Saad Kahn, 13 år, kommer i klubben cirka fire gange om ugen. Foto: Olivia Loftlund
På kort tid har Melfin Franco stablet et eftertragtet fællesskab og sportstilbud på benene for unge på Amager. Men til december kan de ikke længere være i lokalerne på Yderlandsvej, og står til den tid uden tag over hovedet.

I et gammelt autoværksted på Yderlandsvej vokser et nyt og energifyldt fællesskab frem.

Siden maj har den tidligere bokser, Melfin Franco, arbejdet på at skabe et samlingspunkt for unge i området, og interessen for Amager Boxing Club har ikke været lille.

Men autoværkstedet, som han har etableret sin bokseklub i, skal snart rives ned, og på grunden skal der bygges boliger, fortæller Melfin Franco.

Annonce

- Til udgangen af december står vi boligløse, og vi ved ikke, hvor vi skal hen. Vi leder på fuld skrue, men det boomer ikke lige frem med den slags lokaler i Københavns Kommune, siger Meflin Franco.

Til udgangen af december står vi boligløse, og vi ved ikke, hvor vi skal hen. Vi leder på fuld skrue, men det boomer ikke lige frem med den slags lokaler i Københavns Kommune

Melfin Franco, cheftræner og ejer af Amager Boxing Club

Godt 35 unge ligger på betongulvet og laver push-ups, mens co-træneren skiftevis råber nye øvelser til de unge boksere, og frembringer høje toner fra sin lille, orange fløjte. Alt sammen i takt til den up-beat musik der hamrer ud i den store hal fra højtaleren i hjørnet.

- Det fedeste er helt klart fællesskabet her. Alle hilser på hinanden og er søde ved hinanden. Der er altid så god stemning, siger Saad Kahn, der er tretten år, og har været med i klubben siden den åbnede 6. maj.

Saad Kahn  på 13 år (t.v) og Malik Lemstad Alhamodt på 14 år (midtfor) øver teknik efter endt træning. På gulvet sidder Emmanuel Lual på 24 år og strækker ud med vejledning fra Melfin Franco (yderst til højre), der er cheftræner og indehaver af Amager Boxing Club på Yderlandsvej. Foto: Olivia Loftlund

Selv efter halvanden times intens træning, tonser han rundt i hallen. Både sandsækkene, motionscyklen, fodbolden og vennen Malik Lemstad Alhamodt får lige en ekstra tur, inden han får besked på, at skrue ned for energien.

- Sammenholdet herude, er det bedste. Vi passer alle sammen godt på hinanden, og så er Melfin en rigtig god træner. Vi har det hyggeligt, og han er altid i godt humør, siger Malik Lemstad Alhamodt.

En ny tradition

På gulvet strækker nogen ud, mens andre laver yoga, træner videre eller samler sig i små klynger for at snakke. Hallen summer af liv, og der går længe, før de unge begynder at pakke sammen efter træningen.

- Tiden har ændret sig, og den måde jeg blev trænet på, går ikke længere, siger Melfin Franco.

Han fortæller, at han blev tilbudt at overtage sin game klub, men takkede nej, da han ville føre en ny tradition videre.

Emmanuel Lual på 24 år, og Melfin Franco (t.v). Foto: Olivia Loftlund

- Det skal være sjovt at træne, og jeg synes, der skal være meget mere fokus på det pædagogiske aspekt og fællesskabet i sporten, siger Melfin Franco.

- Jeg vil sørge for, at de ikke begår samme fejl, som jeg gjorde. Boksning kan skabe en form for disciplin og spilleregler, man kan tage med sig i hverdagen. Dét vil jeg gerne give videre, siger Melfin Franco.

Som femårig blev han forældreløs i Manilla, Filippinerne, da begge forældre rejste fra landet. Han boede midlertidigt hos sin tante og onkel, indtil han blev genforenet med sin mor i Danmark, fortæller han. I Valby fandt han sit netværk og hverdag i bokseringen.

- Jeg ville ikke have været den samme person, hvis jeg ikke havde dyrket boksning. Nu har jeg et godt arbejde og et godt liv, og jeg har bare så meget lyst til at give noget tilbage til den sport, som har givet så meget til mig som barn og ung, siger Melfin Franco og fortsætter:

- Og nu står jeg i en situation, hvor jeg kan tilbyde noget til unge mennesker, så hvorfor skulle jeg ikke det? Nu er det deres tur.

Annonce

Vil være på Amager

Et køleskab i hjørnet er fyldt med flasker med koldt vand, fordi det vand, der kommer ud af hanen, er brunt af rust.

Selvom faciliteterne ikke er prangende, har klubben på kort tid rundet 120 medlemmer.  Og vokseværket ser ud til at fortsætte.

- Jeg har ikke bedre faciliteter, desværre. Vi har det, vi skal bruge, men jeg ville da gerne have, at det var lidt pænere, og vi havde ordentlige toiletter og en vask med rent vand, siger Melfin Franco, ejer af Amager Boxing Club. Foto: Olivia Loftlund

- Der er rigtig mange, der spørger efter, lige præcis det vi har her. Mange forældre vil gerne have deres børn til at gå i klubben, men vi kan ikke sige ja, selvom vi så gerne ville. Vi har ikke faciliteter til at have børn her, som det ser ud nu, siger Melfin Franco.

Senest har han måtte afvise 35 interesserede børn i alderen 6 til 13 år, fordi omklædnings- og toiletfaciliteterne er for dårlige.

- Så snart vi finder et lokale med ordentlige toiletforhold og vand, så åbner vi for træning for børn også.

Klubben er blevet tilbudt lokaler på Nørrebro, men Melfin Franco har valgt at takket pænt nej, selvom han ved, at den slags lokaler ikke ligefrem hænger på træerne i København.

Vi vil blive på Amager. Det er her, de unge mennesker som har brug for os, er.

Melfin Franco, cheftræner og ejer af Amager Boxing Club

- Vi vil blive på Amager. Det er her, de unge mennesker som har brug for os, er. Så vi arbejder videre på, at finde et lokale her på Amager, siger Melfin Franco.

Lyden af slag på sandsække trænger ud gennem carporten og ud parkeringspladsen. Melfin Franco har bokset siden han var barn, og nyder, at han nu kan give boksningen videre til den nye generation, fortæller han. Foto: Olivia Loftlund
Annonce
Amager For abonnenter

København S: Islands Brygge 38D solgt for 8.850.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LYKKE ER LYKKEN

Ingen slinger i valsen: 95-årige Lykke hundser med eleverne i bassinet

STORMEN MALIK

Krisestab har været samlet: Frygter vand i gader og huse efter stormen Malik

CORONA

Dagens coronatal: Smittetallene falder på Amager

Vejr

Kraftig storm rammer hovedstaden lørdag: Bliv indenfor

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

vanvidskørsel

Han kørte Emilie ihjel: Nu er dommen faldet

Amager fælled

Borgmester: Jeg kan ikke gribe ind og stoppe fældningen på Amager Fælled

Mystik

Mystisk brummen hærger i København: Her er de mulige forklaringer

Amager For abonnenter

København S: Nordre Digevej 19 solgt for 7.500.000 kroner

BYLIV

Bygninger og byrum kan placeres på motorvejsoverdækning

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

samfund

Historisk få indbrud: Forklaringen er ikke kun corona

CORONA

Dagens coronatal: Her er der et lille knæk på kurven

TRAFIK

Reaktioner: Amager Landevej-sving er direkte livsfarligt

Annonce