Annonce
NATUR

Mette Frederiksen i Naturpark Amager: Jeg vil meget gerne gå en tur på Amarminoen

Mette Frederiksen får en rundvisning af naturvejleder Jes Aagaard, tv., Tårnbys borgmester Allan S. Andersen og Friluftsrådets formand Niels-Christian Levin Hansen. Foto: Jan Jeppeen.
Statsminister Mette Frederiksen (S), iført gummistøvler og bevæbnet med paraply, lagde vejen forbi Naturpark Amager for at præsentere udspillet 'Danmarks naturstier - en omvej værd'. I det regnfulde efterårsvejr fik statsministeren smag for at gå den 27 kilometer lange rute på Amarminoen.

- Jeg vil meget gå den tur på Amarminoen, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) i forbindelse med udspillet 'Danmarks naturstier - en omvej værd', der blev præsenteret sammen med miljøminister Lea Wermelin i Naturpark Amager.

Mette Frederiksen fik smag for vandreruten, efter naturvejleder Jes Aagaard havde givet en kort orientering om Naturpark Amagers herligheder og forklarede, at Amarminoen siden åbningen i oktober 2020 har haft besøg af cirka 40.000.

- Den er 27 kilometer lang, fortalte Jes Aagaard.

Annonce

Det er bestemt ikke en distance, der kan ryste statsministeren. Ved besøgets afslutning gentog Mette Frederiksen, at hun er klar til Amarminoen.

Ved lejrbålet på Ottehøje, cirka halvanden kilometer fra den røde port på Otto Baches Allé, havde skovhjælperne sørget for kaffe og pandekager. Det udnyttede en del af eleverne fra Tårnby Gymnasium, som havde taget turen enten til fods eller på cykel.

Eleverne forklarede, at de deltager aktivt i gymnasiets grønne råd, som blandt andet skal sikre biodiversitet på skolens område. Her er det slut med lige bøgehække og græs, idet udendørsarealet er omdannet under sloganet 'Vild med vilje'. Eleverne arbejder med bæredygtighed og FNs verdensmål, hvor der i forskellige fag bliver sat fokus på processer i mennesket, i samfundet og naturen.

Mette Frederiksen kvitterede for snakken og anerkendte, at nogle beslutninger er nemme at føre ud i livet, mens andre kan være mere vanskelige.

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen forklarede, at kommunen i dag er klimakommune, og at han har et diplom på borgmesterkontoret, der også fortæller, at Tårnby er en bivenlig kommune.

Biodiversitet, vandafledningsprojekter og eletricficering af kollektiv transport blev fremhævet for en tydeligt imponeret statsminister, der også tog sig tid at snakke med gymnasieeleverne.

- Skal man have læbestift på i naturen, spurgte hun to piger, der virkelig havde fået smurt den røde farve ud på læberne.

Der er også meget kultur i det her. I mange år skulle alt se så pænt ud - i folks private haver og i rundkørslerne - så jo, det er en stor mental ting for alle mennesker, når natur skal være vild. Jeg synes for eksempel at en grøftekant med en masse forskellige farver blomster er smuk.

Mette Frederiksen (S), statsminister


Nationalt netværk

Selve udspillet 'Danmarks naturstier - en omvej værd' er et nationalt sti- og rutenetværk, som binder Danmarks natur sammen og skaber sammenhængende naturskønne ruter.

- Det øger tilgængeligheden til naturen for flere, skaber gode vilkår for friluftslivet og styrker formidlingen af de oplevelser, der venter derude, siger miljøministeren.

Udspillet er udvikles med inspiration fra netværk af stier og ruter i andre europæiske lande, blandt andet Holland Cycling Routes og Switzerland Mobibity.

Og naturen er et hit i Danmark. De seneste overnatningstal fra Naturstyrelsen viser, at antallet af personbookinger af lejerpladser steg med over 25 procent i første halvår 2021.

Det svarer til 137.000 bookinger mod 108.000 i 2020.

Også vandreruterne har fået flere besøgede. Amarminoen er blandt de mest attraktive ruter, men også Højlyngsstien på Bornholm fra Agger til Bulbjerg og Trækstien langs Gudenåen, hitter hos danskerne.

Vi plejer ikke vores grønne områder så meget mere. Nu vokser det bare vildt. Vi fik lidt klager i starten, men nu er vi begyndt at sætte skilte op, så borgerne kan se, vi gør det helt bevidst.

Allan S. Andersen (S), borgmester, Tårnby KommuneMette Frederiksen tog sig god tid til en snak med flere af de unge. Foto: Jan Jeppesen.
Statsministeren havde brug for at have en paraply ved hånden. Foto: Jan Jeppesen.
Jes Aagaard og miljøminister Lea Wermelin i ping-pong. Foto: Jan Jeppesen.
Mette Frederiksen foreviget med eleverne fra det grønne råd på Tårnby Gymnasium. Foto: Jan Jeppesen.
Bagtroppen på rundvisningen på grusstien. Foto: Jan Jeppesen.
Allan S. Andersen og Mette Frederiksen følges ned til lejrbålpladsen. Foto: Jan Jeppesen.
- Velkommen til Naturpark Amager, siger Allan S. Andersen til partifællen og statsminister Mette Frederiksen. Foto: Jan Jeppesen.


Annonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Efter trafikkaos på centrale broer: Seks personer anholdt

naturliv

Nu kan det ikke gå galt: Kæmpe sten på Amarminoen viser vej

Amager

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

CORONA

Dagens coronatal: Et lille knæk på smittekurven

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Amager

Almene boliger på Christiania er en del af ny milliardaftale: - Jeg tror, at de er glade for det derude

JUL PÅ AMAGER

Din ø-guide til julen: Lørdag byder på juleoptog, juletræstænding, julemarkeder og en julepyntet villavej

Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

SERIEFORBRYDER

Amagermanden: Politiet har efterforsket drabssager med fornyet intensitet

AMAGER FÆLLEDS VENNER

Fire år med fire årstider og Amager Fælled

CORONA

Dagens coronatal: Tårnby har nu landets højeste smittetal

Annonce