Annonce
Amager Fælled

Ni personer anholdt: Trængte ind på rådhuset

Gruppen Extinction Rebellion i forbindelse med en aktion på Københavns Rådhus udklædt som forskellige arter fra Amager Fælled. De kræver et totalt byggestop på natur. Onsdag den 13. oktober 2021 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

17 aktivister forklædt som padder, fugle, insekter og andre arter fra Amager Fælled trængte onsdag eftermiddag ind på Københavns Rådhus.

Ni af dem blev anholdt, oplyser Københavns Politi til Tv2Lorry.

- Vi får en anmeldelse fra rådhusbetjenten om at de er trængt ind. Det skal siges, at der er fri offentlig adgang på rådhuset, men vi får altså at vide, at de er uønskede derinde, siger vagtchef ved Københavns Politi Martin Kajberg til mediet og fortsætter:

Annonce

- Det hele foregår helt roligt og uden dramatik, men de ønsker ikke at gå i dialog med os. Vi gør dem derfor bekendt med, at de er uønskede, og at de har to muligheder. Enten forlader de stedet, eller de bliver frihedsberøvet. Størstedelen vælger at rejse sig at gå, men ni bliver tilbage og bliver frihedsberøvet, siger han.

Aktivisterne kommer fra folkebevægelsen Extinction Rebellion og gruppen Arternes Ambassade København, skriver Extinction Rebellion i en pressemeddelelse.

På gangen hængte de to bannere op, hvor der stod “Lyt til naturens stemmer” og “Byggestop på natur”.

To bannere som gruppen Extinctions Rebellion hængte op på Rådhuset i forbindelse med deres aktion onsdag den 13. oktober 2021. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Torsdag formiddag er AmagerLIV i kontakt med Ida Dalsgaard Nicolaisen, der er talsperson for gruppen i forbindelse med aktionen.

- Vi synes, det var en vellykket aktion, da vi har formået at forstærke arternes stemmer. Vi har råbt medier og politikere op, og på den måde når vores budskab ud til borgerne, siger Ida Dalsgaard Nicolaisen.

- Jeg var selv en af dem der blev anholdt i går. Vi blev holdt på stationen til omkring klokken 22 og vi risikerer at få en bøde, siger Ida Dalsgaard Nicolaisen.

Selv mener hun, at de har handlet i nødværge for at forhindre større forbrydelser mod menneskeligheden og planeten, forklarer hun.

- Vi repræsenterer ikke Amager Fælleds Venner, men vi kæmper for Amager Fælled, for det er netop et eksempel på, hvor profit bliver vægtet højere end liv, afslutter Ida Dalsgaard Nicolaisen.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Alarm 112

Politichef: Stor sexafpresningssag blev efterforsket for dårligt

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager Fælled

Ni personer anholdt: Trængte ind på rådhuset

Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

112

Skud fra lejlighed: Mand sigtet

Danmark

Sankthansbål risikerer at blive aflyst: Beredskabet planlægger pressemøde

Annonce