Annonce
Detailhandel

Noget for noget: Lidl betaler venstresvingsbane og vejbump

Lidl vil udvide de eksisterende små butikslokaler i stueetagen på Kirkevej 137-139 fra tilsammen 770 til 1010 kvadratmeter og benytte dem til et supermarked. Illustration: Skovhus Arkitekter

Den tyske dagligvarekæde Lidl har i starten af april indvilget i at betale for både en venstresvingsbane på Kirkevej og et vejbump på D.B. Dirchsens Allé i Dragør.

Dog var det en forudsætning, at byrådet godkendte et lokalplantillæg, så der kan etableres en butik i stueetagen i det eksisterende butikscenter på Kirkevej 137-139. Og det gjorde byrådet på sit møde 23. april.

Adgang for kunder i bil skal ske via Rosenengen, og i flere høringssvar om byggeriet havde borgere peget på mulige trafikale problemer, når bilister der kommer nordfra ad Kirkevej skal svinge til venstre ad D. B. Dirchsens Alle og derefter ad Rosenengen.

Derfor skal venstresvingsbanen etableres på Kirkevej og desuden et vejbump på D.B. Dirchsens Allé for at sænke bilernes hastighed, fordi der er dårlige oversigtsforhold, når biler skal ud fra Rosenengen igen.

Arbejdet ventes at koste i omegnen af en halv million, og Dragør Kommune har indgået aftale med Lidl om, at dagligvarekæden betaler anlægsudgiften.

Lokalplantillægget giver Lidl lov til at udvide de eksisterende lokaler i stueetagen fra fra 770 til 1010 kvadratmeter. Førstesalens boliger inddrages ikke i projektet.

Lidl-butikken får som nabo butikstorvet på Magleby Torv, blandt andet en Netto, og Føtex Food ligger knap 200 meter væk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce