Annonce
Den muntre klumme

Nu er det snart slut med elskov, blomsterskud og hugorme på fælleden

Min gode ven Birger er rødglødende af raseri. Han har altid stemt på Socialdemokratiet. Men nu er det endegyldigt forbi. Separationen er sat i gang, bedyrer han.

Det er Amager Fælled-sagen, der har fået Birgers blodtryk til at koge over. Jeg var sgu' da også tæt på at få ugens kanelkringle galt i halsen, da han annoncerede sit tilbagetog. Birger har altid været socialdemokrat helt ind i hjertet.

Birger er rasende, fordi den midlertidige overkrydder på rådhuset, vikaren Lars Weiss, hverken er til at hugge eller stikke i for en holdning til byggeriet på fælleden, mens partiets overkrydderkandidat Sofie Herlig Andersen kun taler om nedlæggelse af parkeringspladser.

Annonce

- De må fandeme til at komme ud af busken. Det kan ikke være vores politik at klistre fælleden til med mursten, raser Birger, der selv har trådt sine barnesko på fælleden.

Jeg husker tydeligt, at vi altid spillede fodbold på fælleden, når vi havde idrætstime på Sundbyvester Skole. Det var dengang, hvor der var en gangbro over Amager Fælled, som vi kunne forcere, når vi traskede over til Sundby Boldklubs baner.

Det var også dengang, hvor vores biologilærer, fru Holm, mente, vi skulle lære noget om faunaen. Så hun inviterede os på en guidetur på fælleden for at få et mere indgående kendskab til dyr og blomster. Det blev en meget kort tur. 'Stille,' hviskede hun. 'Jeg tror, vi kan finde en hugorm her inde bag krattet'. Vi var edderspændte og listede os frem til åstedet. Og dér lå to splitternøgne individer i gang med en parringsdans.

Fru Holm blev knaldrød i ansigtet. Og helt forpjusket forsøgte hun med afdæmpet stemme: 'Vi skal også til at komme tilbage til skolen'.

Jeg har senere lært, at ordet biodiversitet er rammende for beskrivelsen af fælleden i de gode gamle dage.

Hvis de bygger mere beton på fælleden, så er det vist slut med både menneskelige parringsritualer, blomsterskud og hugorme.

Det er nok derfor, at Birger er så indigneret. Indrømmet: Jeg bliver da også helt nostalgisk, når jeg tænker på en fælled uden mursten.

Jeg har nu rettet henvendelse til Amager Fælleds Venner for at få kørt det helt store artilleri i stilling: Dansk Ornitologisk Forening, der tidligere var helt fremme i skoene i forbindelse med digebyggeriet på Vestamager. Dengang blev enhver lovparagraf, komma og punktum gradbøjet efter forgodtbefindende, så man næsten helt glemte sagens overordnede formål; at beskytte kyst og mennesker mod højere vandstand. Fuglefolket havde simpelthen fået pip af myndighedernes evne til at forcere igangsætningen af digebyggeriet, selv om det miljømæssigt ville være uforsvarligt at afvente flere klagesager, thi byggematerialet, store mængder ren lerjord, hobede sig op hos leverandøren.

Fuglefolket var ude i et ærinde, hvor klagesag på klagesag var ved at få hele digeprojektet til at bryde sammen. Og det er jo lige til at få pip i låget over med udsigten til en murstensramt Amager Fælled med den katastrofale konsekvens, at alle fuglene vil få vinger og tage flugten.

Så lad os få fuglevennerne på banen. Der er ingen tid at spilde.

Lillemor har aldrig brygget så meget kaffe, som da vi diskuterede fælledens fortid, nutid og fremtid. Jeg er selv lidt af en partishopper, men jeg kan under alle omstændigheder garantere, at min stemme ikke falder på SF, når der kommunalvalg til efteråret. Dét parti har rygrad som en regnorm på fælleden. Partiet deler jo dobbeltseng med Socialdemokratiet i den sag! Og tro mig: Det gør Birger heller ikke.

Det var alt for denne gang. Jeg skriver til jer igen i næste uge.


Hvis de bygger mere beton på fælleden, så er det vist slut med både menneskelige parringsritualer, blomsterskud og hugorme.


cc Clausen

Christian Crilles Clausen alias cc Clausen skriver hver uge til AmagerLIV - om stort og småt. Han bor det meste af året i haveforeningen Vennelyst, hvor han deler kolonihavehuset 'Femøren' med fruen alias Lillemor og er nabo til skolekammeraten Birger. cc har arbejdet som skibsmekaniker på B&W og som postbud fra Lyongade. Han var en af de mange loyale aktionærer, der mistede alle sine sparepenge på Amagerbankens krak.

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Amager

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Dragør Bådeværft bliver kulisse for Warner Bros.-filmoptagelser

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Alarm 112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Byliv

814.000 ton mad går til spilde hvert år: Spiser du "grimme" grøntsager?

Byliv

Her er øens nye gavlmaleri: - Forhåbentlig vil folk undre sig

LOKALHISTORIE

Bakspejlet: Eksplosionen der rystede Amager

BYLIV

Birk giver liv til kedelig og lang hvid væg

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

VEJR

DMI-varsel: Voldsomt vejr kan ramme Amager

Amager

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Annonce