Annonce
Valg på Amager

Nye smutveje skal forbinde Amager: - Vi skal vise vores bydel fra den bedste side

Trafikken kan være tæt, når man skal rundt på øen. Amager Vest Lokaludvalg arbejder på nye stisystemer, der bringer folk hurtigere tværs over øen. Arkivfoto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
Amager Vest Lokaludvalg har i flere år forsøg at forbinde øen med stisystemer, der bringer folk hurtigere tværs over øen. Nye kræfter i lokaludvalget skal gøre det til virkelighed, lyder det fra formand.

Smutveje og stisystemer der kan lede os fikst igennem byen og uden om den værste trafik er guf for de fleste.

Men hvor skal de ligge, og hvilke bydele skal de løbe igennem?

Det er nogle af de spørgsmål Amager Vest Lokaludvalg har brugt kræfter på igennem den seneste valgperiode. Dog uden at komme i mål.

Annonce

For det er i sagens natur ikke altid let at finde løsninger, som alle er enige om, men med det forestående valg til lokaludvalg, er det muligt at give et besyv med, inden de endelige beslutninger tages.

André Just Vedgren, den nuværende formand for Amager Vest Lokaludvalg, håber i den forbindelse, at der kommer nye kræfter til, som kan løfte opgaven på ny og forbinde Amager Strandpark med Amager Fælled.

- Vi har endnu ikke knækket koden for, hvordan vi kan skabe nogle attraktive grønne genveje for fodgængere og cyklister, der både føles som genveje, føles trygge og kommer forbi nogle interessante steder i bydelen, siger André Just Vedgren og fortsætter:

- Idéen er der. Nu mangler vi bare de fysiske kræfter til at løfte opgaven. Og jeg opfordrer det kommende lokaludvalg på det kraftigste til at gå i krig med det, for vi skal vise vores bydel fra den bedste side.

Nu mangler vi bare de fysiske kræfter til at løfte opgaven. Og jeg opfordrer det kommende lokaludvalg på det kraftigste til at gå i krig med det

André Just Vedgren, formand for Amager Vest Lokaludvalg

De kommende fire år for lokaludvalget byder også på arbejde med overdækningen af banegraven og motorvejen syd for Field's, lyder det fra formanden.

- Vi skal have sikret fysisk sammenhæng i Ørestad, og skabe plads til boliger uden det går ud over naturen og reducere støjforureningen.

Derudover kommer der også fokus på nye skolers fysiske forhold, hvor der skal gøre plads til udendørs frirum og mulighed for at udnytte skolerne til andre formål uden for skoletiden.

Største sejre

Mange sager og projekter har været igennem lokaludvalgets hænder de seneste fire år, men når man spørger Andre Just Vedgren om de største sejre, er han ikke i tvivl.

- Vi fik gang i debatten om byggeri på Amager Fælled og var med til at koordinere oplysningskampagnen om det. Resultatet var, at byggefeltet for Amager Fælled Vest blev flyttet fra den gamle strandeng ved Sundby Station, siger André Just Vedgren.

Fokus på skolevejene i de nye bydele, hvor byggepladser ellers hurtigt kommer i vejen for ellers sikre forbindelser, nævner han også som sejre og samarbejdet med lokale borgere om at gøre “Hestedroschegrunden” på Kigkurren til et grønt samlingspunkt i bydelen, er efter hans mening også en sejr værd at nævne.

Men derudover ser han også de 12 millioner kroner, som lokaludvalget deler ud fra bydelspuljen som en slags sejr.

- Det er en del af det faste arbejde, så det kan godt skride i baggrunden. Men det er ikke des mindre fantastisk at være med til at dele de midler ud til alle de gode projekter som er i gang, eller har brug for en hånd, siger André Just Vedgren.

Annonce
Annonce
Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BOLIG

Efter 38 år er det slut: Købte huset for 483.455 kroner, nu er det i en helt anden prisklasse

EKSPROPRIATION

Borgmester til truede husejere: Det ligger mig på sinde at varetage borgernes interesser

Amager

Vi har mistet en ægte københavnerdreng: Sidney Lee død kun 43 år gammel

gylden mulighed

Gigantisk lagerbygning på Amager solgt for millionbeløb: - Der er et stort potentiale i området

Skandalesag breder sig igen: Fire ud af fem regioner vil nu undersøge, om fejl har kostet patienter benene

112

Efter vold på Amager-hotel: 28-årig er nu død

UNDERVERDEN

Dar Salim flytter ind i hårdkogt miljø med udsigt fra skrantende højhus

TRAFIK

Naboer til motorvej frygter mere støj og forurening

STORE MAGLEBY 500 ÅR

Kongefamilien kommer igen til Dragør: Her kan du hilse på dronningen ved fredagens fest

For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Amager

Nu er der kun tre PCR-teststeder tilbage i København

ALARM 112

28-årig mand udsat for vold på sit hotelværelse

ALARM 112

Knivstikkeri ved Tårnby Torv: Såret person fundet i bil på Tingvej

Annonce