Annonce
BYLIV

Nyt koncept på genbrugsstationen: Nu kan du aflevere og hente genbrugsvarer

Genbrugsstationen i Vermlandsgade åbner op for helt nyt koncept lørdag 9. januar. Foto: Jan Jeppesen.
Lørdag 9. oktober åbner en 500 kvadratmeter delezone på genbrugsstationen i Vermlandsgade, hvor borgerne kan aflevere og afhente gode genbrugsting gratis.

Er du på udkig efter et sæt havestole, ekstra tallerkner til weekendens fest eller måske en ny lampe over spisebordet? Så bør du køre forbi genbrugsstationen i Vermlandsgade, før du fisker dankortet op af lommen.

Fra på lørdag 9. oktober er det nemlig muligt at aflevere og hente alt fra møbler, byggematerialer, bøger og legetøj på genbrugsstationen i Vermlandsgade - helt gratis. Her åbner nemlig en ny delezone på 500 kvadratmeter med formålet at få endnu flere københavnere til at genbruge ting og materialer i stedet for at lægge det til storskrald eller i affaldssorteringen.

Konceptet skal være med til at nytænke oplevelsen med at besøge genbrugsstationen, hvor de besøgende navigerer efter to farver: Lysegrøn for genbrug og mørkegrøn for genanvendelse. Genbrugsvejlederne får også en mere synlig og imødekommende rolle, hvor de skal guide besøgende, mens der arbejdes med fokus på yngre målgrupper.

Annonce

Mere attraktivt for folk

- I mange år har fokus været på at flytte affald fra forbrænding til genanvendelse, hvilket er lykkedes rigtigt godt. Nu er næste skridt at have mere fokus på det direkte genbrug. Heldigvis vil rigtig mange københavnere gerne give deres ting videre til andre. Jeg tror på, at den nye delezone i Vermlandsgade kan være med til at nytænke måden, vi bruger genbrugsstationer, og samtidig gøre det nemmere og mere attraktivt for folk at genbruge, udtaler teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Projektet er udviklet i tæt samarbejde med Amager Ressourcecenter (ARC), der driver Københavns Kommunes fem genbrugsstationer.

- Den enes affald er den andens skat. Når en vare en gang er produceret, giver det absolut bedst miljø- og klimamæssig mening at bruge den igen og igen til det oprindelige formål. Dette er et lille men meget vigtigt skridt i den rigtige retning. Det er derfor også en stor glæde at udvikle det, vi håber på, kan blive et koncept for fremtidens genbrugsplads i samarbejde med Københavns Kommune, siger Jacob Simonsen, direktør i ARC.

Genbrug

Den nye delezone i Vermlandsgade fejres med et åbningsarrangement på lørdag 9. oktober kl. 12.00-15.00.

Delezonen skal være med til at nytænke brugeroplevelsen i genbrugsstationen, hvorfor delezonen bl.a. opdeles i forskellige områder efter kategorierne Byg-selv, Møbler, Lamper, Legetøj, Bøger, Alt til Haven, Stuen og Køkken.

Københavns Kommune har særligt fokus på at få flere unge til at besøge delezonen. De 19-29-årige har ikke tradition for at besøge kommunens genbrugsstationer, men fordi man kan finde fx gratis møbler og køkkenudstyr i stedet for indkøb på en stram SU, vurderes der at være et særligt potentiale for at få flere unge besøgende.

Projektet kører i første omgang som et testforsøg i et år.

Delezonen skal bidrage til at nå Københavns Kommunes målsætning om at tredoble mængden af genbrug.

Annonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Efter trafikkaos på centrale broer: Seks personer anholdt

naturliv

Nu kan det ikke gå galt: Kæmpe sten på Amarminoen viser vej

Amager

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

CORONA

Dagens coronatal: Et lille knæk på smittekurven

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Amager

Almene boliger på Christiania er en del af ny milliardaftale: - Jeg tror, at de er glade for det derude

JUL PÅ AMAGER

Din ø-guide til julen: Lørdag byder på juleoptog, juletræstænding, julemarkeder og en julepyntet villavej

Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

SERIEFORBRYDER

Amagermanden: Politiet har efterforsket drabssager med fornyet intensitet

AMAGER FÆLLEDS VENNER

Fire år med fire årstider og Amager Fælled

CORONA

Dagens coronatal: Tårnby har nu landets højeste smittetal

Annonce