Annonce
Trafik

Uheld på populær vandrerute: Bella fik smadret albuen efter møde med hurtig cyklist

Bruddet på Bella Marcussen albue var så alvorligt, at der måtte operation til. Privatfoto
Det kostede 25-årige Bella Marcussen et brud på albuen og flere ugers sygemelding, da hun 21. marts ville gå Amarminoen med en veninde, men blev kørt ned bagfra af en cykel.

Sammen med en veninde tager 25-årige Bella Marcussen fra Islands Brygge 21. marts ud for at gå vandreruten Amarminoen. Men på den asfalterede sti Dæmningsvej i Amagers nordvestlige hjørne, lige omkring hvor stien går under motorvejsbroen, går det galt.

- Vi bemærker godt, at der er mange både cykler og fodgængere - det er jo en af de første gode solskinsdage. Og pludselig ligger jeg på jorden og er kørt ned bagfra af en racercykel. Min veninde sagde, at jeg fløj to meter frem, fortæller Bella Marcussen.

Cyklisten er også faldet af cyklen. Han forklarer, at en modkørende cyklist svingede lidt ud, han prøvede at undvige og ramte så Bella.

Annonce

- Han siger: Det var ikke med vilje. Men han siger ikke undskyld. Vi vidste ikke på det tidspunkt, at min arm var brækket. Og han spørger, om der er noget, han kan hjælpe med. Det ved jeg ikke, siger jeg og er helt forvirret, måske fordi jeg også har slået hovedet. Men han tager ikke initiativ til at foreslå, at der skal ringes efter en ambulance, fortæller Bella.

Cyklisten gør sig klar og kører videre. Bella får sin veninde til at løbe efter ham og få navn og telefonnummer.

Nu begynder det at gøre ondt i hele venstre side af Bellas krop, og især albuen. Hun bløder også lidt fra hovedet.

- Vi ringer til 1813, men de mener, at vi hellere må ringe til 112. Ambulancen kører mig ind på Amager Hospitals akutmodtagelse, hvor jeg får taget røntgen, og det viser sig, at det er stort brud. Knoglen ved albuen er gået helt fra hinanden, siger Bella.

Efter fire ugers sygemelding er Bella Marcussen begyndt at arbejde igen, dog på deltid. Privatfoto

Det bliver nødvendigt med en operation et par dage senere. Bella bliver sygemeldt fra et job, hun lige er startet på som relativt nyuddannet jurist.

- Jeg vendte først tilbage 12. april og kun på halv tid. Jeg kan endnu ikke bøje albuen 90 grader, fortæller hun.

Ikke nok med skilte

Bella vil gerne gøre noget for, at andre ikke kommer til skade på de stier, som cyklister og fodgængere deler.

- Alle jeg har talt med, som har gået Amarminoen, har sagt, at netop den strækning var ubehagelig at gå på. Og en ting er, hvad der skete for mig, og jeg er ung. Men en ældre person havde måske brækket hoften ved sådan en påkørsel, siger hun.


Når jeg tænker på, hvordan biler skal køre på steder, hvor der også er mange fodgængere, så burde der også være mere sikkerhed, når cykler kører så stærkt på en gang- og cykelsti.

Bella Marcussen


Hun fandt frem til, at det var Københavns Kommune, der er vejmyndighed for den strækning af stien.

- Jeg skrev til dem om, hvad der var sket. De svarede, at det var en kedelig oplevelse, jeg havde haft, og at der nu var bestilt færdselstavler, hvor der står cykel- og gangsti og at man skal vise hensyn. I min optik gør skilte bare ikke nogen forskel. Cyklerne kører så hurtigt, at de ikke kan nå at læse, hvad der står. Når jeg tænker på, hvordan biler skal køre på steder, hvor der også er mange fodgængere, så burde der også være mere sikkerhed, når cykler kører så stærkt på en gang- og cykelsti. Måske en fartbegrænsning eller nogle bump, siger Bella.

Hun har ikke fået ringet til cyklisten. Og har heller ikke rigtig lyst.

- Det er jo meldt til forsikringen, så måske kontakter de ham. I virkeligheden ville jeg bare gerne have haft, at han sagde undskyld, siger Bella.

Annonce

Du skal have kontrol

Vi har spurgt Københavns Kommune, om der ikke er brug for mere indgribende sikkerhedsforanstaltninger end bare en skiltning.

Det har Jens Ole Juul, enhedschef i teknik- og miljøforvaltningen svaret på:

- Vi er opmærksomme på de udfordringer, der kan opstå, når gående og hurtigtkørende cyklister skal give plads til hinanden på Amarminoen. Inden for kort tid sætter vi skilte op på dele af ruten, som minder københavnerne om, at de skal huske at vise hensyn. Det er vores erfaring, at den slags skilte har en positiv effekt.

- Det skal selvfølgelig være sikkert at færdes på Amarminoen, og derfor er vi dialog med både Naturstyrelsen og Københavns Politi om, hvad vi kan gøre for at komme udfordringerne på ruten til livs.

- Vi vil gerne bruge anledningen til at minde de hurtigtkørende cyklister om, at deres høje fart kan være forbundet med risiko for både dem selv og andre. Vi opfordrer til, at man ikke kører hurtigere, end at man har kontrol over situationen, og at man samtidig husker på, at stierne skal deles med andre besøgende heriblandt børn, som måske ikke altid er opmærksom på, at man kommer forbi med høj fart, skriver Jens Ole Juul i sit svar.

Læs også: Igen sammenstød på natursti - Ældre mand på skadestuen efter sammen stød med flugtcyklist.

Trafiksikkerhed på diget: 12-årig ramt af hurtigcyklist.

Bruddet på Bella Marcussen albue var så alvorligt, at der måtte operation til. Privatfoto
Annonce
AmagerLIV.dk

Alle stemmer er talt op: Her er valg-resultatet i Tårnby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TRAFIK

Efter trafikkaos på centrale broer: Seks personer anholdt

naturliv

Nu kan det ikke gå galt: Kæmpe sten på Amarminoen viser vej

Amager

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

CORONA

Dagens coronatal: Et lille knæk på smittekurven

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Amager

Almene boliger på Christiania er en del af ny milliardaftale: - Jeg tror, at de er glade for det derude

JUL PÅ AMAGER

Din ø-guide til julen: Lørdag byder på juleoptog, juletræstænding, julemarkeder og en julepyntet villavej

Naboliv

Frank holder øje i sit nabolag: - Sammen kan vi sikre os mod indbrud

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

SERIEFORBRYDER

Amagermanden: Politiet har efterforsket drabssager med fornyet intensitet

AMAGER FÆLLEDS VENNER

Fire år med fire årstider og Amager Fælled

CORONA

Dagens coronatal: Tårnby har nu landets højeste smittetal

Annonce