Annonce
INDBRUD

Overraskende udvikling: Indbrudstyve vender ryggen til Dragør og Tårnby

I 2017 oprettede Ali Qais og Linda Thorup Tårnby Naboværn med et håb om, at borgernes fælles indsats kunne have en præventiv virkning på de kriminelle og skabe større tryghed. Noget tyder på, at naboværnet har skræmt mange indbrudstyve væk. Foto: Anders Bentzon.
Dragør og Tårnby oplever markante fald i anmeldelser af indbrud. De to kommuner er nu blandt de fire kommuner i Danmark med laveste indbrudsrate.

Indbrudstyvene holder sig væk fra Sydamager. Det viser de nye indbrudstal for 2. kvartal 2021, der er offentliggjort af Danmarks Statistik.

For første gang i lang tid viser de en stigning i antallet af anmeldte indbrud i beboelser på landsplan. Alene i hovedstadsområdet er sket en stigning på 35 procent.

Til gengæld er rapporten opmuntrende læsning for beboere i Dragør og Tårnby. Her viser tallene, at kommunerne på Sydamager er blandt de fire i landet med laveste indbrudsrate.

Annonce

I Dragør har der været anmeldt syv indbrud, mens der er registreret ni indbrud i Tårnby. Kun Vallensbæk og Ishøj har haft færre indbrud i samme periode.

I Tårnby er der tale om en markant nedgang. I andet kvartal 2018 var der registreret 57 indbrud, men tallet har været markant faldende de seneste år fra 26 i 2019 til 10 i 2020.

I Dragør blev der registreret ikke færre end 28 indbrud i 2019. Det er altså faldet markant her i 2021.

Gode relationer

Britt Wendelboe, programchef i Bo trygt, der er en indsats skabt af TrygFonden og Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd, opfordrer til ekstra skærpet sikkerhed omkring boligen i ferieperioden, men:

- Også efter ferieperioden gælder det om at have gode naborelationer og hjælpe hinanden med at skabe liv i boligområderne. Selvom samfundet nu er åbnet igen, vil mange formentligt stadig arbejde mere hjemmefra, end de har gjort hidtil. Tal med dine naboer om, hvornår I arbejder hjemme, og har du et telefonopkald, så tag det, mens du går en tur i dit nabolag. Vi skal indtage vores boligkvarter, så indbrudstyvene ikke gør det, lyder det fra Britt Wendelboe.

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Amager

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Dragør Bådeværft bliver kulisse for Warner Bros.-filmoptagelser

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Alarm 112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Byliv

814.000 ton mad går til spilde hvert år: Spiser du "grimme" grøntsager?

Byliv

Her er øens nye gavlmaleri: - Forhåbentlig vil folk undre sig

LOKALHISTORIE

Bakspejlet: Eksplosionen der rystede Amager

BYLIV

Birk giver liv til kedelig og lang hvid væg

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

VEJR

DMI-varsel: Voldsomt vejr kan ramme Amager

Amager

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Annonce